• Ammi

    Pri planovani dovolene bych mel dotaz na zkusenejsi cestovatele, predevsim ty Alpske. Vite o nejake lokalite, kde se nachazi vysoke kopce ci hory sjizdne na kole, kam nevede lanovka a nahore je treba chatka s obcerstvenim? A pokud mozno, aby tam vedl i rozumny teren a dokazala to vyjet i pritelkyne?

    Jinymi slovy, existuje „dalsi Hundstein“? Z lonske dovolene u Zell am See jsem poznal ze v Alpach existuji ruzne typy kopcu. Jednim z nich je treba Asitz, kde to vypada jak na Vaclavaku a 90% lidi prijede lanovkou. Nema to tam zadnou atmosferu.

    Pravym opakem byl Hunstein. Nahoru se dostanou jen cyklisti a pesi. Kazdy cyklista nebo pesak, ktereho jsme pri vyjezdu nebo nahore potkali, pozdravil. Nahore horska chata s paradni atmosferou a milou majitelkou. Pro me bylo zdolani tohoto kopce rozhodne nejhezcim zazitkem z cestovani na kole.

    Pokud tedy vite o nejakych podobnych vysokych vrcholech sjizdnych na kolech bez nejake extremni narocnosti, budu rad za tipy. Muze mi to pomoc pri vybirani letosni lokality. Nejlepe Alpy (Rak + Sv + It), pripadne Ukrajina nebo Rumunsko. Predem dik.

    0 0
    • Ammi  

      A jeste teda doplnim ze vrchol typu EdelweissSpitze taky nemyslim, i kdyz tam lanovka nevede :)

      0 0
    • vlasto  

      Tak treba v hornim rakousku: Grünberg (u Traunsee)(leh­ky), Zwölferhorn a Schafberg u Wolfgangsee(stred­ne narocne), Feuerkogel u Ebensee(to je ale trochu peklo), Katrin u BAd Ischlu(tezky), Kasberg u Almsee(stredne narocne). Podrobnosti Ti muzu poslat po mailu at to tady nezahltim.

      0 0
      • newbie  

        klidně sem, já myslím, že to bude zajímat víc lidí… :-) dobrej dotaz s trošku nešťastně zvoleným názvem threadu

        0 0
        • vlasto  

          Grünberg 1004m: zacatek v Gmundenu 415m, nahoru vede 5 sotolinovych stezek, z vrsku 4 traily, hreben je spojen s Laudachsee, kde jsou dalsi dva traily. Dve hospody Grünbergalm a Ramsaualm u Laudachsee, kde se da vykoupat.

          Zwölferhorn 1500m: zacatek u Gswandtu 500m, nahoru vedou 2 sotoliny, dolu jeden trail(full nutny), nahore 3 hospy, po ceste z kazde strany jedna hospa.

          Schafberg 1760m: zacatek St.Gilgen 500m, nahoru jedna sotolina po Schafbergalpe 1400m(hospoda) odtud az na vrsek k hospode u nebeske brany se musi vytlacit, nebo vynest. Sjezd je jeden z nejlepsich freerajdu v okoli.

          Feuerkogel 1560m: nejtezsi sotolina v okoli, 10km/1200m, dolu cerna sjezdova trat nejetelna na AMS, nebo turisticka stezka, ktera je privetivejsi, presto tezka.Nahore 3 hospody, neskutecny vyhled. Je to moralni kopec.

          Katrin 1500m: zacatek Bad Ischl 500m, nahoru sotolina do 1200m, zbytek vynest, sjezd po trailu po sjezdovce, zacatek tezky, zbytek stred. Nahore dve hospody.

          Kasberg – Spitzplaneck 1600m: zacatek Grünau 500m, nahoru bud asfaltove seprentiny(17)leh­ke, nebo kombinace asfalt-sotolina(zaver neprijemny). Nahore dve hospy, sjezd bud po modre sjezdovce (trail-sotolina)k udolni stanici lanovky, nebo tur.stezkou(so­tolina, 200m asfalt, trail do Grünau.

          0 0
    • McBlacky  

      pár kopců s převýšením kolem 1000mnm najdeš v okolí Lienzu. Chajda většinou na nich je, lanovka naopak ne.

      Když jsme tam byli jeli jsme jen na dolomitten hutte, protože nebylo víc dní čas, ale podle příručky chat jich bylo v okolí dost na pár dní ježdění.

      0 0
    • rexa  

      Tremalzo na Gardě

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.