• Dumbíček

    Nastal čas pořídit synovi 7let 135cm nové kolo. Buď koupit levné neznačkové kolo třeba v Hervisu, nebo uvažuju o Merida Dakar http://www.merida-bike.cz/…dakar-624–08

    případně o Speciallized Hotrock http://www.specialized.com/…CBkModel.jsp?…

    Co si o tom myslíte? Doporučíte jiný kolo, nechtěl bych jít s cenou nad 5000Kč.

    0 0
    • zbartos  

      Když máš limit 5000,– Kč, tak nemůžeš vybírat kola, která jsou dražší (t.j. s odpruženou vidlicí a s rámem z Al slitiny), což je případ obou Tebou uvedených kol.

      Hledej raději u starších modelů, např. http://www.author.cz/…6&pid=603617 , nebo zajdi do bazaru. V Brně můžu doporučit Pasko sevis na Lidické, tam mají kvalitní použitá kola (i dětská).

      Nevím co prodávaji v Hervisu, ale pokud to kolo váží do 13 kg s odpruženou vidlicí (do 12 kg s pevnou), mohl by to synátor zvládnout…

      Stejně na tom bude jezdit jen cca 2–3 roky a je otázka, jak moc. Pokud ale jezdíte na rodinnou cyklodovolenou mimo kvalitní asfaltky, raději bych připlatil za lehčí Al rám a alespoň trochu funkční odpruženou vidlici, ať se syn moc netrápí na nerovnostech a fyzicky zvládne prudší stoupání a především tlačení kola.

      0 0
    • michal  

      kupoval jsem mu toto,jen predlonský model,ale je to stejné jen jiná barva http://www.superior.cz/…or/bike.html?… za cca 4 tis.a max spokojenost.Dobře ovladatelné a lehké.

      0 0
      • Dumbíček  

        To je 20ka a nemá trojpřevodník, podobné syn má, potřebujem upgrade na více zpřevodovaný kolo.

        0 0
        • Featherbed  

          Jen bych rád upozornil, že velká většina 7letých děcek nebude mít sílu v prstech na přeřazení vepředu. Sestra tam má sice uplně debilní otočný řazení, ale v 8 letech nepřehodí ani na jednu stranu, na páčkách by třeba uměl shodit aspon na menší, ale myslim si, že na větší těžko.

          0 0
          • Dumbíček  

            Já původně chtěl už normální řazení, ale pro dítě je pořád ještě lepší otočné řazení. Syn na krámě, když si zkoušel 24ku tak vpohodě řadil jak vzadu, tak na převodnícíh.

            0 0
        • michal  

          to samé dělají ve 24

          0 0
    • šlapatko  

      Funkční vidlici má Scott Voltage,ale cena je někde jinde.KLučinovi chodí víc jak do půlky,což jiné nedokážou.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.