Jaké ráfky k tomuto složení?

42 nepřečtených
  • Madman1

    zdravím, s panem Lumírem Patíkem dáváme dohromady kola na MTB, mám kotoučové brzdy, vážím 105kg a s panem Patíkem jse se dohodli na nábojích Novatec s průmyslovýma ložiskama a seštiděrovým uchycením kotouče, výplet bude DT APLINE III, nyple netuším, ale pan Patík mi nabídl ráfky Rigida, proto se Vás tu ptám co by jste mi doporučili za ráfky na mé požadavky, cenový strop setu(přední+zadní kolo) je 4000kč.děkuji ráfky DT swiss jsem vyloučil z finančních důvodů, protože jsou prý profilovaný stejně jako jsou i jiné výrobky ráfků, dík a doufám že jsem nenaštval DT SWISSáky zde pusobící

    Anketa: jaký výrobce ráfků?

    1x
    13%
    2x
    25%
    0x
    0%
    5x
    63%
    0 0
    • šlapatko  

      Pokud zvolíš Mavic neuděláš chybu,Remerx co se týče ceny-verzus výdrž je super.

      0 0
    • zimák  

      v profilu píšeš že do kola hážeš nehorázný prachy,kola za4000.........to nehorázný prachy nejsou ,kup ráfky od remerxu,nejlíp jumba začínal sem na nich a jsou super,váha taky dobrá,jeden stojí300 a vydrží všechno ,na také to pěkné xc poježdění ideál.

      0 0
      • zimák  

        teď sem po x letech zjistli že kus váží 700g no to mně *****,to moc na xc není,a já s těma kolama nalítal tolik kiláků sem myslel že tak500g a při tom 700 hm to su teda chytrák

        0 0
    • raceman  

      mavic 321 Disc…

      0 0
    • jecnak  

      Remerx Panther pokud se jeste delaj.

      0 0
    • Patar  

      Ročně zaplétáme cca 1600 kol s ráfky řady předních evropských výrobců včetně Remerxu a to bez jakýchkoliv reklamací.O původu a kvalitě profilů pro výrobu je mi také mnohé známo. Řada ráfků má v konečném výsledném shodném efektu zcela odlišnou cenu. Jestliže jsme nějak limitováni cenou, hledáme cestu pro zákazníka jinou nálepkou při shodné kvalitě. Možná ale tomu přece jen málo rozumím.
      www,Cyklo-Patik.cz

      0 0
      • Vilém  

        Dekujeme za info, ale reklama patri nekam jinam:(

        0 0
        • Patar  

          Nejde o reklamu, ale o odpověď zakladateli tohoto vlákna a současně potenciálnímu zákazníkovi, který se v tomto příspěvku na mé jméno odvolává. Nkomu nic nenabízím , máme práce dost. Lumír Pátík

          0 0
          • Vilém  

            Pokud jsem si vsiml, tak zakladatel threadu Vas jmenoval nekolikrat behem par vet, tzn ze s Vami uz tuto zalezitost prodebatoval. Proto moc dobre nechapu, proc se k tomu takto vyjadrujete, kdyz stejne nepadl jediny navrh na konkretni typ rafku. Vybirat mezi jednotlivymi znackami, mi neprijde taky zcela idealni,protoze jednak nevim co ten clovek jezdi, jak jezdi atd. Proto mu muzu doporucit treba Superjumbo od remerxe , ale on by mu klidne stacil nejakej 20mm XC rafek. K tem variantam co padly nahore reknu jen to, ze vsichni jmenovani vyrobci delaji dobre rafky, proto bych se orientoval podle ceny, vahy, nebo designu. A to ze vase odpoved nebyla reklamou,tak tomu se muzu akorat zasmat,to by tam totiz nesmel byt ten odkaz na zaver. Zatim jsem videl Vase reakce v nekolika threadech,ale vzdy to na me zapusobilo jako reklama, nemuzu si pomoct.

            0 0
            • Lenka.05  

              No musí se trochu prezentovat, když montuje jen vlastní věci a s přinesenejma tě vyfakuje:-) Tak protlačuje na kola zákazníků jen to co má, ne to co by chtěli. Ale nic nic…každý má jiný pohled na věc;-)

              0 0
            • Patar  

              Zakladateli vlákna jsem udělal nabídku po několika konzultacích dříve, než on toto vlákno založil! Tímto vláknem ale projevil nedůvěru v mou nabídku. Dosud jezdil na nábojích SH- 475 a 1– nýtových ráfcích MACH, s čímž měl při své hmotnosti problémy. Jelikož byla možná zakázka limitovaná finančně, navrhl jsem mu kombinaci pro něj nejvýhodnější a při tom záruční podmínky z mé stany (3 roky)nečinily jemu ani mně problémy. Navrhované ráfky diskutujících jsou buď cenově jinde, nebo nevhodné pro způsob využití, případně OBOJÍ-např.RMX 8533 SUPER JUMBO o hmotnosti 810g. Co se týká mé reklamy, musím sdělit, že ji opravdu už dávno nepotřebuji a ve svých téměř 67 letech mám dostatek zakázek a rád bych si také už odpočinul(rovněž vzhledem ke zdravotnímu stavu). K problematice tohoto vlákna se již nebududu dále vyjadřovat.

              0 0
            • vladaza  

              jestli to dělá dobře, tak bys mu mohl kapku tý reklamy odpustit ne?, já jsem třeba rád, že se tady takovej kontakt objevil – může se mi prostě hodit.

              0 0
              • Vilém  

                Stve me to z principu.Je tu dost lidi, co maji obchody, opravny, pripadne je jinak zivi cyklistika, ale zatim jsem si nevsim, ze by se tu takto propagovali.Kdyz to bylo poprve, tak jsem si rek budiz,ale toto se opakovalo v kazdem prispevku, ktery jsem od Patara videl.

                0 0
            • Madman1  

              pan Patím si reklamu nedělá, je velice dobře znám z jiného bikovýho fora a to z cyklodiskuze(u­živatel KOLA), a co se mého ježdění týče, mám 105kg a jezdím spíš na silnici, jenže bydlím na broumovsku a ty cesty jsou spíš tankodromy, než cesty, ale rád zavítám do lesa a aj na sjezdy typu vodní zámky, machovský kříž, nová cesta a podobně(trat dlouhých SUDET) a proto potřebuju ráfky na kotoučové brzdy, nejde mi o hmotnost až tak, ale potzřebuju prostě ráfky, ktere to všechno vydrží.nic víc, nic mín, nyní mám ráfky MACH1 MX DISC a ty mi stačí, byl jen problém s tím že v předním kole mi praskaly dráty a to několikrát po sobě, nyní je snad problém zažehnán.Kola plánuju v budoucnu, jestliže se bude problém s praskajícima drátama opakovat.

              A omlouvám se panu Patíkovi, zdali jsem v něm zapůsobil jako nedůvěřivý člověk, ale jen jsem se prostě chtěl optat, co vozí jiní bikeři a take jiné bikerky a chtěl znát jejich názor.Tot vše! a jinač děkuji všem

              0 0
        • Madman1  

          nejde opravdu o reklamu, tak se na pana Patíka nezlobte.. a pro pana Patíka, nejde o to že bych vám nevěřil, jen jsem se chtěl optat, kdo co vozí a poprosit je o jejich zkušenosti, nic víc, mějte se, Mirek

          0 0
    • Patar  

      Musím se ještě vyjádřit ! Všechny uvedešné značky a modely mám skladem, při tom ještě od dalších 11 evropských výrobců. Od MAVICU navíc CERTIFIKACI ,s Antonínem REMEŠem vedu konzultace, vychází mi max vstříc.

      0 0
    • Patar  

      Z důvodu projevené nedůvěry odstupuji od plnění předběžně dohodnuté zakázky.
      Lumír Pátík

      0 0
      • die.catana  

        OMG a co je na tom? Já osobně obchodníkům v cykloshopech nevěřím ani slovo. Zvlášť soukromníkům. Prosazují jen to, na čem nejvíc vydělají. A proto si myslím, že by se člověk měl také poradit někde jinde. Třeba na bike-foru, které je plné odborníků. A když se tady odhlasuje to, co jste doporučoval, tak to berte jako odměnu, že jste doporučil dobrou věc. Ale pokud ne, tak si buďte jistý, že jste nedoporučil ………

        0 0
        • die.catana  

          67let, se nedivím, že Vám nevěřil:) Si říkal, děda ani neví, co teď letí:) Kašlite na odpočinek, můj děda to taky udělal a zavřel se do bytu. Do tří let umřel:((

          0 0
      • Darkson  

        já bych to tak nehrotil. přijde mi v pořádku, že si chce dotyčný nechat poradit od zkušenějších a získat co nejvíc informací;

        0 0
      • vladaza  

        příliš vyhrocená reakce, proč by si fanda cyklistiky nemohl poklábosit na B-F s ostatními, důležitý je přece výsledek a tím je zadaná, realizovaná a zaplacená zakázka, to osotatní je jenom omáčka, která nejede!

        0 0
        • Lenka.05  

          Přesně tak. Chce utratit pro něj nemalou částku, a tak sbírá informace aby se ujistil o své volbě. Nepřijde mi na tom nic divného a už vůbec ne špatného. Jaká ztráta důvěry??

          0 0
        • Patar  

          Nic se nemusí hrotit. Zakladatel vlákna miroslav MADMAN vznesl požadavatek u mého přítele a spolužáka Ing. Stanislava JANIŠE, majitele firmy v OTROKOVICÍCH( aby to nebyla reklama) již 26.prosince 07 s uvedeným cenovým stropem 4.500,–Kč.Jdu pracovat, čas věnovaný této neplodné DISKUZI s virtuálními cyklisty nelze nahradit.
          Jinak jen pro informaci:
          Než vpustím zapletená kola do montáže, nechám je ZDARMA , nebo za symbolickou cenu testovat v provozu. Proto nemám absolutně žádných reklamací Opouštím tuto diskuzi(BF) , byla pro mne poučná.
          Přeji mnoho šťastných zážitků na kolech v roce 2008 i v letech následujících
          Lumír Pátík

          0 0
          • marapara  

            Musím reagovat na váš unáhlený příspěvěk, tedy spíš odsouzení a zastat se zakladatele. Jeho záměrem nebyla nedůvěra k vám, ale širší rozhled, možnost vyjádření jiných uživatelů stejné váhové kategorie. Prostě jde o to nekupovat zajíce v pytli, ale rozumný poměr cena/váha/výkon. A myslím, že čím víc názorů, tím větší náhled na věc. Navíc v dnešní době všelijakých podvodníků a vychcánků, neberte si to nijak osobně, byste jeho situaci měl chápat. Ono přísloví: Důvěřuj, ale prověřuj, platí v dněšní době o to víc. Navíc nežijeme naštěstí v době bolševika, ale máme demokracii, to je svobodné právo volby. A vám nezbude nic jiného než to respektovat, pokud chcete prodat.

            0 0
      • Madman1  

        nejde o nedůvěru, ale jenom o názor jiných, jiných lidí, kteří vozí jené věci, než ste mi nabídl vy, nic víc, nic míň, tak se nezlobte, Mirek

        0 0
    • Darkson  

      náby Novatec 1700,–: www.koloshop.cz/…toucove-126/?… ráfky Mavic XM 321D 1264,–: www.koloshop.cz/…xm-321-disc/ dráty mosazný niple DT 64,– dráty DT Competition 2.0 704,–

      vychází mi to na cca 3730,–Kč. ještě ti zbyde na machrování s barevnejma niplema. pokud to seženeš u jednoho prodejce, máš poštovný zdarma. vozil jsem stejný kola(jen náby Author) na enduro a snesly fakt hodně! :-)

      0 0
    • šlapatko  

      Dobrá volba pokud nehraje na gramy.Za 4000kč lehké neposkládá.

      0 0
      • Madman1  

        nejde mi o váhu, nejsem „gramař“, ale obyč hobík co rád jezdí na kole, a jde mi o cenu/kvalitu a to se mi u toho remerxu líbi, šel bych do něj klidně, ale zatím pořád drží ty kola co mám ted, a doufám že etě chvíli budou;), centroval mi to František Dítě, co jezdil a jezdí za spořitelnu, tak si myslím že by to prozatím vydržet mohlo než něco schrastím, a ted mi přišel vánoční dárek v podobě klik www.kupkolo.cz/…42_3338.html , a nedělám reklamu, myslím že KUPKOLO.CZ znáte všichni;)

        0 0
        • zimák  

          přesně :-)

          0 0
          • Madman1  

            hele, nevíte někdo, jakej je rozdíl mezi normálním nobojem deore na šest děr a tím, který jsem viděl v bazaru shimano deore directional design(doufám že to mám dobře)?? dík, krom toho že jsou tam jinak uchycený dráty, ale jestli jsou jiný ložiska nebo třeba váhy, má to nějakou výhodu?Dají se sehnat tyto náby?

            0 0
            • Čapíno  

              Míróóóóóó:))))))))))­))))))))))))

              0 0
              • Madman1  

                Copááááák jeeeše Lukáááááááááši:D, hele kdy budeš mít čas mi namontovat ty mí kliky a to ostatní?

                0 0
                • Čapíno  

                  Napiš kdy se stavíš a uděláme to;) :)) ale už tady neřeš žádné ráfky:))

                  0 0
            • Vilém  

              Tyto nyby se delaly tam asi sezonu nebo 2. Rozdil byl v tom,ze draty nebyly provleceny skrze prirubu,ale jen zahaknute do tela naby. Tzn, ze se daly vymenit draty bez demontaze kotouce,pripadne kazety.Jakej byl rozdil ve vaze netusim.Ulozeni bylo na klasickych konusech, tak jak vsechny Sh naby.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.