• hahaha

    Muzete doporucit novy nebo bazarovy bike? Chci vyzkouset full, na kterem se bude dat neco maleho skocit a muzu se i normalne projet. Podle toho co sem cetl by to mel byt tzv. trail bike :-) Chci, uzamikatelnou vidli/tlumic, jednotalir, teleskopickou vidlici a asi 29 kola. Jezdim cca 1× tydne pres leto a mam rad kvalitni veci, ktere vydrzi. viz moje kolo v profilu :) Dostupnost Praha a okoli. Idealne nejaky super tip … tohle je fakt bomba za ty prachy. Predem dekuji.

    0 0
    • esmo  

      Takže teleskopickou vidlici…Hmm, to by mohl být oříšek.

      0 0
    • kocers  

      Nenapsal si zásadní věc a to je, kolik si schopen/ochoten za tu „kvalitu“ dat? Na nové si připrav 80 tisíc a více. Bazar když budeš mít štěstí tak 40 a více. A to se bavíme o kolech spíš v levném segmentu.

      0 0
    • theedge  

      Kola nejsou a tim padem nejsou ani zadny zazracny kupy typu bomba ca tuto cenu.

      0 0
    • Johny_r  

      Něco malého se dá skočit i na fullu za 15 z Decathlonu. Asi to bude chtít důkladnější popis toho, co od toho kola čekáš. Proti tomu, co máš, bude zlepšením asi jakýkoli současný kolo (nový nebo z bazaru). Nicméně, jak řekl jeden moudrý člověk – normální kola stojej normální peníze (číslo si dosaď sám). „Bomba za tuto cenu“ v sobě většinou skrývá nějaké ale (právní vadou (čórka) počínaje a prasklým rámem konče).

      0 0
    • Georrge  

      Na zamykání pružení se vyser, nauč se šlapat a nebudeš to potřebovat :)

      3 0
      • krabica  

        Ale je fajn, když má tlumič víc módů, třeba žehlicí DH a méně aktivní na flow traily… :-)

        0 0
        • Georrge  

          Jj to se může hodit, akorát je pak fajn, když je tlumič v dosahu ruky :)

          Já měl na salse Fox CTD (climb, trail, descend) tlumič ale spokojený jsem s tím nebyl, protože i na „nejotevřenější“ režim byl ten tlumič hrozně tupý a necitlivý. Ty uzavřenější režimy jsem tedy vůbec nepotřeboval a naopak jsem chtěl více citlivosti. Tak jsem tam na zkoušku hodil úplně obyčejný SR Suntour tlumič, který má nastavitelný jen odskok. Byl jsem hodně překvapen, o kolik citlivější ten SR Suntour tlumič je. Samozřejmě i trošku více houpe, ale zamakal jsem na kruhovém šlapání a už žádné pohupování nevnímám ani do kopce.

          Co tím chci říct je, že různé režimy na tlumiči jsou fajn, ale musí být udělané dobře, jinak jsou k prdu…

          1 0
          • nomecz  

            no ono je základ nejdřív umět ten tlumič nastavit tak aby fungoval na dané podmínky a to zvlášť u těch které mají větší množství nastavení každý nezvládne (+ vubec neresim dalsi veci jako tokeny)

            0 0
            • Georrge  

              Rozhodně, ale zrovna u toho CTD tlumiče byl problém v tom, že ta platforma se dá nastavit jen vnitřně změnou shimstacku, to doma neuděláš. Doba pokročila, dnes jsou ty Fox tlumiče s platformou lepší, ale jak píše mais, někdy je přemíra točítek spíše ke škodě… zvlášť když výrobce vybere nevhodný tlumič. To pak točíš a točíš a pořád je to na hovno :D

              0 0
            • MlokCZ  

              Akorát, že u toho CTD nic nastavovat nešlo. A jestli si dobře pamatuju, tak ještě ani tokeny tam nešlo dávat/měnit. Pokud jsi chtěl změnu, tak jedině změnou interního nastavení, což ani u Švece nechtěli dělat (sem tam někdo jiný ochotný byl) a vyřešit to tak stejně nešlo, jak tam byla vždy závislost všech poloh díky jedinému kompresnímu okruhu.

              0 0
          • MlokCZ  

            CTD byly za mě nejhorší Fox tlumič, to se jim moc nepovedlo. Ale i u CTD to záviselo na interním nastavení a citlivější o něco to být mohlo (pak ale zase ty polohy C a T omezovaly mnohem méně, protože to bylo vše na sobě závislé v jednom kompresním okruhu). I starší generace Fox XC tlumičů byla za mě tedy lepší.

            Pak to konečně bylo u DPS vyřešeno a jsou tam dva nezávislé kompresní okruhy, takže ta nejvíce omezující poloha může být interně přiškrcena hodně, aniž by to zabilo citlivost tlumiče v těch dalších dvou polohách. A už je to jen na výrobci kola, jaké interní nastavení si u Foxu objedná.

            A třeba na Float X tlumiči mám aktuálně dvě ideální polohy. Open hodně slušně citlivá a firm omezuje tak akorát. Od locku to má ještě hodně daleko a klidně se s tím dá jet i sjezd v terénu, ale současně to je jak znát na udržení o něco nižšího sagu ve výjezdu, tak s tím jde dobře dupat ve stoje.

            1 0
        • mais  

          A ty to umíš nastavit? nebo čím víc koleček, tím víc adidas? Nejvíc mě baví, že čím méně lidi umí, tím více chtějí zázračných nastavovacích prvků – platí to snad ve všech koníčkách, se kterými jsem se setkal – kolo, kytary, foťáky, motorismus.........

          1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.