Jaký tlumič 165/38 pro Lapierre XR rám? Vůbec se v tom nevyznám.

3 nepřečtené
  • choceň

    Ahoj, dostal jsem se k výhodné koupi rámové sady Lapierre XR 29" (https://www.lapierre-bikes.co.uk/…untry/xr-929), ke které patří zadní tlumič v rozměru 165/38 mm.

    Budu na to přehazoval osazení ze stávajícího HT Ghost Lector (vlastní stavby, kola DT Swiss XR361 a 331 se sapim CX RAY a DT Swiss 350 nábami, Eagle 1×12 atd.). Mám tam vidli Rock Shox SID s remote lockem na řidítkách, který je ve formě dvojité páčky – nachystané právě na lanko lockoutu od tlumiče.

    Tlumič je de facto jediná věc, co mi chybí… vůbec se v tom ale nevyznám, nikdy jsem fulla neměl.

    Jezdím pro zábavu po lese, ale snažím se i v mezích hobíka o nějakou ty výkonnost… objel jsem letos mimo jiné dlouhou trať na Dolní Moravě nebo dlouhé Sudety. Obzvláště z DM jsem byl na tom Lectorovi z těch kořenů a všeho vyhrkanej jak …, takže mne to v uvažování hodně posunulo k tomu fullu.

    Jinak nejsem úplný magor a upřímě řečeno si víc užívám klasické padesátky jako je Podkrkonošský maraton v Lázních Bělohrad, Moravský bikemaraton v Leštině, Jestřebí hory, Maštale atp.

    Z těch dlouhých pak ještě obvykle jezdím Šelu nebo Drásala.

    Takže tam potřebuju nějaký tlumič, aby mi tam sedl k té SIDce a nesrazil funkčnost téhle francouzské XC Full rachejtle…

    Jak to vlastně u těchto tlumičů funguje s různými polohami? Na co si dát pozor? Lze tu SID zkombinovat i s tlumičem jiné značky? Fox? Suntour? DT Swiss?

    Fakto o tom nic nevím :(.

    Díky všem za konstruktivní nápovědy, doporučení a inspirace… ;)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.