jaké kolo na KRÁLE ŠUMAVY ???

15 nepřečtených
  • pavel-s1

    Vloni jsem absolvoval svůj první maraton na crossovém-trekingovém kole Author Zenith. Necítil jsem se ovšem moc dobře, protože všichni jeli na HORSKÝCH kolech. Letos jedu zase, ale raději na novém horáku s kotoučema! Co mi poradíte? Líbí se mi Author Versus, Author Instinct, taky Merida Matts TFS 500-D, ale slyšel jsem taky o kolech GT Avalanche Expert, Specialized, Canyon, Giant…Kdybych se na trekingovém kole necítil blbě, znovu bych na něm jel, ale už jsem rozhodnutý, že horáka taky užiju :-) Terén Krále Šumavy přesně odpovídá vyjížďám, které si občas zajedu. díky, je to horší než vybírat auto :-)

    0 0
    • Rychlej turista  

      To máš těžký, každý ti poradí jinak – podle toho, co sám jezdí. Když jsem na bajku začínal, pořídil jsem obyčejnou sériovku a vydržel s ní dva roky. Za tu dobu jsem zjistil, co a jak jezdím a přesně podle toho si teď stavím kolo nové.

      0 0
    • petebike  

      jak pise „rychlej“ …kazdej ti poradi neco jineho,

      kup si to co se ti libi, na to na co mas, a kdyz te to chytne, zacnes proste menit, stavet, hrat si jako mi vsichni tady :-D… rozhodne se nevyplati setrit na ramu a vidlici…

      0 0
    • Rokro  

      Jestli ses citil blbe jen proto, ze ostatni byli na horskych kolech a ty na krosu, tak na to kasli a jed zase na krosu. Jelo se ti na nem dobre? Jezdis na nem v podobnym terenu bezne a nezpusobuje ti to zadny problemy? Tak to neres a jed zase na krosu. Kdybys jel treba na jednokolce, tak do toho nikomu nic neni. Jo, jestli ale bike opravdu chces, tak si kup, co se ti libi, a na co mas. Kola ruznych znacek v podobne cenove kategorii maji podobnou kvalitu a podobne osazeni. Nemusis mit taky letosni model, ty lonsky a predlonsky maj taky dve kola retez a sedlo a riditka a navic se daj koupit o mnoho desitek procent levneji. Projdi si vic obchodu, proklikej si internetovy obchody, to vybirani novyho kola je skoro stejne zabavny jako pak vlastni jezdeni :-) Hodne stesti.

      0 0
      • miki  

        Asi nevíš jak vypadal lonskej blátivej Král

        0 0
        • kubad  

          No co – úzké pláště se líp prořezávají blátem :-) Dals loni dlouhou?

          0 0
        • mn  

          loni to byl docela nářez…

          0 0
          • femal  

            vloni to bylo strasny… desna zima… doufam ze letos to bude jako predloni :) kazdopadne nestiham moc trenovat, spis to bude prvni desli vyjizdka v tomhle roce…

            kolo na Krale – chce to neco pohodlnejsiho.

            0 0
            • bam  

              me se to moc libilo, protoze to byla aspon zabava :) Vzdyt krasne vyslo pocasi a zrovna na tech par hodin neprselo. Doufam ze to letos bude podobny :)

              0 0
        • wendak  

          já vim takhle, ještě že bylo to pivo na vobčerstvovačkách a bylo to trošku jako X-terra, plaval jsem, běhal (chodil) a na kolo jsem se taky dostal :DDD

          0 0
        • McBlacky  

          byl v pohodě, objel jsem to na racing ralfech, dost záleželo kde v poli jsi byl. Do 50 místa se dalo jet docela slušně pak už to bahno bylo moc rozjetý.

          0 0
    • Twister  

      Myslím, že jsi chtěl spíš slyšet něco konkrétního, než: kup si co chceš. :) Author versus je rekreační kolo, které se snaží nakouknout do střední třídy. Brzdí ho v tom ale vidlice značky RST. S touhle konkrétně zkušenost nemám, ale jiné modely, co jsem potkal nefungovaly tak, jak by solidní vidlice měla. Této značče se raději vyhni. Merida je velice slušně osazené kolo, až zase na vidlici. Je to hodně levná věc, byť při pohoupání na výstavě se mi zdálo, že chodí celkem obstojně, určitě bylo šetřeno na takových věcech, jako jsou pouzdra. Plastová se snadno intenzivnějším používáním vymačkají a vidlice má pak vakl – zhorší se pružení a tuhost konstrukce. Author Instinct je přesně to, co bys mohl potřebovat solidní osazení, relativně solidní vidlice. Alternativou k němu by mohlo být tohle:www.superior.cz/…tb/bike.html?… Rozdíly jsou spíše designové. Další tebou uvedené značky jsou zahraniční, s dlouholetou zkušeností a velkým renomé. Za všechny alespoň tuto: www.progresscycle.cz/firma.asp?… XtC 3 Disc je myslím to, co chceš. Vidlice a brzdy ještě kvalitnější než u předchozích.

      0 0
    • Honza z H  

      Nedals finanční limit, takže asi moc konkrétních tipů nedostaneš. Jestli nezávodíš, zvaž i fulla. A jesti nechceš 2 kola, tak 29" na kotoučích je univerzál.

      0 0
    • yoggi  

      ja ti dam radu ak by si vyberal s authorov versus a instinct. mam kamaratov ktori maju oba modely a bez vahania ti na 1000% poviem chod do instinct.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.