Jakou silničku na začátek, poraďte prosím?

32 nepřečtených
  • Tom23

    Zdravím, již delší dobu toužím po tom si pořídit silničku, ale v tomto odvětví jsem úplně ztracený. Chtěl bych se zeptat na co si dát pozor, nebo čeho se hlavně vyvarovat atd. Jestli je lepší si o trochu víc připlatit, nebo na začátek postačí něco levnějšího. Řekněme třeba do 15000. Předpokládám že u silniček půjde hlavně o váhu a asi ještě víc než třeba u MTB. Takže zákonitě asi bude platit rovnice dražší=lehčí. Na druhou stranu jsem mladej kluk, 17 let, takže mě by stačilo i něco jetého, nebo levnějšího. Jinak měřím 176cm a vážím 57kg. Toť asi vše. Předem vřele děkuji za rady zkušeným silničářům :-)

    0 0
    • tele  

      Ahoj, odporucam Felt F 85, stoji 840 Euro, neviem kolko CZK, ma naozaj velmi dobre vybavenie. Alebo Scott S 50 za 799 Euro, ten ma zase velmi dobr kolesa.

      Ono o vahu tu moc nejde, vsetko okolo 9 kg.

      0 0
    • tele  

      Ahoj, odporucam Felt F 85, stoji 840 Euro, neviem kolko CZK, ma naozaj velmi dobre vybavenie. Alebo Scott S 50 za 799 Euro, ten ma zase velmi dobr kolesa.

      Ono o vahu tu moc nejde, vsetko okolo 9 kg.

      0 0
    • daymaker  

      v tomhle věku a na začátek doporučuji projít bazary, kde se válí spousta kvalitních kousků za pěkný peníz a do začátků ideál…

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Určitě bazar. Při koupi jeté silničky si moc věcí hlídat nemusíš. Hlavně jestli není nabořená, potom takové menší věci jako řetěz, kazeta, kliky, případně pláště a kola – probržděnost ráfků.

      0 0
      • daymaker  

        myslím, že lepší je koupit kousek s kvalitnějším rámem, který můžeš časem dle peněz dostrojit dražšími komponenty… opačně to jde hůř… :-)

        0 0
      • Jarque  

        Absolutní souhlas, na bazarové silnici není nic moc co zkazit, pokud to nemělo nějaký úplný prase, tak by mělo být vše OK. Koukni třeba ke mě do profilu, stála 6500,– :)

        0 0
        • Tom23  

          Ok zatím díky, jinak pište dál. Budu rád za co nejvíc reakcí a názorů.

          0 0
        • Huugo  

          Tak to je parádní kousek! Za 6500 nádhera. Něco takového by se mi líbilo.

          0 0
        • Fuglsang  

          za 6 500,– super transakce.. taky jsem měl v létě dohodnutej podobnej obchod, ale mohl jsem si pro ni přijet asi až za 3 dny a ****** panelákovej z Kladna ji mezitim prodal někomu jinýmu..

          0 0
    • mr.antik  

      no velikost budeš mít celkem standardní, tak bych začal taky bazarem.

      0 0
    • Kamikaze 591  

      Jo a zapomněl jsem napsat, jednu prodávám kdyby si chtěl :-) myslím za solidní cenu, ikdyž trochu nad limit…

      0 0
      • Tom23  

        Ještě se zeptám. Celkem se mě líbí ta teorie koupit něco s lepším rámem, osazení slabší a postupem času osazení zlepšovat. Mohli byste teda něco nahodit s lepším rámem?

        0 0
        • Kamikaze 591  

          1

          2

          spíš sem ale hoď něco ty, a dozvíš se jestli ne nebo jo. Ono to chce trochu pohledat.

          0 0
          • Tom23  

            Jasný no, ale to já si právě rád nechám poradit. Ty brďo kolečko pěkný viď, moc ale 27000 za bazarový kus se mě zdá celkem dost. To se už dá sehnat něco nového solidního. Ještě mě napadla varianta si něco složit, ale to bych asi sám dokupy nedal. I když strašně moc mě to láká, ta silnička snad neni nic těžkého oproti MTB. Vždyť na tom skoro nic „není“. Pár kol, rám, nějaký ty bowdeny (z toho bych měl asi nejvíc uděláno),atd. Nevím no, výhoda by možná byla to že bych si sehnal již zmíněný dobrý rám kvalitní na úkor osazení. Největší obavy bych měl asi z toho zapojení, třeba přehazka abych dobře zapojil s těmi bowdeny a lanky:D.

            0 0
            • Kamikaze 591  

              Máš pravdu, je to dost, ale nezapomeŇ že je to na karbon rámu a ultegře. Skládat se ti neoplatí z nových dílů určitě. Teda pokud nevíš co přesně chceš a ještě by si se musel smířit s tím že to bude na nižší sadě.

              0 0
            • Kamikaze 591  

              No a kdyby si se rozhodl skládat, třeba tak že by si něco koupil na cyklobazaru, tak budu prodávat toty kola kolem 1500kč.

              0 0
    • Balvan  

      Urcite zkusit bazar, ja kupoval pred nedavnem taky prvni silnicku, tu co mam v profilu za 12 tis. Za ty prachy myslim dobra koupe, ale stalo to opravdu dost trpelivosti, laciny a vyhodny silnicky jdou rychle na dracku. Nicmene koupe nelituju, jezdim na ni opravdu hodne, asi se to akorat nelibi rodine a Cubikovi:)

      0 0
      • Tom23  

        Ok takže asi bazarovka bude taková rozumná volba. A ještě se chci zeptat co je pravdy na tom co se takhle mezi lidmi říká, že silničáři si holý nohy:D:D

        0 0
        • nooski  

          Nejen silničáři, ale i bikeři. Sám se považuju za silničáře a na nohy prdím. Oholená nožka však za mě měla 2 výhody. Jelikož jsem pořádný srstnatec, tak se mi věčně do chlupů chytají létavé hmyzí svině a návleky na kolena lépe držely na krátkých chlupech :-) Zároveň různé mazací přípravky na nohy bude lepší aplikovat na hladkou kůži, než na svetr. Dogmata jsou ale napytel, jezdi si tak, aby ti to vyhovovalo.

          0 0
          • Tom23  

            No právě no, já jsem taky pořádný srstnatec :D a to mě je teprv 17 let :D. Tak zase výhodu máme v zimě viď. Ale teď vážně, učitel nám ve škole říkal co jezdí že prý cyklisti si nohy holý, aby když mají „bebino“ se to líp hojilo. Ale tak mě to zatim nijak neomezuje takže asi si na buznu hrát nebudu :D.

            0 0
            • blisterexist  

              hele já jsem asi jediný z X desítek lidí co znám co si neholí nohy, jezdím na silnici a biku, a neřeším to:-)

              0 0
        • Sakub  

          a co rikas na tohle??:) Presnej popis mam v profilu:)

          http://www.cyklobazar.cz/…ritchey-wcs/

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.