• piski

    Zdravím vybírám batoh. Nejdříve jsem našel Camelbak Cloud Walker, ale pak po pročtení bike-fora jsem zjistil, že všichni chválíte Mule NV. Skutečně je tak dobrý? Jednak je o dost dražší (ale pokud odpovídá kvalitě je to v pořádku) ale spíše mám obavy, že se mi tam nevlezou věci. Rád bych batoh totiž využil jednak na denní vyjížďky, ale zároveň také na hory (a tam už je třeba do něj zřejmě dostat i bundu a tak). Mimo to samozřejmě pumpa, lepení, peněženka, duši, peněženku, klíče, jídlo a prostě ty základní věci.

    Rád bych se zeptal někoho kdo ho vozí, jak na tom je. Popřípadě ještě ten Cloud Walker, protože ten má sice 2L rezervoár, ale je prostornější. A ještě se chci zeptat, ten prostor 13L je uváděn asi bez napuštěného rezervoáru že? Díky

    0 0
    • Lister  

      MULE NV na zamýšlené turistické použití naprosto bez šance.

      0 0
    • Haruky  

      já mám tuhle potvoru,jak na kolo,tak na lyže a hory,taky jsem s ním absolvovala B7 a noční přechody Beskyd,je to sice obr,ale vleze se mi do něho vše bez potíží,chrání,jde skvěle stáhnout

      http://eshop.progresscycle.cz/…0000101.aspx

      0 0
      • gargamel  

        Má to pitný vak v té hlavní kapse, nebo zvlášť přístupný ze zádového prostoru?

        Já koukám po batohu na vícedenní jízdy na biku, takže cca 25–30 l. Rád bych, aby byl rezervoár zvlášť, aby se při doplňování nemusely vyndavat cajky z batohu.

        0 0
        • Haruky  

          má to zvlášt komoru zezadu,něco na fotce,ju..

          0 0
        • bluma  

          Za Helion se přimlouvám taky, rezervoár je zvlášť zezadu, jak ukazuje Haruky. Pokud vozíš víc věcí a nechceš se omezovat, tak je to ideál. Z mého pohledu má i další výhodu oproti Mule a podobně a to tu, že daleko lépe drží na zádech, tím jak je široký a má široké popruhy. Sice se víc zapotíš, ale v rozbitém terénu ti aspoň nebude pořád poskakovat a sunout nahoru. A když ho nezaplníš, není problém ho stáhnout a skoro o něm nevíš.

          0 0
          • Haruky  

            přesně tak ;o)

            0 0
          • gargamel  

            A když se naplní batoh i vak, nedělá na zádech bouli, jako starej mule? Sedí dobře?

            0 0
            • bluma  

              Z každýho batohu je balon, když ho narveš k prasknutí, ale právě širší záda zajistí i tak lepší oporu. Navíc jsou ty záda docela pevný, takže vak spíš expanduje dovnitřku batohu a ne na záda. A abys ho nacpal tak plnej jak Mule, to by ses musel hodně snažit. Použil jsem ho i na pár 4 denních puťáků na biku, tzn. plnej vak, spacák, alumatka, nějaký oblečení, nářadí a drobnosti jako kartáček a podobně, seděl perfektně.

              0 0
              • gargamel  

                Tak to rád slyším, výbavu typu spacák atd jsem měl přesně na mysli. Prostě věci na několik dní. Těch 27,5L se mi zdá jako slušnej kompromis, 25 mi přijde málo a 30 už zase dost.

                0 0
                • gargamel  

                  Kecám, to si pletu 27,5 má HAWG, tohle je 24,5…

                  0 0
                  • bluma  

                    Ty objemy jsou dycky divný u báglů, předtím jsem měl Deuter Freeride 32l a ten Helion mi připadá stejně velkej a vejde se tam stejně věcí, tak nevím…

                    0 0
            • Haruky  

              spíš se vak tlačí dovnitř než by dělal bouli na zádech,ale záleží jak máš přední komoru narvanou

              0 0
              • gargamel  

                Díky za info vám oběma, zajedu si ho někam omrknout naživo.

                Ještě bych zvažoval nějakýho transalpina od Deuteru, kolem 30ti litrů.

                0 0
          • Lister  

            Taky mám jeden zimní, je o něco menší, používám jen když je chladno, nebo když opravdu potřebuju velký prostor. Ten široký profil a neodvětraná záda totiž beru jako nevýhodu – člověk se pod tím potí opravdu hodně.

            0 0
    • skao  

      Ještě bych se zkusil mrknout na Osprey raptor nebo Osprey Viper 13. Viper mám půl roku a naprostá spokojenost. Vleze tam všechno co píšeš a i další věci.

      0 0
    • WEGO  

      Pokud nechceš vozit na hřbetu velkou obludu (20 litrů +), tak je MULE NV ideál. Sám ho mám asi 3 měsíce a narvu do něj – 1,5l vody (vak má sice 3 litry, ale pokud mi dojde někde si doplním), pumpičku, lepení, duši, nářadí, kapesníky, mobil, klíče, peníze, šustku, musli tyčinku, go pro 2… a stále tam je místa na pár věcí (a pokud bych ho naplnil celej pořád se dá použít ta ,,venkovní kapsa'' do které dáš třeba mikinu/šustku/helmu apod. a stáhneš to těma popruhy.

      0 0
    • BB  

      zkus se podívat na Hawg NV, ten je o něco větší naž Mule.

      0 0
    • Janouch  

      kdyby jsi mel zájem prodávám The Don 2011 21 litru viz foto na cene se můžem domluvit.

      0 0
      • mr.antik  

        případně já prodávám menší verzi – Camelbak The Capo 2010 (14litrů). Je to velikostně jako Mule NV, ale jsou tam nějaké poutka navíc, ale zas nemá pláštěnku a zázračný zádový systém.

        0 0
      • volodaj  

        Koľko by ste približne ktorý chceli? Mám starší Mule a tam keď dám chrániče kolien (661 Kyle Strait) do sieťky pre prilbu a vak s vodou, tak už je brutal tam niečo ďalšie napchať. Okrem XC jázd, kde neberiem chrániče (možno 20% jazdenia) by sa mi zišiel väčší.

        0 0
        • Haruky  

          právě já tam ty chrániče dám úplně na pohodu,mám ty samé co ty.

          0 0
        • Janouch  

          co je to za větu ? Koľko by ste približne ktorý chceli?

          0 0
          • volodaj  

            Koľko peňazí by kto ich za tie vaky chcel. Nech to viem porovnať. Úplne normálna veta.

            0 0
            • Janouch  

              tak ted už to chapu příste tam zkus napsat slovo peníze pak to bude jasny hned :) ja za ten svuj jelikož je v perfektnim stavu a je ježděnej jen necelou sezonu a puvodni cena byla 3000 tak 1800,– ale bez vaku ten jsem pouzil do novýho batohu. Vak můžu nabídnout zadarmo, ale ze starýho modelu Havoc 2006 napiš na email pokud nas zajem

              0 0
              • volodaj  

                Akú farbu máš a bol by si ochotný to poslať na Slovensko?

                Vak mi netreba, používal by som ten z Mule. Ten by som si nechal na kratšie jazdy.

                0 0
                • Janouch  

                  mam ten černej kombinace modrý a červený nítě. Na Slovensko jsem zatim nic neposílal :) předpokládám , že to nebude stát majlant ,ale poštovný ti připočítam napiš mi na email udaje pokud mas zajem.

                  0 0
            • mr.antik  

              Asi tak 1400,– je to nový baťoh včetjě 3l vaku, ale starší model – 2010 (ještě klasický vak). Velikostně je to jako MULE NV, ale měla by se tam vejít integrála a na poutka dolu dáš chrániče

              0 0
              • volodaj  

                Skúsim asi ten The Don, chcem niečo väčšie ako terajší Mule, ale dík za ponuku.

                0 0
                • mr.antik  

                  jasně, já jsem chtěl zas spíš menší, ale s možností nějakých poutek na upntutí věcí ven (chrániče, bunda nebo třeba stativ)

                  0 0
                  • volodaj  

                    Prečo potom nevyhovuje? Či stále je ešte veľký?

                    0 0
                    • mr.antik  

                      jsem na něj moc malej, resp. asi mám kratší záda než je dělanej. Novější typy už maj popruhy vyřešené jinak.

                      0 0
          • Smazaný účet  

            nj. pražák:DD

            0 0
    • scret  

      tohle dilema jsem vyresil uplne jednoduse, mam dva camely:))

      Prtze zadny nebude asi dokonaly… Kdyz budes mit neco ve velikosti napr Hawg NV, tak je to supr na celodenaky nebo i na vyjizdky kolem 50km… Pokud ale pojedes neco kratsiho, v lete, kdy nepotrebuje clovek tolik veci, asi bude opruz se tahnout s takovym „baglem“…

      Na MULE NV se da pripadne dost veci „navesit“, takze ve skutecnosti uveze vic… ale kazdopadne do vetsich hor bych volil neco prave jako Hawg NV…

      ja mam obyc stary MULE a ted nove Hawg 20

      0 0
    • Risut  

      koukals na Mule NV 30? vozim ho na kratsi i delsi vylety (nejsem teda zadnej gramar, sam vazim dost :), je prijemnej na zada, „zavrenej“ je i pomerne sportovni a s otevrenou velkou kapsou se ti do nej neperovka urcite vejde

      0 0
    • Risut  

      sorry hawg NV 30

      0 0
      • badys  

        Jj, zrovna dneska jsem ho kupoval. Pro mne rozumný kompromis díky možnosti zvětšit objem z 19,5l na 27,5l, akorát ta cena :(

        0 0
    • Jacques  

      Ahoj, mám Mule NV a Hawg NV, Mule jsem měl asi 2 na sobě a přijde mi dost malý, většinu času tahám ten Hawg a to jsme byli s kámošem na 4 dny u Bodamskýho jezera a měl jsem tam oblečení, na ty 4 dny, trochu jídla a hromadu dalších věcí a vešel jsem se, je teda fakt že kámoš měl Deuter Trans Alpin a většinu pití pak vozil on, já jen ve vaku. Teď dojíždím do práce takže s sebou tahám i snídani a litrovku Soda streamu + občas nějaký oblečení a fakt jsem rád, že jsem ten Hawb dokoupil.

      0 0
    • vinyl  

      Kámoš vozí Mule – pohoda, co potřebuje se vejde – jedinej problém nastává když si má zapnout integral na batoh. To je trochu na nic. To odvětrávání zad je fajnový. Já vozím Havoc, solidní zavazadlo, dáš tam plno věcí+chrániče kolem, a ta kapsa na helmu >> luxus. Ale každopádně na větší výlety to taky není. Podle mě na tyhlě veci (hory/prázdniny k babičce :-P ) hodí batoh o objemu cca od 20 litrů nahoru. Ale zase si pak rozmyslet jestli se vyplatí na kolo vozit takový zavazadlo.

      Taky mě u nich se** jedna věc. Některý modely maji pláštěnku dole v samostatný kapse, jiný modely zas ne. Nechápu. Ten Mule ji má.

      0 0
    • Frost_Kouba  

      Cao, taky se zrovna rozmýšlím který batoh koupit. Mím favoritem je zatím Camelbak mule NV. Mimo to přemýšlím i o hawg. Tak snad se rozhodnu správně. Je mi jasné, že nelze najít univerzální batoh, jak na krátkou vyjížďku, tak na vícedenní výlet. S tím MULE bych to viděl tak jednodenní max.

      0 0
      • gallardo  

        tak kazdej si bere ruzny mnozstvi veci, navic nemam rad na kole moc tezky naklad na zadech. V lete za stabilniho pocasi se da s mulem i na vic dni, ale ja bral jen nejzakladnejsi veci a jidlo vzdy jen na 1 den, vzdy bylo kde dokoupit. Jo a nebral jsem stan, jen celtu a ultralight spacak a navic sem nemel karimatku (coz uz nikdy neudelam…)kaz­dopadne pokud uz ted planujes vicedenni vylety tak bych vzal neco vetsiho nez mula

        0 0
    • mcking  

      před nějakým časem jsem řešil nový batoh kam bych nerval nějakou vodu a věci a výsledek? Koupil jsem si http://www.corazon-sport.cz/…dura-cerveny k tomu jsem si ještě koupil http://vodahory.cz/…rt-tube.html a neřeším žádné čištění vaku na vodu apod. Prostě vezmu petku, naplním a pak ji jednoduše vyhodím. :-)

      0 0
      • gargamel  

        Akorát ta skladnost petky v batohu asi nebude nicmoc. Jak to má řešený ten prostor pro pitný vak? Je tam přístup přes hlavní kapsu batohu, nebo nějak zvlášť? Dík

        0 0
      • scret  

        super pristup…

        Btw. nedavno na tenhle „vychytanej“ system nekdo nadaval, ze se z toho blbe saje voda… Precijen PETka neni tak tvarove prizpusobiva jako vak camelu…

        0 0
        • ZuzicK  

          Já mám teda hadičku od Source a nesaje se z ní špatně ;-)

          0 0
      • hrajem  

        Tam je nejaky ventil, kterym dovnitr proudi vzduch kdyz pijes, nebo musis sat tak, aby se petka zmackla? Pokud to druhe tak je to nepouzitelne

        0 0
        • ZuzicK  

          Tím otvůrkem vedle hadičky se dovnitř saje vzduch ;-)

          0 0
          • hrajem  

            Tak to je potom cajk reseni, ale chce to dobry batoh at petka netlaci do zad :O

            0 0
            • ZuzicK  

              V Camelu velikosti Mule to bylo lepší než originální vak, který na zádech udělal boulu a baťoh se převaloval na zádech. S PETkou to šlo nějak vyrovnat. Ještě, že už mám nový baťoh a nový plastem nesmrdící vak.. snad se i obětuji a budu ho o každé vyjížďce čistit :-)

              0 0
              • Lister  

                S Mulem máš pravdu, taky mě to na něm štvalo, ale už jsme to asi vyřešil.

                0 0
              • scret  

                jezdims nejstarsim MULEm cca uz 8let? Bouli udela, ale mi to neva:)

                Nakupem Mule NV tohle odpadne…:)

                0 0
          • Lister  

            A je to nějak zajištěné proti úniku kapaliny – třeba nějaká membrána, která pustí vzduch dovnitř, ale nepustí vodu ven?

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.