Jaký je rozdíl mezi MTB a silničním dresem.

69 nepřečtených
  • Petr_67

    Podařilo se mi značně přibrat a po čase bych chtěl znovu začít jezdit na kole. Problém je, že mám všechny věci malé :-(. Potřebuji dres a zatím jsem zjistil, že jsou dva druhy, MTB a silniční. Ten MTB už na pohled vypadá širší. Je to jediný rozdíl? Který druh dresu je vhodnější na špekouna? (115 kg :-(). Nebude ten MTB moc plandat? Mám vybraný dres Apache za asi 900 kč http://www.bikesaloon.cz/shop/on.php?… B Bude jeho materiál dobře schnout a odvádět pot? Na to jsem totiž velice háklivý. Díky za rady :-) 

    0 0
    • Petr_67  

      Oprava adresy:

      http://www.bikesaloon.cz/shop/on.php?…

       
      0 0
    • orm  

      Silniční dres je upnutější než MTB a má jiné kapsy. Silniční dres má nejčasteji tři kapsy na gumu na zádech, MTB dres má jednu kapsu na zip. Jsem taky trochu silnější a Apche MTB dres mám ve velikosti XXL a silniční 4-XL. Silniční dres se ve větší velikosti nedělá. Já osobně kupuju už jen silniční dresy, protože mi vyhovují ty tři kapsy na zádech a to, že ten dres tolik neplandá, tobě bych ale doporučil MTB dres, protože jestli si silnější, tak se v něm budeš cítit lépe než v upnutém silničním dresu, kde je vidět každý „špek“. Materiál je dobrý, dresy dělá firma Kalas, i když se dají koupit materiálově lepší dresy, ale taky za jinou cenu.

      0 0
      • Svět videa  

        Kalas nemá moc hezké MTB dresy, silničky celkem v pohodě

        0 0
        • lenny_vej  

          Mám pocit, že my jsme v oddíle od Kalase objednávali 7XL, takže i kdyby se někomu ty dresy nelíbily, tak pokud je potřeba velkej dres – tady je šance na úspěch :-))

          0 0
    • Lister  

      ne vždy se ti dresy nějak liší i dres presentovaný jako MTB může být uplý s gumou v pase a v zakončení rukvávů. Takže záleží kus od kusu. Já mám radši dresy volné, s civilním designem, bez gumy v pase a s volnými rukávy, kapsa na zádech se hodí, ale není pro mě podmínkou, ani rozepínání u krku nepožaduju – prostě na MTB chci vypadat co nejnormálněji. V kombinaci s volnýma kalhotama to není problém, dojem kazí akorát tretry :-)

      0 0
      • Lister  

        PS: pro mě je typický představitel opravdového pohodlného MTB dresu Nema Vee

        0 0
        • Petr_67  

          Dres bez kapes a zipu u krku? Tak to bych asi nechtěl :-/

          0 0
          • Lister  

            no a představ si že někteří jo :-)

            Zip u krku je jen psychologická záležitost a nevzpomenu si, kdy jsem naposledy něco dával do kapsy v dresu – mnohem přístupnější jsou ty v kalhotách, ale stejně dám raději vše do batohu.

            0 0
            • kovar  

              ten zip je tam na to, aby se silničář neuškrtil, pokud si něco nacpe do kapes

              0 0
            • Janes  

              Zip u krku teda pro mě není žádná psychická záležitost, ale hodně používaná věc, musím nějak regulovat přeh­řívání těla, do většího kopce zip otevírám a dolu zavírám, zvlášť na silničce. 

              0 0
            • MlokCZ  

              Já třeba v létě zip používám poměrně hodně a vybírám dresy, které zip mají prodloužený aspoň do poloviny dresu.

              A ty kapsy jsou o tom, že ne každý má kapsy na kalhotách jako máš ty. Ale je fakt, že bez kapsy na dresu bych se obešel.

              0 0
              • Lister  

                Však já netvrdím, že se to někomu nemůže hodit, jen jsem upozorňoval, že ne každý potřebuje kapsy a ten zip, stejně jako je já postrádat nebudu, tak někdo bez toho bude neštěstný. Pokud jde o ten zip, tak zmiňoval jsem zip u krku, ten podle mě nemá opravdu žádný ventilační smysl – zvlášť ne do kopce, něco jiného jsou 1/2, 3/4 nebo celorozepínací dresy, tam už to poznat je, ale takových je na MTB málo.

                0 0
                • pelhrimov  

                  To trošku upřesním, zip, rukávy, kapsy, límeček má každy takový jaký si řekne, protože týmové dresy jsou šité na zakázku. Když mohu dát mobil, klíče, doklady, svačinu do kapes, tak nebudu tahat a potit se s batohem.

                  0 0
        • ememem  

          tomu sa hovori tricko ci nie? :-)

          edit kua – datum.

          0 0
          • lubor123  

            hezka exhumace.

            no hlavni rozdil je holt takovy, ze silnicni nejde ani oblict, kdyz si neoholis nohy, tak ti serve kuzi pokud se budes snazit za kazdou cenu navlict :-D

            a kapsy do terenu, kdyz s tim obcas prolitnes krovim a muze to zatrhnout… taky otackova zatrzeni vzdornost by mela byt v idelanim pripade maximalni do toho krovi.

            0 0
    • kovar  

      silniční dres je upnutý, s kapsama na zádech, a hustě popsaný reklamama,  MTB je volný a nepopsaný, tudíž to snad ani není dres.

      0 0
      • Petr_67  

        Právě ty reklamy nechci, chci vypadat nenápadně a uplý dres na moji postavu (174/115) by byl katastrofa :-)

        0 0
        • Lister  

          tak když se ti nelíbila jedna Nema, tak zkusíme jinou :-)

          Nebo cokoliv s podobným střihem, po tom bych pátral…

          0 0
          • orm  

            Asi se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale podle mého názoru by měl být i dres na MTB výrazný. Je lepší být vidět než být šedá myš. I na MTB se občas musí jet po silnici.

            0 0
            • pedr64  

              no jo, ale při jeho tělesných proporcích by v tom vypadal jak barevná jitrnice. nic ve zlém, taky mám metrák

              0 0
            • Lister  

              Mě barvy nevadí, osobně mám nejraději červenou, nahoře jsem dával odkaz na dres, který se mě osobně líbil více a tam je i celočervená varianta :-)

              0 0
          • Petr_67  

            Hmm, ta je pěkná a ten zip do půlky.. No už jsem objednal tento Apache: http://www.bikesaloon.cz/shop/on.php?…

            Střih je podobný, jen je ten dres na fotce asi zezadu, tak nevím, jaký má zip.. jestli vůbec. Velikost jsem vzal XXL, i když běžná trička mám 3XL, ale dres by mněl být trochu upnutější, ne? Jinak 3XL dresy se těžko shánějí :-/ A jsou už moc dlouhé, na mou výšku.

            0 0
            • orm  

              Apache dres má zip délky 20cm.

              0 0
            • Lister  

              Nechtěl si umírněný dres bez reklam :-)

              já jsem dneska objednal tu nemu Vee – bez zipu, bez kapes, mě se moc líbí, doufám, že bude dost volný, ale vypadá že jo, takže se už těším.

              0 0
              • Petr_67  

                Však ten Apache je umírněný, ten jeden nápis je v pohodě :-) Oproti tomu co mám teď to jsem byl fakt jako ta barevná jitrnice, jak tu kdosi trefně poznamenal :-)

                Ale ten Tvůj bych nechtěl, to je jen takové triko z lepšího materiálu.. 

                0 0
              • Lister  

                tak kdyby to někoho zajímalo ta Progress údajně letos dresy Nema nedovezl vůbec (pouze kalhoty), takže mám smůlu, jdu pátrat po nějakém jiném triku s bajkovým nápisem :-)

                0 0
    • Bully  

      MTB dres sportovniho nebo XC nebo chces-li zavodniho typu je stejnej jako silnicni, proste upla klasika, 3 kapsy vzadu, zip a ja nevim co jeste, treba i ty reklamy (tymovy dresy), klidne nekdo vozi repliky profi MTB tymu.  Nevidim duvod, proc by mel byt jinej, treba nejak vic bikerskej? :o)

      Jinak dresu je pochopitelne fura stylu, takze muzes najit i FR volny dresy, klidne i dresy, co pripominaji normalni obleceni pro volny cas.

      0 0
    • Petr_67  

      Tak Apache je doma, je pěkný, trochu uplý (ani XXL není na moji postavu dost), ale dá se to. Jenom mně překvapilo, z jak lehkého materiálu je vyroben, mám pár starších dresů, ale všechny jsou o dost těžší i hrubší (i ty s krátkým rukávem). Tak si říkám, jestli mi v tom nebude zima. V letním pařáku asi ne, ale třeba dnes, kolem 20 stupňů, by to asi bylo na hraně. Existuje nějaká teplejší varianta s dlouhým rukávem, která by byla vhodná do chladnějších dní na jaře a podzim? Tak kolem těch 18–20 stupňů? Návleky nosím nerad, radši triko s dlouhým rukávem. Můžete mně nějak nasměrovat, případně dát odkazy? Dík :-) 

      0 0
      • Smazaný účet  

        do chladnejsiho pocasi si pod dres beru moira triko s kratkym rukavem.

        0 0
        • Petr_67  

          Moiru si beru pod dres v každém případě, to jsem slyšet nechtěl. Nějaký tip na dres s dlouhým rukávem z hrubšího materiálu?

          0 0
          • Fak  

            Mi nerikej ze v 18 – 20 stupnich je ti na kole v kratkem dresu zima, zvlast na MTB. Prece v terenu makas, ja se teda zpotim i v 15 stupnich :) Kdyztak si pod kratky dres vem dlouhe funkcni triko a je to (Senzor, Progress, Moira, …), ja to tak na jare delam a v pohode staci (teploty 12 – 15 st.)

            0 0
            • Petr_67  

              Při teplotě 12 stupňů beru membránovou bundu Kalas, kdybych měl jen Moiru a tenký dres tak bych dojel tak max. do obchodu, než bych zmrzl :-)

              Jinak jezdím 90% po silnici a tam je trochu větší zima než na biku. Na netu je celkem malý výběr dlouhých dresů do teplot okolo 17 stupňů, ten Rogelli se mi zdá už moc hrubý..   

              0 0
          • Petr_67  

            Co říkáte na tento dres?

            http://www.sportovni-obleceni.cz/…y-rukav.html

            Mohl by být vhodný do chladnějších letních dní?

            0 0
            • Fak  

              vypada ze pro tvoji potrebu by byl idealni (ja uz bych se v nem od cca 12 stupnu a vys potil – v terenu, na silnici bych ho asi taky uzivil)

              0 0
      • Martinson  

        Dresy se dělaj prostě různě silný a teplý, když je zima tak si beru ten silnější. Chce na to myslet i při koupi, pokud máš jen jeden.

        0 0
    • valda.zf  

      ja bych si asi objednal dres tady:o) http://www.kalas.cz/cz/index.php?….

      ale zalezi jestli uzivis pet dresu ja uzivim dva az tri:o)

      0 0
    • Martinson  

      Sháněl jsem dres a je to fakt problém. Všechno buď strašně na tělo a nebo verze bez zipu prej  na freeride. Když mě s poměrně ochablým svalstvem škrtí dres v xl  přes bicepsy, tak nevím pro jaký hubeňoury ty dresy šijou.

      Rád mám zapnutej dres ke krku když je zima a rozepnutej když je vedro.  Vozím pod dresem z jara potící triko a termo mikinu, tak nechci nic v čem jsem napranej. Zalíbil se mi Senzor team ale ten mi byl v xl dost natěsno. XXL je mi volný a splňuje vonost nošení i zapínání ke krku.

      0 0
    • jIrI___  

      Nevíte náhodou někdo kde se dají v Brně sehnat dresy Northwave nebo Fox? Díval jsem se na internetu a hlavně Nothwave se mi po designové stánce hodně líbí a navíc za ně nechtějí nějaké závratné částky. Jenže se mi nechce objednávat dres přes e-shop… :-(

      0 0
    • Petr_67  

      Tak jsem nakonec musel objednat ten Rogelli Salerno přes net, obešel jsem všechny obchody a nenarazil jsem na rozumný dres s dlouhým rukávem. Jsem zvědav, jaký bude :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Mohl bys napsat svoje zkušenosti po delší době užívání (do jakých teplot se hodí, apod.) a jakou máš velikost dresu?

        0 0
    • gamster  

      Trošku oživím téma.

      Koupil jsem si volné kraťasy a teď řeším dilema jestli k tomu i volný dres.Zatím jsem jezdil jen v elasťákách,říkal jsem si,že zkusím něco novýho(i když je to u některých zatracovaná cesta-kraťasy se zhrnují,lezou z nich záda,atp…)

      Je možná alternativa k volným kraťasům uplý dres, nebo jen VOLNÝ?(je mi jasný, že je to hlavně jak se v tom cítím, ale mě osobně přijde tato kombinace(uplý dres+volný kr.) postavená na hlavu).Co máte vy k volným kraťasům?

      Thanks

      0 0
      • jIrI___  

        Taky jsem koupil volné kraťasy a dres mám klasický úplý . Bude to vypadat divně, ale co už. Nechce se mi dávat litr a víc za nějaký nový volný dres, když tenhle je sezonu jetý a neponičený. Ale kdybych někde narazil na nějaký volný za 500 Kč, tak bych si ho asi koupil :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        dřív mi to přišlo nemyslitelný, ale díval jsem se na to omezeně. teď o variantě uplýho dresu a volných kraťasů uvažuju..časem.

        0 0
      • mr.antik  

        Já to tak vozím (klasický dres, a volné kraťasy). Samozřejme nemám uplně uplý dres na časovku, ale tak nějak normální. Kdybych si kupoval volný dras, tak bych radši aby dobře seděl na tělo, jedná se předevšim o funkční věc, než machrovat a pak skučet na záda…

        0 0
        • Smazaný účet  

          to se dá vyřešit termotrikem pod dres. ale z důvodů včel a vos a podobné havěti budu asi preferovat užší dres. už jsem si tak užil vosu, jak mi šila za jízdy do břicha, když jsem jel ve volným triku.

          0 0
      • Kubas.1  

        řekl bych že to „ničemu“ nevadí, rozhodně lepší než kdyby to bylo naopak :-)

        0 0
      • funkatron  

        podla mna to tiez vobec nevadi…

        ja na bike nosim casto elastaky a na to este volne kratasy, ked nechcem medzi kamosmi vyzerat ako harapes :))

        ale dres je na telo, aby plnil svoju funkciu

        0 0
      • jara111  

        Taky si myslím že je to v pohodě. Začínám to teď taky praktikovat a přijde mě to víc v pohodě jak kdyby byl volný dres + elasťáky. Prostě pokud pojedu na pohodu tak si dám úplý dres(líp se v něm cítím i když nejsem žádný chuďas) + elasťáky + přes ně volné kraťase no a pokud pojedu spíš na ,,rychlost,, tak vše úplé. Tož tak :-)

        0 0
      • scret  

        jezdim volny kratasy a XC dres… nemam moc rad volny dresy, lezou nahoru, s kejmlem to pak taky vapada blbe…

        0 0
      • gamster  

        Díky chlapi,

        už jsem si teda koupil volný kraťaseale(ale bohužel bez vložky-byly za super cenu).Napadla ěm tato varianta

        http://cyklodresy.cz/…9.9860982752

        Co vy na to?(slyšel jsem názory, že to sklouzává a nedrží na svým místě- to bych vyřešil třeba suchým zipem na straně týhlé plinky a na kraťasech)

        0 0
        • nobody  

          a slipy si taky připevňuješ k kalhotám :)

          já je vozím a drží normálně, jako každé spodní prádlo. na to oblíkám volné kraťasy nebo čapáky v zimě a bez problému.

          0 0
        • plevka  

          používám přesně ty z odkazu a nemám problém, drží dobře ;)

          0 0
    • karliner  

      Tady si určitě nějaký dres vybereš…

      Ten Nema, co tu někdo doporučoval je otřesnej.

      0 0
    • rš2  

      Rozdělený to nijak není, snad jen u vzhledu dresů profi stájí (např vyrazit na bajku popsaný Quik Step či jak se to píše je trochu úchylný…), záleží na střihu dresu – může být race – závodní, vypasovaný na tělo, dole do gumy nebo např. turistický s volným střihem bez gumy, volnější…dělit to podle kapes je dle mého blbost, naprostá většina dresů využívá tři kapsy a samozřejmě zip – krátký, tříčtvrteční, celorozepínací dres. U silničních dresů se samozřejmě využívá pouze ten vypasovaný dres, bajkeři chtějí mít třeba větší volnost na dovádění v terénu a proto volí volný střih…já používám pět kompletů co mám doma a všechny jsou race střihu, do kapsy telefon, nějakou tu energii, případně zámek, prachy apod. na závody jsem vozil v kapse dvě duše, náhradní bombičku do pumpičky, montpáky, dva/tři energo gely, telefon pro krizové situace :-))

      Přímo k tobě: vyzkoušej a uvidíš v čem se budeš cítit lépe, tipuji, že ve volnějším střihu, materiál by měl být ok, ale doporučuji koupit kvalitní (!) funkční spodní triko, např scampolo.

      0 0
      • rš2  

        Asi se začnu koukat na datum založení vlákna… :-D

        :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))

        0 0
    • Smith10  

      Ahoj,

      taky se na něco optám…dá se sehnat dres na MTB bez těch kapes (kapsy) vzádu??? A pokud by měl někdo odkaz, byl bych rád…

      0 0
    • michalxo  

      Mate niekto skusenost s tymto dresom/materialom? Nosil by som pod tym este funkcne tielko. Dufam, ze to nie je uplne priliehave.. „polopriliehavy styl“ co to? :-/

      http://www.kupkolo.cz/…na_1689.html

      Vdaka!

      0 0
      • old biker  

        Dle mého názoru dělají dobré MTB dresy firma Endura, nemají dole stáhlou gumu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.