Ženy, dívky, jaký vozíte batoh a brýle?

48 nepřečtených
  • Jituschka

    Ahoj,

    jelikož už dlouho sháním batoh a brýle na kolo a pořád nenálézám to právé, rozhodla jsem se dotázat přítomných dívek a žen, jaké mají ony zkušenosti. A jelikož BF ví vše, těším se, co se dozvím:)

     

    Batoh

    • kolem 15l, hrudní a bederní popruh.

    Jaké máte zkušenosti s odvětranými zády síťkou? není to náchylné na poškození? A je MULE skutečně nejlepší?

    Líbil se mi tenhle, vozí ho někdo?

    http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

     

    Brýle

    Zatím všechny, které jsem si zkoušela, mi byly široké a bolely mě z nich uši :(

     

    Děkuji předem za cenné rady a zkušenosti!

    Ji.

     
    0 0
    • Lu.1  

      S brýlemi mám podobný problém, taky mám úzký obličej. Navíc asi i úzký nos, protože mi většinou nesedí ani na nose. Ale teď jsem sehnala jedny, se kterými jsem fakt spokojená. Sedí perfektně, nesklouzávají, nepřečuhují na obou stranách obličeje, mají poměrně krátké nožičky, takže se nebijí s helmou, a jsou takové polotmavé, což jsem taky chtěla (je to univerzální a měnit světlá a tmavá skla mě nebaví). Akorát teda na tu barvu (skel) jsem si musela chvíli zvykat :-) Jo a jmenujou se Feel Core.

      http://www.iqsport.cz/…original.jpg

      0 0
    • scret  

      sice nejsem holka, ale doufam ze ti aspon trochu poradim:)

      MULE neni spatnej, sam ho vozim cca 6 let? a pujdu do nej zas! byt tebou jdu do damske verze LUXE…ale je kazdopadne o dost mensi nez ten Easyrider od Bollu, takze chce si ujasnit kolik by se do toho baglu melo vejit…

      z „batohu“ tzn. 16–25L, neni spatnej treba nejakej Deuter, Boll apod. U Deutera bych volil z rady Bike baglu, ktery maj zad. system tzv. Airstripes – a jsou to takove dva tluste svisle pruhy…u Bollu 4 pruhy…

       tzv. sitka na zadek, je zad. system Aircontact (Deuter) a ten bych rekl ze je lepsi spis na turistiku… podobny stejne dobry system dela treba jeste Berghaus… ostatni „kopie“ vyrobcu ktery jsou na trhu, bych nedoporucoval, jsou to spis takovy nefunkcni imitace…

      kazdopadne je to stejny jako s brylema, helmou atd. proste musis zkouset a zkouset co nejlip ti padne…

      0 0
      • Jituschka  

        No psala jsem tam kolem 15l, tak tak nějak:) Měla jsem půjčený hydrapak Big sure, co vypadá stejně jako ten mule (http://www.hydrapak.cz/…big_sur.html), a ten byl fajn, podle mě to bude srovnatelné. Nejhorší pro mě je, že je takový výběr (:

        0 0
        • scret  

          aha, promin, prehlidl jsem to:)

          mrknul bych se fakt po osvedcenych znackach – Deuter, Boll, Camelbak… s Hydrapakem urcite taky neudelas chybuale s tema nemam zkusenost…

          ale co me se tyka, tak ja mam jasno, podle me nejlepsi „nahubky“ ma Camelbak… Deuter, Source a spol. po kratke dobe tecou… Muj Camelbakovej zacina tyct az ted, koukal jsem se a mam MULE 2002, tzn. 6 let…

          0 0
    • náčelník  

      Neověřený typ na brýle – Uvex dělá model AIRWING ve verzi SMALL. Např. zde:

      http://www.bagbike.cz/?…

      0 0
      • bikerxc  

        Small znamena jinaci tvarovani skel oproti Airwing, ne mensi obroucky..

        0 0
        • náčelník  

          A jejda, tak to jsem pěkně ujel. Mám už léta zafixováno (a nevím proč), že je to menší verze.

          0 0
    • kámen úrazu1  

      Batoh: mám malej a „velkej“, ten umožňuje zvětšit obsah z 9 litrů na 14. Hydrapak Glacier, už prodávají jiný model vychízejíccí z tohoto (tuším, že se jmenuje Laguna). Myslím, že neprohloupíš ani s batohy jiných zavedených firem. Pokud ho budeš chtít i s vakem, vybírala bych z klasický trojky Hydrpapak, Deuter, Camelbak, ale určitě jsou i jiné firmy, které nabízí propracovaný a zároveň snadno vymyvatelný vak a dobrý náustek. Netrvala bych na dámský verzi.

      Brýle. praktický zkušenosti s malými mám jen s těmi od firmy Alpina. Vozím od loňska verzi tohoto modelu pro krátkozraké (Alpina PSO Swing) a jsou to brýle, které mně konečně padnou stoprocentně. Nabízí se v různých výškách očnic, šířkách (viz označení „30, 40, 60…“), vyměnitelné folie jsou na trhu k dostání, zpracování perfektní, polohovatelnost stranic je další plus pro přizpůsobení obličeji (konečně mám brýle, které se mně spodní částí třeba nezařezávají a nahoře neodstávají od obličeje). Dále nabízí malé brejličky Rudy Project. Taky dražší. Z levnějších jsem si na trhu všimla malých, vzhledově pěkných Axon, tuším BBB… OPkud nepotřebuješ dioptrický klip, není výběr zas tak špatný.

      0 0
    • Lenka.05  

      Buď jsem kramář nebo nevím, pro mně je často Mule malý :-)

      Když naplním vak pitím, tak už tam toho moc nedám, kromě toho se záda hrozně vyboulí a batoh je dost nepohodlný. Třeba Blowfish mi přijde optimálnější, má o 3l větší objem a už se tam dá strčit i tenčí triko nebo větrovka pro případ špatného počasí. U Mule je to často na hraně.

      Já budu pořizovat větší batoh, líbí se mi  http://eshop.skiservis.cz/department.php?…|producerId:|Ba­tohy-Vaude|pageId:2

      Brýle mám Breeze, 3 výměnná skla, ale většinou používám jen takové hnědooranžové, na podzim měním za čiré a s tím si vždycky vystačím. Brýle stály 990kč vč tvrdého pouzdra a jsou výborné, první ze kterých mně nebolí hlava a oči.

      0 0
      • Lenka.05  

        Pardon za ten odkaz, jen doplním, že se mi líbí batohy Splash Air, Hyper Air a Bike Alpin Air, i když ten už je docela velký.

        0 0
    • Jituschka  

      Co si myslíte o tomhle?

      http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      Líbí se mi, ale bojim se, že materiál bude dost náchylný na poškození…

      JInak vak na vodu mám, jde mijenom o ten batoh. Mám už malý batoh cca 5l, kam se vejde jenom vak + pár drobností a pak 30l, takže teď hledám něco mezi tím, co bude přímo určené na kolo, resp. aby to vyhovovalo požadavkům cyklisty :)

       

      Díky!

      0 0
      • scret  

        ja bych se toho zas tak nebal… ale stejne pevny jako trekovy bagly to jiste nebude…

        0 0
    • Madrid  

      Zkušenosti se zádovou síťkou mám takové, že jsem zkoušel různé batůžky bez síťky, až jsem došel k deuteru se síťkou a nic jiného už nechci. Subjektivně vzato mi sedí stejně dobře jako modely bez síťky, přitom na zádech a pod popruhy se potím evidentně míň než kologové, kteří se mnou jedou „bezsíťkově“. Za rok a půl intenzivního používání se nikde nepáře, netrhá, nerozedíra. Vak v něm mám Source, ale ten tojí za prd, teče.

      0 0
      • 4xMM  

        Cyklobatůžek (malý) mám teda levný z Tesca, byl někdy na jaře v akci, i s vakem (i když častěji stejně vozím lahev).

        Ale jinak na turistiku a běžné používání (případně i na kolo když potřebuji víc věcí) mám právě batoh Deuter a mohu jen potvrdit dobré zkušenosti! Můj muž (který se taky hodně potí) má od Deutera malý batoh i velký cestovní, navíc máme od nich krosnu na dítě, batohy na inline brusle a vše se nám osvědčilo – není to zrovna nejlevnější ale ta kvalita stojí za to! (A to jinak spíše šetříme a rozhodně nejsme nijak „ujetí na značky“…)

        Jinak, cyklobrýle mam Axon New Gear, s výměnnými zorníky, přijdou mi OK.

        0 0
      • Jituschka  

        Mám to tedy chápat tak, ž evozíš ten samý batoh, který jsem si vybrala? O něco výš jsem tu dávala odkaz (: Tak to je fajn, to mě přesvědčuje.

        0 0
        • 4xMM  

          Ne je to jiný, už starší, a manžel má taky jiný, ale ten v Tvém odkazu vypadá dobře. Chtěla jsem spíš říct že s batohy ( a krosnou) Deuter máme celkově dobré zkušenosti. Snad se to za poslední cca. 2 roky nezměnilo…

          0 0
          • Jituschka  

            To byla reakce na Madrida:) ale to nevadí, děkuju za postřehy, už mám asi vybráno, viděla jsem ho i naživo a líbil se mi moc.

             
            0 0
            • Madrid  

              Jo, mám ten, o kterém píšeš, pardon, přehlídl jsem tvůj odkaz. Ještě jsem se díval na batůžek ženy, sice jiný model, ale od stejné firmy. Má ho asi pět let, nosí ho skoro pořád, moc citlivě se k němu nechová a batůžek vypadá pořád velmi dobře. Nepochybná kvalita. Na rozdíl třeba od jiného batohu Doldy, což je taková česká kopírka Deutru, který je po mnohem menší zátěži skoro zničený. Tož tak.

              0 0
    • siafu  

      vozim mensi Lobo, z vetsich by clovek po zkusenost s Camelbak volil asi Mule, jinak Lobo – ten, pokud neni potreba vozit obleceni a jiny kokotiny, staci.

      bryle nosim dioptricky, pac mam pomalu 7 dioptrii a skla jsou drahy jak krava…

      0 0
    • pitos  

      Manželka vozí Camelback Helena,je to sice outdoor batoh ale myslím že je na bike výborný,sama si ho dost pochvaluje.Velikost je na jednodenní výlety ideální.

      0 0
      • karliner  

        21,3 litrovej batoh na JEDNODENNÍ výlet???

        Proboha, co ssebou vozí?

        Já byl na Pamíru na měsíc s 80litrovým kletrem včetně výzbroje, jídla a stanu :-)

        0 0
        • pitos  

          20l batoh je u nás běžný standart.Navíc  nemusí být vždy plný ale naplnět třeba jen na 3/4 svého objemu a bude sedět daleko lépe než plný batoh o objemu třeba 12l.

          Ti co jezdí hlavně na  horách (konkrétně Beskydy)vozí celkově větší batohy,není to pravidlem ale je to tak.Bere se více přivlečení,lé­kárnička,min. dvě duše a lepení…

          Osobně jsem si právě nedávno pořídil Dakine Apex 25l a svým úložným prostorem,zejména svým navržením vnitřního prostoru patří k tomu nej co jsem zatím na biku vozil.Navíc tento batoh vizuálně vypadá že má tak max do 20l.

          Více to vysvětlovat nehodlám,víme co vozíme a proč to vozíme.Mini batoh typu Mule je tady celkem k ničemu…možná tak na nejteplejší letní dny a ježdění v lese kolem baráku:)

          0 0
          • karliner  

            Ale jo, rozumím, tuhle jsem někde četl, že nějaký tým vážil ženám chodícím ve všední den po městě kabelku a rekordmance navážili přes 12 kilo. A věřím, že i ona by dokázala zdůvodnit, že ssebou nevláčí ani jednu zbytečnost :-)))

            0 0
            • Gorgov  

              :) presne tak

              0 0
            • Pebe  

              dnes v metru, postupně se objevil zmrzlý králík v igelitce, 1.5l pití, dva sendviče a na závěr kniha na čtení :-))

               

              pro rejpaly, ten králík se objevil při hledání pití :-)

              0 0
    • ZuzicK  

      Ahoj, už tady někdo psal o batohu Luxe od Camelbaku, sama s ním mám docela dobré zkušenosti ;) Záda se pod ním potí jako pod každym baťohem, spíš míň než víc.. nad dámskou stavbou batohu (užší ramena, vyšší nastavení hrudního popruhu)  jsem tak trochu ohrnovala nos, ale špatný to nejni, jen jsem si na to musela po Transalpu (taky Camelbak) trochu zvyknout (ten byl pevnější, trochu větší a líp držel na zádech). Trochu by se na něm dalo vylepšit, aby líp držel na zádech, ve sjezdech tam neni jak přikovaný.

      Jinak k Mule, měla jsem ho půjčený od přítele, ten bych si sama nekoupila.. po naplnění plného vaku udělá opravdu velký hrb a příjemný to neni (proboulí se tak, že na zádech neleží na polstrování, ale na tom tvrdém středu, dokavad se to neodpije tak na 2 litry); a při stažení stahovacích pásků (i bez vaku) udělá takový „luk“ a na zádech taky moc nedrží.

      Určitě by batoh na kolo měl mít možnost někam něco připevnit (pásky, gumičky), pak nemusí být bágl tak nacpaný zevnitř ;)

      A s brýlema ti neporadim, mám dioptrické.. ale z těch co jsem si zkoušela, jsou dobré BBB, dělají docela malé.

      0 0
      • 4xMM  

        Holky (ZuzicK, Siafu…), chtěla bych se  zeptat (čistě jen ze zájmu) proč vozíte ty dioptrické skla a ne prostě kontaktní čočky a na ně normální cyklo-brýle, jaké Vám vyhovují?

        Mě totiž právě cyklistika už před lety přivedla k tomu, nosit čočky. Brýle jsem žádné vhodné nemohla najít a když tak to bylo drahé atd. - a stejně mě to štvalo, muset je mít furt nandané, a vůbec… No a s čočkama je to pohoda, a přitom jsem si vždycky msylela že je nesnesu, že mám moc citlivé oči, mají sklon být suché atd. Ale už je nosím/vozím přes 7 let (nejen na kool) a žádný problém :-)!

        Dík za info a promiňte moji zvědavost… ;-)

        0 0
        • kámen úrazu1  
          1. Anžto alébrž bych s čočkami bojovala. Uvidím jak to bude za pár let. To je nejsilnější důvod.
          2. Protože jsem se už nejednou setkala s tím, jak čočkař lovil bláto, co se dostalo mezi oko a čočku (jízda ve větším dešti, sajrajtu, ale viděla jsem to i při rychlým průjezdu brodem ). Na druhou stranu, ve stejných podmínkách musím u dioptrických sportovních brýlí dát pryč vrchní folii (nemám klasický dioptrický klip, čočky jsou v základní části očnice), aby se brýle nemlžily.
          3. Protože jsem se setkala s tím, jak kamarádovi, co čočky nosí léta a umí si je teda dobře nandat, vypadla čočka za jízdy ve sjezdu. Ale tomuhle dávám minimální, téměř nulový, význam. Se špatně danou brýlovou čočku se může stát to samý. Až na to, že sklo bych do brýlí zandala, kontaktní čočku do oka z pochopitelných důvodů nedala. Ale zase – brejle se při pádu snadněji rozbijou než kontaktní čočky a pokud nejsou v batůžku dioptrický civilní, může nastat problém.
          0 0
        • ZuzicK  

          Ahoj, vozím brýle, vpodstatě první, které jsem si tenkrát kupovala zároveň na civil a sport, samozabarvovačky. Obroučky jsou ze slunečních brýlí.  Stabilita na hlavě se oproti novým obroučkám zhoršila, tak vozím i pásek http://www.saf-t-glove.com/…t.cfm/29541/. S čočkami mám svoje zkušenosti a třeba na ně taky jednou přejdu, ale momentálně mám brýle které jsou v pohodě, tak nemám potřebu utrácet za čočky a nové cyklo brýle.. tak asi tak :)

          0 0
        • obda  

          Nejsem holka, ale přesto odpovím. Kupovat si čočky jenom kvůli slunečním/spor­tovním brýlím mi přijde trochu divné. Normální obroučky kupuje kolem tisícovky a vydrží několik let. Třeba teď mám české Okula. Nechci řešit problémy s čočkama (špína, nasazování …), a hlavně mi přijde kupování čoček jako házení peněz do záchodu (oproti brýlím určitě).

          Na kolo jezdím buď v normálních brýlích (mám dostatečně velká skla), a nebo to řeším klipem (BBB). Zorník můžu z brýlí oddělat vždycky. Jediné co mi trošku vadí je fakt, že se nedají sehnat „rychlé“, ale ještě celkem levné fotochromatické brýle jako například Specialized Chicane, ve verzi s klipem.

          0 0
    • majky123  

      Tak síťka mi vyhovuje víc, pže se strašně potim. Mám batohy i s „buřtíky“. poslední dobou mi jde o to aby byl hlavně bágl lehký, což ty se síťkou nejsou a ultralight modely mají jen takové mini buřtíky. Pokud ale beru větší batůžek na kolo, má tu síťku. U Vaude je výhoda že se dá vybrat u většiny batoh mezi verzí Air (síťka) a Vent(polštářky). Co třeba lady Roomy 12 plus3 ? :) ? já používám Splash Air 20 plus 5 a Trail Light 10. Koukám, že tu jede hlavně Deuter. Co třeba Jack Wolfskin ? A co třeba nový Camelbak s lamelama ? Už to nemá jenom Hoss ale i jiný modely…

      http://www.vaude.de/…s/outdoor/en

      0 0
    • Luka  

      bryle stale resim, nejlepsi byly paradoxne ruzovo-skelne od Dominatoru. jenze jsem je ztratila. No a batoh : jasne ze mule je nejlepsi :)

      0 0
    • Jituschka  

      Ještě upřesním, že cena by se měla pohybovat u batohu kolem 1500,– a u brýlí kolem 1000,– (: 

       

      Tak jsem ještě prohledávala internet a našla jsem níže uvedené, zatím tedy vede Karrimor airspace 18, máte s ním někdo zkušenosti? Vaude jsou už dost drahé a ani vzhledově mi moc neříkají. 

       

      http://www.bartsport.cz/…l-easy-rider 18l   900g   949Kč. 

      -<span style=„font: 7pt "Times New Roman“;">         líbí se mi, ale ta značka? Máte zkušenosti z posledních let? Mám od nich spacák a páře se

       

      http://www.bartsport.cz/…-airspace-18 18l   900g 1360Kč

      -<span style=„font: 7pt "Times New Roman“;">         zatím vede, líbí, akorát objem, cena dobrá, máte někdo zkušenosti? 

       

      http://www.bartsport.cz/…apak-big-sur 10l  570g 1270Kč

      -<span style=„font: 7pt "Times New Roman“;">         menší, ale možnost externího upevnění, měla jsem ho půjčený, je fajn, kopie MULE

       

      http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?… 14l 1390Kč 

      -<span style=„font: 7pt "Times New Roman“;">         líbí, ale bojim se materiálu, navíc nemá venkovní úchyty.

       

      Moc děkuju za pomoc!

      0 0
      • Katcha  

        S batohem ti neporadím, vystřídala jsem jich několik a teď vozím ultralevnej batoh z Lídlu a jsem s ním nesmírně spokojená, ale že jsem já neznamená, že bys byla i ty :-) Ale co se týče brýlí, mám malou hlavu a hodně úzký obličej a co mi fakt sedlo jsou brýle od BBB model Winner, mám je v růžové a jsou fakt super http://www.bbbparts.cz/index.php?…

        0 0
        • Jituschka  

          Vypadají dobře, zkusím se po nich podívat na Sport lifu a vyzkoušet. Já zase tak úzký obličej myslím nemám, ale zatím všechny, co jsem namátkově zkoušela, mi byly široké…Tak díky.

          0 0
          • Katcha  

            Na sportlifu určitě budou k vyzkoušení, loni jsem si je tam taky zkoušela a pak koupila, byl to stánek zároveň s kolama Felt, jestli se správně pamatuju.

            0 0
        • vrabcak  

          Já vozím tyto a jsem s nima taky moc spokojená, zkoušela jsem si je loni na sport lifu a nakonec jsem si je i koupila, byli to jediný brýle, co mi sedí .

          0 0
        • Jituschka  

          Tak zakoupeny brýle BBB winner v barvě bílé. Děkuji za tip, na sportlifu jsem je vyzkoušela a dneska koupila v Bikeranchi :)

          0 0
    • Jenda  

      sice nejsem zena a divka uz vubec ne:-) zato jsem socka takze vozim k plny spokojenosti batoh od axonu konkretne rider je sice 30l ale standardne ho mam stazenej takze pak ma asi tak 20l, ma sitku na zadech a kovovou kontrukci takze je super pevnej odvetranej a sedi v podstate nezavisle na nalozeni, koupil jsem ho v axon outletu na strahove za 500 (za tu 1000 bych ho nebral) vozim ho cca rok a pul temer denne a provozni opotrebeni temer nula. Jediny co me sere je nefunkcni plastenka takze to budu ted resit (stejne byla cerna coz je fakt na prd) Pak mam z axonu jeste nejakyho malyho srace uz asi 4 roky, opet drzi nikde se nepare, opet koupeno v outletu asi za 300 kc, ma burtiky, nijak moc nevetra a s naplnenym camelem kdyz je tam vic veci sedi tak divne ale to je asi obecna vlastnost ameljch precpanejch batohu, pokud je tam jenom camel a par drobnosti tak je to OK.

      0 0
    • Jenda  

      jo jeste doplnim ze jedna z pro me dulezitejch vlastnosti je co nejvetsi viditelnost batohu – sedy a hnedy bych fakt nechtel ale je to dany tim ze to mam na dojizdeni do prace.

      0 0
    • Lenka.05  

      Tak díky tomuhle vláknu jsem začala ještě intenzivněji hledat vhodný větší batoh (zvlášť na tohle chladnější a proměnlivé období, kdy s sebou člověk bere ještě něco navíc na oblečení), a teda není to jednoduché :-)

      Docela se mi zamlouvá tenhle http://www.batohy-online.cz/…pine-bamboo/ vypadá, že se dá dobře stáhnout a zmenšit, nosný systém Deuter špatný nebude určitě. Ale když já tyhle věci nerada vybírám na netu a in natura bych ho našla možná někde v Hudy v Praze :(

      0 0
      • mr.antik  

        pěkný, takový holčií design, ale jestli to je na kolo a na podzim, bude za chvíli jak prase… Ale jestli do toho chceš investovat tolik penízů, tak jsem na zádech snad neměl deuter, který by neseděl :-)

        0 0
      • scret  

        vseobecne Futury byvaji tezsi a maj zad. system Aircontact, jak jsem psal uz vys, podle me na kolo je lepsi Airstripes!

        0 0
    • Rolei  

      Rudy Project značí brýle pro užší obličej jako SX, nepatří zrovna k nejlevnějším… Dobrá skla jsou Racing red, ale to už je na vkusu každého soudruha/soudružky… Mají je třeba zde

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.