Jaké kolo vybrat (Kross/trek x MTB) do 15k

9 nepřečtených
  • Nomad.Nick

    Ahoj,

    Hledám radu ohledně výběru nového kola, zde zatim moji dva favorité:

    Je pravda že 70% času stravím na silnici cestou do/z práce (8km) ale je mi jasné že jakmile bude příliežitost vyrazíme za Prahu do polnich cest, kopcu a horšich useků. Proto se sám přikláním k horskému nebo kross/trek kolu (idealně 29, ale netrvám na tom), aby kolo zvladnu jizdu i po naročnejším terenu (a co si budeme povídat, nekteré Pražské silnice si nezadají s horskými steskami).

    Měřím 186cm, váha 80kg.

    Cena max. 15 000, ideálně 10k. – vím že za tuto cenu dostanu jen holej základ ale začít se dá na všem.

    Bazaru se nebojím, ovšem bazar je velmi nárazový a tak hledám po čem se dívat aby to splino moje podmínky.

    Děkuji za pomoc a za rady!

    0 0
    • HT Adam  

      X fact je děs, to radši riverside. Trekové kolo bych tedy bral jen s pevnou vidlicí, nárazů to pohltí tak stejně jak levná pružinová vidlice, ne li více. Taky je o trochu lehčí. Za takový rozpočet bude lepší bazar

      0 0
    • perceptio  

      Buď bazar nebo to co je skladem. Teď toho na výběr moc není… A za tuto cenu je asi všechno podobné. Ale jinak za dobrý peníz z mého pohledu jsou třeba Meridy, Maxbike, Apache. Ale nejspíš nebudou.

      0 0
    • Lišák  

      Co tohle?

      0 0
      • Nomad.Nick  

        Trochu se Gravelu obavám – nikdy jsem na něm nešel a nevím co vše “snese”, a nerad bych ho na první horší ploše zničil.

        Jak moc se s gravelem dá vyrazit do terénu (nemyslím track)?

        0 0
        • Prazak0  

          to není gravel, ale cyklokrosové kolo. To je přímo dělané na závody v terénu, pro terén je i gravel kolo, čistě na silnici je silnička. Proti krosovému kolu není cx nebo gravel kolo do terénu horší. U gravelu je typické využití po špatné silnici, nebo kombinace silnice a polní nebo lesní cesty. Na gravelu mám širší pláště než na krosovém kole, takže zvládá lépe špatné polní cesty. To jsem jel dnes, různé výmoly, které byly zasypány úlomky cihel, které byly dosti velké. Jelo se přes to špatně, na krosovém kole by to nebylo lepší. Gravel i kros jsou hybridní kola, v tom se neliší. Krosová, dříve se jim říkalo trekingová kola a nemusela mít vybavení, kola jsou spíše starší záležitost, původně měla pevnou přední vidlici. Před dosti lety se zavedly odpružené vidlice. Kolu s pevnou se pak krosové často neříká, někdy ano, jindy se označuje jako fitness. Gravel kolo má jednak kotoučové brzdy, potom berany.

          Na hodně špatné cesty a terén mimo cesty je nejlepší horské kolo. Než krosové kolo bych zvažoval MTB s koly 29.

          0 0
    • Kahless  

      Připravuji k prodeji, Meridu Crossway TFS 900 jetou 10 let. Jednalo se o nejvyšší řadu Cross kol od Meridy ve své době, osazeno XT a SLX komponenty. Ale mám 2m, tak si nejsem jist jestli by nebyl moc velký rám. Ježděna do poslední chvíle, plně pojízdná. Skoro nové pláště Continental Race King 29×2.0. Jediné co bude výhledově nutné vymněnit jsou převodníky, kazeta a řetěz. Jo a jsem od Zlína, pokud by byl zájem se podívat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.