jaké kolo pro vození dětí v cyklosedačce

19 nepřečtených
  • leenka

    Prosím o radu ohledně koupě kola. Potřebuji dámské kolo vhodné na silnice, cyklostezky, polní cesty. Spíše krátké trasy. Stálé vození cyklosedačky vzadu (proto dámský rám). Cenu si představuji kolem 10 tis. Kč. Mám dva tipy, takže bych potřebovala radu

    http://www.juvacyklo.cz/…s-ladies.htm

    nebo

    http://www.cykloworld.eu/…v-lady-2010/

    Díky

    0 0
    • pepek  

      Toto vypadá jako dámský rám :-)

      0 0
    • koudak  

      Asi bych zvolil tu Meridu, za ty peníze na víkendové ježdění není zlá, a držák na dětskou sedačku se na ní bude lépe upevňovat- na podsedlový rám – protože pod sedlem nevede bowden přesmykače, u Meridy je veden spodem rámu. A mě osobně se i víc líbí … :-)

      0 0
    • toníček  

      Jak uvedl Koudak, pozor na opěru nebo oko pro bowden na svislé trubce, na kterou se sedačka montuje. Byvá s tím problém. Ale, když zakoupíte kolo i sedačku v krámu, měli by Vám ji bez problémů i namontovat s ohledem na funkci a bezpečnost a samozřejmě s plnou zárukou. Když zvolíte sedačku upevněnou na nosič, tak je to jedno.

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Ja bych na detskou sedacku urcite sel rozhodne do MTB, ne crossu- lepsi tlumeni nerovnosti sirsim plastem.

      A ano pozor na vedeni lanka presmykace, muze prekazet uchyceni sedacky, lepe vedene spodem.

      (odvozene 3 deti)

      0 0
      • Dalas  

        a taky mtb je menší a tím lepší ovladatelnost při zatížení sedačkou..

        0 0
        • leenka  

          Předem všem moc díky za rady. U MTB mám trochu strach, že když dám sedačku a 13 kg drobka (který s největší pravděpodobností dále poroste), tak to na rovinkách, které plánuji jezdit, hůře ušlapu. I když Merida Juliet TFS 100-V je moc pěkná, v crossu se teď přikláním Meridě Crossway TFS 100-V Lady, že bych trochu připlatila, ale zase nevím, jestli je to oproti Crossway 40-V takový rozdíl, aby to stálo za to, jsem opravdu laik. Vypadá to, že u toho modelu TFS je nějaký lepší rám.

          0 0
          • t29  

            Lepší rám = o něco málo lehčí při stejné nebo lepší pevnosti. Zhruba to samé jde říct o zbytku kola, protože lepší je většina hlavních součástek: trocha váhové úspory, a o trochu lepší funkce – nebude to ale o čtvrtinu lepší, jak by se mohlo zdát podle rozdílu ceny (nebo možná bude, ale laik to myslím těžko pozná).

            Co se týká MTB, dají se na něj obout rychlé pláště s hladkým vzorkem, takže rychlost může být stejná jako na crossu. Navíc MTB má lehčí převody, které oceníš, pokud se s drobkem někdy vypravíte na výlet do kopečků.

            Takový rychlejší plášť je třeba Schwalbe Marathon Cross (nenech se zmást názvem Cross, dělá se v rozměru pro crossové i horské kola)

            0 0
      • t29  

        kandidát na MTB je Merida Matts 40-V – akorát marně zkoumám, jak to soudruzi z Taiwanu mysleli s vedením bowdenu přehazovačky, nějak jim to ve photoshopu nevyšlo :)

        jinak Merida Matts 40-V je vybavená téměř shodně s Meridou Crossway 40-V, jediný rozdíl je vidlice a díky ní o pětistovku vyšší cena než u Crossway.

        0 0
        • Dumbíček  

          Nevím jak to mají řešené jiné cyklosedačky, ale máme sedačku Hamax a tam je to řešený tak, že vedení bowdenu nemá vliv na uchycení držáku sedačky. Konkrétně je to udělané tak že v držáku je výřez a pokud je na rámu držák bowdenu, tak zapadne přesně do výřezu.

          Také jsem podlehl tlaku a pořídil na vození dcery horáka, los padl na Meridu Mats něco za 9000Kč v sezoně, aktuálně asi ještě méně. Víc bych do bajku nedal a svůj účel bez problémů plní.

          0 0
          • leenka  

            Tak mě napadá, myslíte, že je lepší investovat do polohovací cyklosedačky (má dvě polohy, jedna je, když dítě usne, něco jako autosedačka). V prodejně mi doporučovali Polisport (nepolohovací), tak nevím, na co si dát u cyklosedaček hlavně pozor. Budu ráda i za rady v tomto směru. Díky

            0 0
            • radek80  

              dětský vozík by ti vyřešil veškeré obavy. Ale nevím, jaké máte možnosti jeho skladování, skládání, atd. Ale pro jízdu a komfort dítěte je to mnohem lepší. A taky bezpečnější.

              0 0
            • Dumbíček  

              Máme nepolohovatelnou Hamax, tahle funkce nám nikdy nechyběla. Hamax obykle vítězí v testech, nebo je na špici, dali jsme na doporučení. Nemůžu srovnávat, jinou jsme nikdy neměli.

              0 0
          • Vilém  

            Ten vyrez je nekdy prd platnej, kdyz maji na sedlove trubce navarenou trubicku na provleceni bowdenu. Reseni je ji uriznout, ale je to trochu drasticky.

            0 0
    • t29  

      když se dívám na stránky Juvacykla, mají tam výprodejové modely z minulých let a mezi nima cross Author Vista 2009 – je otázka, jestli je ještě k sehnání. Kdyby nic jiného, tak je o kilo lehčí, než ten STR Bass.

      0 0
    • Vilém  

      Jen pozor na to, ze u damskych kol, se stangli dole, byva nekdy problem sedacku pridelat. Stejne tak na klasickych ramech malych velikosti.

      0 0
    • Smazaný účet  

      pokud nejsi moc vysoká tak bych asi raději zvolil MTB, u krose je nahouby, že tam máš strašně vysoko těžiště, a tak je to dost vratké při manévrování.

      Pokud by jsi ale uvažovala o MTB tak doporučuji vyměnit původní pláště za nějaké co víc pojedou, protože ty seriove budou určitě těžítka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.