Je toto kolo nejlepší volba za 14 000,-

25 nepřečtených
  • vasek80

    Plánuji nákup kola Author Traction, letošní model v eshopu, kde stojí 12 590,– dále jsem domluvený na výměně předí vidlice RST Gila TNL za SR Suntour Epicona. Za původní mi odečtou 1000,– a dále ještě dostanu poukázku na 500,– pro další nákup.

     

    Takže mě vyjde Author Traction s Epiconem na cca 14.000,– Uvažoval jsem ještě nad Giantem Terago 1, ale Author se mi více líbí vzhledově. Giant měl kotoučové brzdy, ale ty já nechci, protože mi Véčka plně postačují a tak se mi za ně nechtlo připlácet a ani se mi nechtělo připlácet za lock z řídítek. Jako poměr cena/vybavenost mi ten můj vybraný Traction příjde do těch 15.000,– těžko překonatelný.

     

    Vím, že dost lidí zde považuje Authora jako konfekční kola a nemají na ně dobré mínění, ale co vy na to?

    0 0
    • Martyss  

      Cena je to dobrá. Akorát nevím, jestli nebudeš muset platit garančku, pokud jí budeš dělat jinde než si kolo zakoupil.

      0 0
      • Rockman  

        Authora nééééé. Nezdá se mi být dobrá volba Author, to radši Tesco.

        0 0
      • vasek80  

        Garančka je nutná pro záruku?  Vím, že je to risk brát kolo z netu, ale já to podstoupím.

        0 0
        • Martyss  

          http://www.author.cz/…vybrat-kolo/ Tady je návod. Jak jsem to studoval, tak to tam není jednoznačně napsáno. Je možné, že se garančka píše do záručáku. Chce to prověřit. Rozhodně kdyby se nepsala, tak je dobré jí udělat. Mě při ní dotahoval dráty v zadním kole. Od té doby kromě každoroční rozborky bylo nutné docentrovat až tenhle rok a ve sjezdech se rozhodně nešetřím.

          0 0
          • vasek80  

            No  dráty bych si dotáhnul sám. I staré kolo jsem si centroval sám. Přesmykač a přehazku taky seřídím, samozřejmě ještě brzd, ale to je vše. Snad nic jiné se během garančky nedělá.?

            0 0
            • Martyss  

              Ano, plus mně bylo kontrolováno dotažení pedálů, dotažení klik, vůle hlavového složení. Není to nic, co by se nedalo řešit doma. Chce to jenom ověřit, jak je to ohledně záruky.

              0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Mám tractiona 08, vyměnil jsem jen představec a řidítka za vlaštovky. S kliděm Ti mohu tractiona doporučit. Není s ním sebemenší problém. Po 1200 jsem měnil jen řetěz a centroval kola po závodech a sjezdu:) A to mám původní sestavení, nic jako vidlu jsem neměnil:)

      0 0
      • vasek80  

        Já mám 10let starého Kinetika a na Authora nedám dopustit. I když jsem dost zaslech nadávky na nové komponenty, ve stylu, že dříve Alivio vydrželo věky, a teď jde do kopru za chvilku. Pokud je to pravda, tak se to netýká Authora, ale Shimana. A problém bych měl třeba i s Meridou, nebo GT.

        Nedávno jsem zde řešil výběr vidle na Kinetika a nakonec vyměním kolo:-)

        Neříkám, že bych nechtěl jinou značku, ale v této ceně se mi Traction líbí skoro nejvíc vzhledově. U mě je vzhled dost důležitej pro výběr. Také pokud chci ušetřit za kotouče, tak mi toto přijde jako top kolo postavené na „Véčkách“

        0 0
        • Dzordano_Bruno1  

          Já jsem prostě názoru, že rámy vaří stejná továrna jako třeba Autohru, tak Jamisu atd. atd. Prostě jen se mění směny, takže rámy bych neřešil. Jejich trvanlivost je ok a komponenty jsou už věc druhá, ale do ceny 14 jsou vesměs stejné. Takže pokud se Ti líbí. neřešil bych:) Já jsem s Authorem spokojen:)

          0 0
        • Tyboo  

          mnooo s tím top kolem nevím.. koukni na moje. sice nemám epicona ale za 11…

          0 0
          • vasek80  

            A kde ho najdu?

            0 0
            • vasek80  

              Už jsem na to přišel:-)

               
              0 0
              • Tyboo  

                ;-) ale jako musím říct že při výběru sem se koukal i na loňské modely authorů.. bohužel pro mě ceny zrovna ted pěkně klesly jinak bych měl taky traction nebo kinetika. každopádně ti tvůj výber schvaluju. je to pěkné a za ty prachy moc hezky vybavené kolo;-)

                0 0
                • vasek80  

                  Právě kvůli tomu jsem koupil nové kolo a nepřekopal staré. U nás v obchodě mi nabídli loňského Tractiona disc za 16 000,– Mě se ale vůbec nelíbily barvy, tak jsem začal hledat jinde a dostal se k Giantu, jenže už jsem byl cenou na 17 000,– po slevě co mi nabídnul obchodník v nedaleké vsi a tolik se mi dát nechtělo. Tak jsem si začal překopávat staré a když jsem šel do obchodu pro nějaké díly, tak mi řekl, že slevnili letošní modely Authora. Jenže v kameném na 15 000 + lepší vidle a jsem na ceně Gianta, kterej byl o něco lepší.

                  Tak jsem sedl k netu a začal objednávat díly na přestavbu Kinetika, po o registraci už stačilo jen kliknout na poslední odkaz a byla by objednávka kompletní. Ještě jsem se před definitivním potvrzením podíval na kola pro přítelkyni, protože taky kupovala nové a co nevidím, letošní Traction za 13 000,–  a do druhého dne ještě padla 12 500,–, no a po odečtení ještě 500 při příštím obchodě jsem neodolal a kolo objednal ve čtvrtek. Takže jsem trochu kecal v první otázce a kolo už je objednané. Jen jsem se chtěl ujistit.

                  0 0
    • kubad  

      Ne

      0 0
      • vasek80  

        Velmi hodnotná odpověď.

        0 0
        • kubad  

          Presne podle zadání a otázky sorry příště odpovím celou větou nejhodnotnější odpovědi najdeš v historii :-) řeší se to furt dokola

          0 0
    • rossi001  

      proc se tady vzdycky najde idiot ktery porad jebe do authoru,kazda znacka ma nepovedene obdobi treba design apod,ale to neni duvod se furt obouvat,a jeste kdyz to pousti z huby ten kdo ho treba nejzezdil,jezdil jsme  4 roky tractiona 05 sice puvodni jen ram zbytekposlkladane tehda  uplne po svem(viz profil) ale za me naprosta spokojenost

      0 0
      • yoggi  

        tiez sa pridam 3 roky jazdeny author modus a este teraz ho sem tam oprasim a musim uznat vsetko je ok a to ma najazdene 16tkm

        0 0
        • rossi001  

          jn ja na nem za ty 4 roky mel necelych 20tkm a jen par veci jsme menil jako plaste a zadni saltr,jinak odvadi super praci ikdyz ted na nem nejezdim,ale jezdi tatik…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.