• krteček

    Otazka on neznaleho silnicnej problematiky pre znalych.....: uvazujem o silnicke na bezne občasne pohodove rekreacne jazdenie, ktora by mala nejaky cas vydrzat a ako tak slusne a spolahlivo fungovat…v akej cenovej hladine sa nieco take da zohnat a ktore znacky maju rozumne nastaveny pomer cena vykon?? (moj financny strop je okolo 35.tis +/-  ale pokial sa za menej da zohnať niečo slušne nebranim sa..:-)  je medzi 105 a Ultegrou nejaky podstatny rozdiel v kvalite? dakujem za rady k teme :-)) (zatial sa mi celkom páči Cube Attempt, Agree Compact-aj ked to už je asi trochu nad moj limit…alebo niečo od Lapierra..ale nevyznam sa..tak si nechám doporucit tip..)

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… Tak todle je jak v tvé cenové relaci, hlavně je to v dámské geometrii a jak si psala na pohodové ježdění by to mělo zdaleka postačovat, jinak doporučuji prolézt podobné stránky a určitě něco slušného najdeš, hodně štěstí :-)

      0 0
    • jecnak  

      Klidne 105ka, ale myslim, ze by pro holku melo byt snazsi radit na Sramu a nebo Campe. Doporucuju kompakt prevodniky a nebo trojprevodnik. Konkretni tip nedam, spis doporucuju zkouset osobne.

      0 0
      • krteček  

        dík.., no ja viem že je ťažké dať konkrétny tip…a je to potreba skúsiť čo sadne…takže nečakám doporučenia konkrétného modelu,ale možno skôr len nejaký okruh modelov, prípadne  ktorí výrobcovia majú pomer cena /výkon nastavený rozumne a kde sa platí zbytočne moc navrch za nálepku na ráme… :-)

        0 0
        • jecnak  

          Nejaky Cicli. Muj nazor je takovy, ze to skladal nekdo, kdo na silnici opravdu jezdi a za tu cenu nic moc lepsiho a vyvazenejsiho nenajdes.

          0 0
      • raceman  

        s tou campou nevim… kdyz byla znama vybirat kolo, tak mela fakt vazny problem vyvinout dostatecnou silu pro razeni palcem.. ale kazdy clovek je jiny…

        0 0
    • t29  

      o silničkách toho vím ještě míň, než ty, stejně tak nemám cenový přehled, ale líbila se mi cyklokrosová Merida – mohla by být pohodlnější a odolnější než čistokrevná silnička, rám a vidlice u dvou nižších verzí počítají i se šroubky pro blatníky a nosič :) na rekreační ježdění imho lepší volba, pokud bude pasovat geometrie

      0 0
      • Stanislav__1  

        Vsichni cyklokrosari, co znam, trenuji na silnici na silnicnim kole. Myslim si, ze k tomu maji dobry duvod.

        0 0
        • raceman  

          na rekreacni pohodove jezdeni to neni vubec spatny napad…  vyhoda je v kratsi a celkove pohodlnejsi geometrii a moznosti tam narvat sirsi kola a vyjet i na sotolinove cesty ci do lehciho terenu… a navic se z toho da udelat i pekny zimacek s blatniky a odrazkami…

          ale nevim, zda by měla tazatelka o tuto možnost zájem, protože v tom terénu to není moc pohodlné…

          0 0
    • Dumbíček  

      Taky sháním „silnici“ pro manželku, jen tak v poloviční ceně a ke všemu velikost rámu 46–48cm. Na občasné pohodové svezení stačí bohatě i Tiagra/Xenon, to se podle mě neojezdí ani za 10 let, když dáš ročně 2–3 tisíce km.

      0 0
      • krteček  

        aby sa to neojazdilo hneď je pre mňa podstatnou požiadavkou, …ale zároveň mi ide o to, že ak ta to už raz za čas sadne, aby to fungovalo v rukách…teda keď zabrzdím aby to brzdilo a dobre..keď zaradím aby radilo..proste aby v tom bicykli bol pocit takej tej istoty pri ovládaní a človek na tom mohol bez strachu, že  to neubrzdí a pod. „zablbnuť“…tak­že hladam niečo čo nemusí byť ultraľahké a nejaký čas vydrží,ale zároveň funguje spoľahlivo :-)

        0 0
        • Dumbíček  

          Nemusíš se bát i relativně levnější Tiagra/Xenon brzdí a řadí spolehlivě. Rozdíl proti vyším řadám bude ve váze a možná životnosti, ale to asi těžko kdo reálně dokáže zhodnotit. Podstatnější je správná velikost, aby kolo člověku sedělo, což se dá částečně dohnat výměnou představce.

          0 0
      • Karaya  

        Se podivej semhle, neco takoveho si taky muzes slozit. Naklady byly pod dvacet..

        http://www.bike-forum.cz/…il-6252.html

        0 0
    • dancing dog  

      Myslím, že 105 poslouží v pohodě, manželka pokukuje po tomto a mě se to taky líbí, za 36 je v ultegře, ale na rekreační ježdění?

      0 0
    • roud  

      A co třeba tohle http://www.bikez.cz/…-8-road-2009 za ty prachy se toho moc lepšího sehnat nedá viz. ultegra/fullcrumy   ? ? ?

      0 0
      • Dumbíček  

        Na rekreační svezení bych se držel víc při zemi, kldně by stačilo tohle na Campě Xenon http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        0 0
        • roud  

          xenon a ultegra je funkčně dost velkej rozdíl aspoň podle mě a když už investovat do kola tak ať to stojí za ty prachy ne ?

          0 0
          • Dumbíček  

            To jistě, ale taky cenovej. :-) Jde o to, kolik toho člověk chce najezdit.

            0 0
            • roud  

              zakladatel chtěl kolo do 35tisíc čehož sem se s rezervou držel :O) ještě mu zbyde na další výdaje :O)

              0 0
    • milanmatoušk  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.