Kam do Rakouska na kola s rodinou?

21 nepřečtených
  • kejmi

    Ahoj, obracím se na Vás ohledně dovči v Rakousku s 2 letým dítětem. Preferujeme klídek a pěknou přírodu ideálně s koupáním. Na kole jezdíme hodně, tak oceníme případně i typy na delší výlety. Předem díky za tipy na lokalitu nebo nejlépe přímo na ubytování…

    0 0
    • McBlacky  

      jestli na silničky, tak mrkni na okolí Mariazell. Koupačka topová přímo u městečka a jak je to uprostred hor tak je tam klídek.

      0 0
      • kejmi  

        Díky. Máme MTB, ale předpokládám, že i tam pojezdíme případně parádně..? Čím víc od civilizace, tím lépe …

        0 0
        • McBlacky  

          k Hubertussee (nebo tak nejak) tam určite super i s vozíkem. Nad mesteckem je detskej zábavní park a dve bikepark lajny s lanovkou :)

          jinak se podívej sám, já tam byl dvakrát ale pokazdý jen na silnici a chození.

          0 0
      • Iv15  

        Mně to tam teda přislo fajn na chození/běhání. Ale jako oblast na MTB moc ne…

        0 0
    • kejmi  

      Doplňuji – horská kola a dcera ve vozíku :-)

      0 0
      • gemini  

        My byli loni u Weissensee – sice bez kola, ale stezek různých obtížností je tam mrak ( asi jako všude v AT ). K hotelu jsme dostali korutanskou kartu, takže např. lanovka v Nassfeldu gratis + různý slevy na vstupy. Bydleli jsem ve Weissbriachu, kde bylo i menší koupaliště. Na dostřel je městečko Hermagor, kdyby bylo potřeba lékárny ( využil jsem, protože jsem zapomněl kont. čočky ) a podobně…Ale podobný to bude asi ve všech oblastech v Rakousku – je tam krásně všude…

        0 0
    • kejmi  

      Díky za tipy, koumu Vaše nástřely. Šiklo by se případně i konkrétní ubytování (penzion…) díky

      0 0
      • McBlacky  

        tak kde jsme byli my je to uplne mega top s bazenkem, ale je to dost na kopci. Villa Tadina pres booking

        0 0
    • Nitroglycerin  

      V Rakousku toho je strašně moc:-)

      Před pár roky jsme byli u Wolfgangsee, bydleli jsme někde v Reithu blízko vody. Hotýlků, penzionů i kempů je tam dost. Není to tak provařený jako Mondsee, je tam větší klid. Dají se dělat výlety téměř po rovině kolem vody, nebo už trochu do kopce třeba na blízký jezero Schwarzensee, který se dá objet a je to fakt pěkný. Když si už chce člověk trochu máknout, lze vyjet si na Zwolferhorn (1000 m převýšení, do lanovky ti kolo nevezmou:-), celá cesta po šotolině lesem s přenášením několika ohradníků přes výběhy s krávama. To už není na dítě v přívěsu ale jako tatík se solo trhnout na jeden den – ten skvělej výhled a sjezd dolů za to stojí.

      V každým údolí teče potok nebo menší řeka, podél toho občas vede nějaká cesta, fakt paráda. Voda na koupání v jezeře čistá ale studená. Já do toho nevlezl ale zbytek rodiny si to pochvaloval.

      0 0
      • vlasto  

        Lanovka na Zwölferhorn letos nejezdi, stavi novou. Wolfgangsee je optimalni s vozikem. Pensiony ve mestech jako Strobl, Gschwand,Gschwendt, Sankt Gilgen, kempu je taky dost.

        0 0
        • Nitroglycerin  

          Aha, já tam byl asi 5 let zpět a stejně mě do lanovky nechtěli, taxem šlapal za svoje. Joo, to byly časy ještě na Stumpíkovi bez baterky:-)

          Jinak je to tam pěkný a hlavně celkem klidný, dá se případně popojet autem na další zajímavý necyklo-místa (soutězka Lammerklamm, solný doly v Halleinu) ale pěknejch míst je v Rakousku hodně.

          0 0
      • kejmi  

        Ahoj a díky. Podrobně tu lokalitu zkoumám a vypadá to, že mám vítěze :-)

        0 0
    • AussigBiker  

      Mrkni jestli tě zaujme Ossiachersee v Korutanech, v týhle oblasti je jezer dost.

      0 0
    • Cryzyy  

      Loni s vozejkem u Altaussee, na ceste „podle vody“ do Hallstattu trochu past, nasledne jsem musel centrovat zadni kolo na odrazedle, aby neskrtalo o brzdu :-)

      0 0
      • vlasto  

        Koppentalwanderweg:-) Ale to je jedine misto, kde by musel vozik prenest. Jinak tohle se da pojmout jako okruh z Bad Ischlu pres Rettenbachklamm – Blaaalm – Altausee – Koppental – Obertraun – Bad Goisern – Bad Ischl i s variantou cez Hallstatt.

        0 0
        • kejmi  

          Díky, trasa vypadá skvěle!

          0 0
          • vlasto  

            Ma to 70km a 700m prevyseni. Pokud se ubytujes ve stroblu u wolfgangsee, tak se na ni da dostat i bajkem. Sjizdne komplet i s vozikem. Dalsi legalni okruh je kolem schafbergu pres schwazensee a eisenauer alm. Pak kolem jezera lehky okruh. Dalsi okruh je opet schwarzensee – attersee – weissenbach – bad ischl. Taky s vozikem sjizdne. Solovka pak spominany zwoelferhorn, nebo ilegal schafberg alpe. Jezero ma momentalne 21 stupnu, koupat se da.

            0 0
        • Cryzyy  

          ano, byl to okruh, teda ja to tak jel a pak se od Altausee vracel autem do Bad Ischlu, jenom uz nevim, zda to bylo jak pises, ja delal jenom „motor“ a byl celkem rád, že jsem vozejk nechal v Bad Ischlu, ale zase je pravda, ze s trasou z Bad Ischlu jsem si moc hlavu nelamal, tak možná jsem nejel ideální variantu :-)

          Náhodně objevená hřiště pro děti tam mají super, ať již jiné herní prvky, než jsou u nás, nebo ta s vodou, která našim dětem poskytují nekonečnou zábavu. O jezerech ani nemluvě, to člověk neví, kam dřív koukat…

          0 0
    • dua  

      Ahoj, chtěl bych oživit trošku téma. Máme podobné požadavky, výlety po okolí pro těhule a dvou leté caparty. Pro kluky MTB (XC) a silnice v okolí. Měl jsem v merku jezera východně od Salzburgu, ale dle po studeném jaře není voda moc ke koupání, takže voda není podmínkou. Upřednostníme tedy vzdálenost kvůli pohodlí. Ideálně 5–6h cesty z Ostravy, hraniční je dálnice Linz – Graz.

      Díky za tipy.

      0 0
      • babkanakole  

        Za mě pro těhule a caparty Neziderské jezero, a na MTB popojet z té placky na východ (pod Wiener Neustadt, Eisenstadt, Baden). Ale osobně MTB projeto nemám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.