Jaké "kvalitní" brýle do 1000 Kč?

23 nepřečtených
  • Scott RC

    Ahoj, právě přemýšlím o koupi nějakých alespoň trochu kvalitních brýlí kolem 1000 Kč, adepti: R2 Cinch AT040A (http://www.r2.cz/…-1–3733.html) nebo Shimano Spark (http://www.kupkolo.cz/…rk_5874.html) neb Uvex Hawk (http://www.velosport.cz/…tt-2594.html za rady a zkušenosti

    0 0
    • Jery01  

      nechápu proč máš v nadpisu do 1000 a všechny(cena R2?) jsou nad 1000 ?

      0 0
    • Scott RC  

      Dobře, tak do 1500…stačí? Já bych ale chtěl do 1000…OK?

      0 0
    • JakubCh  

      Nevím..já mám daleko levnější Point Racing Luna – za 500– (http://www.cyklo.cz/…ml/bryle.htm) a spokojenost. Ok, jsou trošku poškrábané, ale to proto, že mi spadly Xkrát. Na kole se tomu aspoň já občas neubráním. Když jsou čisté, je vidět dobře a nějak to nevadí…ale to je ono. Na brýle se mi chytá všechen možný binec za jízdy (mušky, prach), navíc se hodně potím, sice se za jízdy (i pomalé) nemlží, ale občas na ně ukápne pot…takže – jsou tak zamatlané, že to vadí víc, než pár škrábanců a musím čistit. prostě – škrábance jsou vlastně putna, teda ty, co tam mám. Nosí se pohodlně, kryjou dobře – nosím kontaktní čočky a protivítr je mi hodně nepříjemný, tyhle mi fakt vyhovují. Nezkreslují. Dobře se prohazují skla. Celkově spokojenost, ke škrábancům jsem se už vyjádřil. Jinak další skla mám samozřejmě odděleně v tom celofánu, ve kterým byly od výroby – jenom tak volně by se asi o sebe pomlátily pěkně rychle. Na normální nošení mám Uvex Pulse – uvádějí se jako cyklistické, mám je na civil a sport obecně. Nošení fajn, nezkreslují vůbec, pohodlné. Nepoškrábané, ale to asi proto, že je mám od léta a dávám si na ně hodně pozor. Fakt ale je, že skla budou asi kvalitnější než u Point Racing. Ale mám strach, že pár upadnutích by to na nich taky bylo vidět. Takže si říkám, že je škoda vyrazit za brýle tolik peněz, když jinak jsou tyhle v pohodě…

      0 0
    • jIrI___  

      Hned z fleku bych z výběru vyloučil R2. Ta nabodobenina karbonu vypadá otřesně.

      0 0
      • Trainman  

        Vidíš, mně se třeba líbí :-) Zrovna design bych nechal na každém

        0 0
        • kubad  

          no já bych je vyloučil bez ohledu na design :-(

          0 0
    • mr.antik  

      Taky jsem myslel že když si koupím brýle za 1000 tak snad něco vydrží ale pokud dobře sednou (fyzicky i opticky) brýle za 500, šel bych do nich. V obou případech budou skla po roce používání na vyhození. Osobně mám nějaký BBB a zhruba po roce a půl dávám nové skla :-))

      0 0
      • Dalas  

        tak já mám brýle od r2 s výměnnýma,mám je cca 2 roky a skla vyměnit určitě nepotřebují,jsou stále supr..Asi hodně záleží,jak kdo s nima zachází :(

        0 0
    • Pic  

      Chce vyzkoušet co sedí ti sedí na obličeji. Na mě třeba naprosto dokonale sedí Uvex Control. http://www.cykloadam.cz/…control_1806 Daj se sehanat okolo 500Kč a co jsem si zkoušel i mnohem dražší brýle, většinou neseděly perfektně jak tyto. Už jsem si přikoupil i druhé na běžně nošení.

      0 0
      • ravag3r  

        Rozhodně Uvex nedoporučuju. Mě osobně upadly u mějch Uvexů (za 700,–, takže ňáký dražší ala Controly) už obě hokejky, praskl mi nosník ve středu, praskl mi ten výměnnej věc, kterej doléhá k nosu a prasklo mi i sklíčko. A to se k nim chovám slušně, skla ani nevyměňuju:) Jediný co je drží pohromadě je spousta elektrikářský pásky a vteřinovýho lepidla. Uvex už nikdy více.

        0 0
        • ravag3r  

          tyto

          reklamoval jsem je dvakrát, pokaždý se mi něco rozbilo znovu.

          0 0
          • Pic  

            Já jen psal jaké s nima mám zkušenosti já – ty co mám, nemají nastavitelný ani vyměnitelný nosník, skla možná, ani jsem to nezkoušel, a jedny mám tři a druhé rok. Smyslem toho co jsem psal je spíš to, že to chce brýle vyzkoušet a pokud dobře sedí a vypadají alespoň trochu bytelně, tak mohou odvést službu stejnou jako mnohonásobně dražší produkt.

            0 0
            • ravag3r  

              Jo v pohodě:) To chápu. Reagoval jsem tak všeobecně na značku Uvex.

              0 0
    • tonik666  

      Jak píše Pic, důležité je, jak sedí na obličeji Vybíral jsem docela dlouho a nakonec mám už asi rok a půl tyto v provedení ‚Iron – night light‘ od Tifosi Snad by je mělo dovážet Bikezone

      Sedí bezvadně a mají zatmavovací sklo. Zatmavování sice nefunguje nijak úžasně (zvlášť ve vedru ze zatmavují dost neochotně, v zimě dobře), ale to mi nevadí, chtěl jsem téměř čiré brýle, aby s nimi šlo jezdit i při umělém světlě. A to s těmito jde. Měnění čoček je myslím dost opruz. Také jsem chvíli jezdil s úplně čirým sklem a na slunci to bylo docela nepříjemné.

      0 0
    • doonio  

      Já přemejšlím nad těmahle

      http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Taky si uvědom, že i brýle, které mají ZARUČENĚ NEPOŠKRABATELNÉ skla se stejně poškrábají. Takže máš zbytečné za to platit.. :) Spíš si vyber brýle podle toho jak Ti sednou, než jestli v nich vypadáš jako Brad Pitt. Takže kupovat brýle z netu je podle mě kravina.

      0 0
      • Mobidyk1  

        naprosto souhlasim :) lepší si je vyzkoušet a pokud v nich vypadáš jako Brad tak tím lépe :-D

        0 0
    • J3Sl4n  

      Uvex hawk, jsem zkoušel a jsou dost úzké, ale pokud nemáš hlavu jako bednu od banánů tak ti třeba budou.

      0 0
      • jama  

        Do litru se bude vždy jednat o parodii na brýle. Pokud si dáváš limit odhadem 1500, přidej aspoň 500 a zat u cenu seženeš např. levnější adidasky. To je úplně jiná kvalita, než R2, relax, apod. Nejen skla a obruba, ale i ergonomie.

        0 0
    • littlekiller  

      Osobně mám R2 cinch, ale s fotochomatickymy skly (http://www.funnyshop.cz/eshop.php…). Jsem s nimy spokojeny. Zatmaveni je rychle, zesvetlani je pomalejsi, ale da se. Hlavnevne, ale perfektne sednou. Mozna to neni hi-end kvalita, ale nelituji.

      0 0
    • Pijer  

      já jsem spokojený s BBB

      0 0
    • mároš1  

      mám R2 s výměnnými skly (3 barvy) za 799,– a nemůžu si stěžovat. koupil jsem je v obchodě sportoptik v nuslích. zkoušel jsem tam různý značky, maj docela výběr.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce