Jaké MTB 29" kolo do 16 000 - 17 000,-

30 nepřečtených
  • Morfyk

    Ahoj,

    jsem tu nový a vůbec kolům nerozumím, ale chtěl bych si konečně koupit nějaké kolo, které by za to trochu stálo. Dopředu napíšu, že jsem zde našel již podobný příspěvek, ale je z roku 2011 a za ty 2 roky si myslím, že se změnila trochu technologie a hlavně je jiná nabídka.

    Měřím 175 cm, a vážím 78 kg. Budu jezdit převážně silnici asi tak 70% a občas nějaká ta lesní nebo polní cesta. Rozhodl jsem se, že definitivně koupím nějaké MTB 29" kolo, ale netuším které vybrat. Ty kola, který jsem měl vybraný a bylsem rozhodnutý, že vezmu jedno z nich, tak pokaždé když jsem si je zde vyhledal, tak se našel někdo kdo k tomu napsal že by je a nebo kvůli nějaké špatné součásti nebral.

    Tak si už nevím rady a chtěl bych poprosit někoho z Vás, zda byste mi něco vhodného nedoporučili, mockrát vám děkuji za odpověď a váš čas.

    0 0
    • johninho017  

      např.

      http://www.cyklonemcik.cz/…idon-30speed

      nebo ve vedlejším vláknu našel http://www.mall.cz/…s-ht-1–0–29r?…

      případně složit u zdejších – hnoj, maajkee, scalar

      radon

      http://www.bike-discount.de/…9er-5–0.html

      už má pouze malé velikosti

      0 0
      • Morfyk  

        škoda toho radonu :-( vypadá moc hezky a nějaký český prodejce by se nenašel kde by měl ještě větší velikost? Googlímm, ale asi marně

        0 0
      • Kysky  

        Vzduchovka za 17 wow! :-O

        0 0
        • Morfyk  

          Tam to do těch 17 000,– nevychází ne? To už je za připlatek a to už bychbyl kolem 20 000, jestli tomu teda rozumím jak je to tam v té Variantě napsané

          0 0
          • johninho017  

            raidon je taky vzduchovka. i když epicon by byl samozřejmě lepší :-) ale to už jsi cenově jinde

            např.

            http://www.cyklonemcik.cz/…re-30-epicon

            za 19000 s epiconem

            radon tady neseženeš

            0 0
            • Morfyk  

              A tak myslíš že toto je tedy velice dobrá volba?

              http://www.cyklonemcik.cz/…idon-30speed

              Asi do něj td půjdu, ted jenom doporučil by jsi něco vyměnit? A zvolit tu jinou variantu co tam nabízí? Ale tech 17000 je pro me fakt maximum.

              J oa jeste co myslíš jaký rám 19" bude OK ne? Délka nohou 81 cm, A omlouvám se že pořád otravuji ale 17000 pro me je docela dost a dlouho jsem na ne šetřil tak nechci koupit něco co za mesic budu muset menit a budu z toho neštastný

              0 0
          • Kysky  

            já myslel právě Radon ;-) Má vidli co Canyon za necelých 21 aa to jsem myslel že je nejlevnější se vzduchovou :-)

            0 0
      • Morfyk  

        Nakonec koukam i na toho focuse, kdyby nemel ta kratka řídítka a ten popisek CONCEPT SL apod. tak by byl jasna volba, ale pochybuji ze na mall cz mne nekdo vyhovi a da mi tam součástky které chci já

        0 0
        • souky  

          A co kola od firmy Haibike třeba http://www.haibike.cz/…29–2013.html

          0 0
          • b58  

            Haibike občas problematickej když němce tak Ghost nebo Cube

            0 0
        • vojta1616  

          riditka 710 mm se ti zdaji kratke? měl jsem také na kole řídítka concept a nemůžu si stěžovat lehká a vypadali kvalitně :)

          0 0
        • Morfyk  

          už blbu, koukám na kola a čísla a parametry celý den a je toho už moc. Nevíte, ten concept SL a podobně, dá se tomu věřit, vůbec nevím co si pod tím představit. A ta vidlice je taky dobrá?

          0 0
          • Morfyk  

            Tak rozhodnuto, bud GALAXY http://www.cyklonemcik.cz/…idon-30speed , kde kdyztak necham vymenit sedlo a barvu vidle za bilou a nebo teda ten FOCUS http://www.mall.cz/…s-ht-1–0–29r?….

            Poradi nekdo pro ktere bych se mel vice přiklonit? A už tu nebudu spamovat :-D

            0 0
            • Azmir  

              Vzal bych toho focusa.

              0 0
            • johninho017  

              kvůli vidlici taky focuse. Brzdy a případně i kliky na něm časem vyměníš za lepší. A navíc dvojku z rozpočtu ušetříš

              0 0
            • Morfyk  

              Díky moc za rady, FOCUS je objednán někdy během příštího týdne dorazí, ještě Vám jednou mockrát děkuji za váš čas a velice cenné rady.

              0 0
              • logoman  

                Pak sem hod kolik to vazi v tve lekosti :-).

                Diky.

                0 0
              • Magicmm  

                Pokud jsi ho objednával z Mall.cz, tak garantují dodání do 24 hodin, tak mohu se zeptat, zda kolo dorazilo v pořádku, jak vypadá ve skutečnosti a hlavně by mě zajímalo, jakou velikost rámu jste zvolil a jak se na něm cítíte? Moje parametry jsou stejné a nyní je v nabídce pouze velikost 18,9´´, takže si nejsem úplně jistý, jestli by pro nás nebylo velké. Jsem ve finální fázi rozhodování, tak by mi Vaše detaily pomohly při rozhodování. Díky.

                0 0
                • Morfyk  

                  Kolo dorazilo v pořádku, až na trochu odřenou levou vidlici, cca 1×2 cm (někdo se to pokoušel zatřít černou barvou co našel poruce, ale moc se mu to nepovedlo), ale na toto nejezdí. velikost mám 18,9" pro mě úplně ideální výška takže super.

                  No co bych vytknul – strašně tvrdé sedlo, mám ujeto cca 70 km a sotva sedím, ale snad si časem zvyknu a nebo prostě koupím jiné sedlo. Dále mně vadí, že nemá krytku na řetěz (u talířového převodu), takže pravé lýtko je pořád ušpiněné i když se snažíte si dávat pozor, tak se nějak záhadně ušpiníte. Nejvíce mně vadí, že potom co jsem se s kolem projel v trošku těžším terénu, lesní kamenitá cesta (na Vysočině většina lesních cest), tak se mi asi trochu rozhodila přehazovačka a teď mi pri jízdě dře a vrže řetěz, jak o něco zachytává (při některých zařazených převodech) a prostě je to slyšet. Zrovna řeším jak to udělám se servisní prohlídkou, když nejbližší mall ode mě je v Brně. Asi prostě zajedu do Nového Města na Moravě, kde dávají dokupy kola KELLYS a za servisku jim prostě zaplatím, nevidím jinou možnost. :-(

                  0 0
                  • Morfyk  

                    Jo a 24 hodin v mallu se nekoná, kolo jsem objednával v pátek dopoledne a dorazilo v úterý kolem 12:30. Samozřejmě dodávám, že bylo objednáváno z Pražského MALLU, bez extra příplatku. S příplatkem (cca 200 Kč) vám kolo s vaší pomocí řidič pomůže zboží donést za první uzamykatlené dveře. A dorazí do 2 pracovních dnů od objednání). U mě to bylo takto: dobírka 50 kč a kolo složeno na cestu před barák. Takže celkem jsem za ně i s doručením zaplatil 15050 Kč. Kolo bylo doručováno na malou vesnici u města Žďár nad Sázavou

                    0 0
                    • Magicmm  

                      Díky za postřehy, jen by mě zajímalo, jak se na kole cítíš, jak se ti na něm jede a jestli ti není velké. Přeci jenom 29" kola a rám 18,9", při naší výšce, toto je pro mě obrovské dilema, protože mám stejé míry jako ty. Jak z kola došlápneš, v pohodě? Nebral bys radši menší? Díky a ať slouží.

                      0 0
                      • Morfyk  

                        Menší bych rozhodně nebral a myslím si, že pro naši výšku je toto ideální velikost (18,9''). A na kole se jede perfektně, sice si zvykám na ta řídítka, jsou prohnutá jako luk (vlaštovky by podle mě byly lepší) ale co už, člověk si zvykne i na toto. Akorát pozor na servis, já mám fakt smůlu, že za servis a garančku budu muset platit a tím přijdu o záruku, protože nejbližší servisní středisko mallu je pro mě v Brně tedy 70 km od mého domu. Tak to prostě zavezu tady do ZnS do nejbližší prodejny kol a bude. To co bych utratil za cestu do Brna, tak dám prostě v té prodejně/opravně.

                        0 0
                      • Morfyk  

                        Menší bych rozhodně nebral a myslím si, že pro naši výšku je toto ideální velikost (18,9 "). A na kole se jede perfektně, sice si zvykám na ta řídítka, jsou prohnutá jako luk (vlaštovky by podle mě byly lepší) ale co už, člověk si zvykne i na toto. Akorát pozor na servis, já mám fakt smůlu, že za servis a garančku budu muset platit a tím přijdu o záruku, protože nejbližší servisní středisko mallu je pro mě v Brně tedy 70 km od mého domu. Tak to prostě zavezu tady do ZnS do nejbližší prodejny kol a bude. To co bych utratil za cestu do Brna, tak dám prostě v té prodejně/opravně.

                        0 0
                  • Lenka.05  

                    Škrtání řetězu při zařazení některých převodů vypadá na přesmykač. Můžeš si to zkusit sám seřídit (návod např tady http://www.ivelo.cz/…-presmykace/ ), na youtube by se asi taky něco našlo.

                    0 0
                • Morfyk  

                  Tak mně dnes při jízdě do kopce praskl pedál, ach jo, takže další peníze navíc.

                  0 0
          • vojta1616  

            můžu pouze porovnávat s meridou 100 fs nebo tak nějak rok 2010 ta ma komponenty FSA (řídítka, představec) a jsou mnohem těžší a také mě nepřijdou tak kvalitní, také kola byli mnohem lehčí a zatím po 3k km bez problémů. Nemůžu porovnávat s dalšími hlinikovými komponenty …

            0 0
    • rekvy  

      Zdravím,

      tak kolo už byste měl mít doma, mohl byste sdělit svoje dojmy a poslat sem nějaké fotky, aby měli ostatní šanci vidět, jak to kolo vypadá ve skutečnosti ? Kdyžtak napiště klidně na mail, budu velmi rád. Díky a hodně štastných km.

      0 0
    • Mrkeff  

      u 29 kol asi nejlepší poměr CENA/VÝKON

      http://www.mall.cz/…s-ht-1–0–29r?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.