• KoVero

    Zdravím, je mi 26, vážím 55kg, měřím 166cm a hledám vhodné horské kolo pro každodenní vyjížďky do přírody. Klasika – co nejlepší za co nejnižší cenu (do cca 15.000). Nevím na co se mám zaměřit a také se rozhoduji zda zvolím dámské či pánské kolo. Děkuji za všechny rady a přeji příjemný start do cyklo sezony ;) Veronika.

    Dále prosím o názory na tato kola:

    Cannondale Trail SL4 2012 http://www.sterba-kola.cz/…il-sl-4–2012

    Merida Big Nine TFS 100 D 2012 http://jizdni-kola.heureka.cz/…-100-d-2012/

    Merida Juliet 300 D 2012 http://jizdni-kola.heureka.cz/…-300-d-2012/

    0 0
    • Chlebovnik  

      Na 55kg to chce hlavně vzduhovou vidlici (Raidon, lépe Epicon). Za +/- 15k už se dá něco obstojného postavit a vyjde to obvykle lépe než hotová kola. Chvilku počkej, on se ti někdo z místních stavitelů snad ozve.

      0 0
    • bradek  

      Ta Merida Big Nine je hrozně těžká, vzhledem k tvé váze potřebuješ lehké kolo.

      0 0
    • jachymk  

      Vyhni se těmhle „značkovým“ kolům. Za ty peníze dostaneš něco co si hraje na dobré kolo. Tzn. platíš za značku. S tvojí váhou by jsi potřebovala lehčí kolo než jsou tyhle hotové paskvily. Viděl bych to na Deore sadu a Epicona jestli se tam finančně vejdeš… A též se dá kolo i trochu vzhledově poladit. Těžko říct co je dámské kolo :) myslím, že stačí dát dámské sedlo.

      0 0
      • duty9999  

        maxbike.cz

        novekolo.cz

        bezvakolo.cz

        kupsikola.cz

        mojekolo.cz

        sbazar.cz

        0 0
        • Azmir  

          Ty si vážně pacient.

          0 0
        • Dave-geo  

          To myslíš jako vtip, nebo vážně?

          To, že ty si koupíš meridu za 33 ještě neznamená, že musíš podobně „super kola“ cpát každému co sem přijde.

          0 0
      • Zinn  

        Mě pořád fascinuje, jak si tu spousta lidí myslí, že by uměla postavit o třídu lepší kolo za o třídu nižší cenu :)) Pokud nekupuje komponenty na kila jako výrobci, tak dost těžko. A pokud jo, něco bude buď jetý, nebo starý. Je to cesta, ale nebalamuťte tady nově příchozí, že můžou mít aktuální kolo za 5000 míň, než v obchodě…

        0 0
        • roman 3D  

          :-))))

          0 0
        • felix.org  

          :-))))

          0 0
        • scalar  

          :-)))))))))))))­)))))))))

          0 0
          • Lister  

            Jenže každý nemá takové zdroje jako ty nebo majký.

            Takže pokud to budeme brát opravdu tak, že by si chtěl někdo postavit (a ne NECHAT si postavit) kolo za ty prachy, tak zase nic moc lepšího nevymyslí – na to je ten rozpočet příliš malý, aby se dalo nějak čarovat.

            0 0
          • Zinn  

            Co ti přesně přijde vtipné? Vím, že ty něco stavíš, co a za kolik těžko říct. Pokud se koukam na ten MRX v tvé galerii, což je jediný tak nějak porovnatelný s tím, co by tazatelka ráda, tak výbava dobrá ano, ale kliky několik let starý model, stejně tak vidlice, rám o geometrii štaflí (na to, že je to 20"), co se jezdila před 5ti lety…funguje to dobře? Ano…Je to „nové“ kolo v celém smyslu slova? To není… Doporučit někomu, kdo se poprvé ptá na kolo „všechny kola v obchodech jsou předražené šunky, nech postavit“ mi nepřijde ok…

            0 0
            • roman 3D  

              :-)nejseš ty náhodou nějakej prodavač v kameñáku kterýmu nejdou prodeje předražených šunek:-)

              0 0
            • scalar  

              Směju se těm řečem o jetých dílech. Pokud je stavitel šikovný, prodává. Pokud prodává, má obrat. Pokud má obrat, musí se stát plátcem DPH a nezajímají ho jeté nebo bazarové díly, nemohl by si odečíst DPH (což je aktuálně 21% cena) chápeš? Moje MRX se Ti líbit nemusí, je to kolo pro mne, rám je vysoký, protože je crossový, jestli jsi to nepoznal. Prostě treking na popojíždění, fakt mne neštve, že mám ne něm čtyři roky starý model klik a ještě staší model brzd :-)

              K tématu, na rámech MRX Elite 2011 jsem postavil docela dost kol s Epiconem, Deorkem, Elixir 1 brzdy…I tady z BF je brala spousta lidí pro své známé.

              0 0
        • bikerdan  

          nojo takovejch je tu spousty,snad je nikdo nebere vážně?

          0 0
          • KoVero  

            Jak se to vezme…vážně… Jsem z toho zmatená jak lesní včela. Je mi jasný, že za 15tis. nebudu mít kolo v extra třídě, jsem začínající nadšenec, kterého to chytlo minulý rok. Kolo jsem si doposud půjčovala. Plánuji častější jízdu na kole a na svoje nové kolo se vážně těším. Napsala jsem sem ten příspěvek a očekávala nějakou radu. Skládané kolo si myslím že má něco do sebe, na druhou stranu technické stránce věci nerozumím a tak je to pro mě španělská vesnice. Od lidí, kteří neodsuzují nákup „předražených šunek“ bych čekala nějaké doporučení kola případně upozornění na to, nač si mám dát v takovém případě pozor.

            0 0
            • nitraq  

              Pokud máš v jedný ruce 15 tisíc, v druhý ruce očekávání solidního kola na výlety a v hlavě zmatek ze všech těch možností, technických dat atd., tak bych se obrátil na někoho z místních stavitelů. Určitě fundovaně poradí a vyberou pro tebe vhodnou variantu. Zde

              máš odkaz na jejich seznam. Když budeš vybírat z těchto, tak krok vedle neuděláš.

              0 0
        • Luk02  

          Je to hlavně o tom jak stavíš, neutrácíš za zbytečnosti a zaměřuješ se na důležité části místo nedůležitých…

          0 0
      • KoVero  

        Tak dámské kolo je ve srovnání s pánským kratší, vzhledem k odlišné stavbě těla…Jinak díky za radu…

        0 0
    • W.Muchov  

      zkusil bych ještě třeba cyklobazar.cz a při tvých rozměrech bych se asi vyvaroval 29er kolům, ale nejlepší je to vyzkoušet a možná ti to sedne

      0 0
      • KoVero  

        Nevadilo by mi mít starší či „jeté“ kolo, ale vzhledem k tomu, že se v technické stránce věci moc nevyznám, je to pro mě španělská vesnice :( Díky ;)

        0 0
        • W.Muchov  

          aji na bazarech se objevují inzeráty na nové modely obchodů takže není ke škodě občas ho prolítnout

          0 0
    • bradek  

      V této cenové kategorii bych se zaměřil na to sehnat starší model s co největší slevou, jinak to budou těžká kola s ne moc kvalitními komponenty. Dají se sehnat kola i slevou 30–40 %, kde za původní cenu okolo 25 t je už výbava většinou rozumná, např.:

      http://www.bikeparkmost.cz/…lack-m-2012/

      0 0
      • KoVero  

        Dobrý typ, děkuji :) Co bys řekl na toto? http://www.bradsky.cz/…-p-2552.html

        0 0
        • bradek  

          Myslím, že ta výbava je slušná, ale nemohu se vyjádřit k té vidlici, Manitou Drake bohužel neznám. Pokud objevím typ na jiné kolo, tak ho sem hodím.

          0 0
          • KoVero  

            Děkuju Radku za pomoc, Tvé reakce jsou přínosné ;)

            0 0
          • Lišák  

            Manitou Drake jsem testoval. Bohužel to byla OEM verze, tak nevím, zda-li bude tato shodná. Věřím, že tlumení shodné bude, ovšem ve specifikaci u tohoto kola je napsáno „air“ a ta vidlice, kterou jsem zkoušel byla ocelová pružina s doladěním charakteristiky pružení vzduchem. Jinak si nedovedu představit, ze fungovala naprosto skvěle při úplně vypuštěném vzduchu. Ovšem já mám 80kg :-) Takže pokud by byla shodná pružina, tak se slečna moc nezhoupne.

            Závěr-já bych Drake klidně jezdil. Tuhost neřeším-nepoznám. Funkce výborná.

            0 0
            • bradek  

              Hmm, to ten RS Recon na těch Giantech, na které jsem dával odkazy výše, bude něco podobného, asi by se to muselo vyzkoušet a pak eventuelně vyměnit pružinu. Obávám se, že dual air vidlice se na kolech v cenách okolo 25t ve standartní výbavě stejně nesežene. Jediná šance by byla, že by na dámské verzi toho Gianta byla už v základu měkčí pružina. To by se muselo zjistit u prodejce nebo dovozce.

              0 0
              • KoVero  

                Takže ty vidlice budou tužší, jestli tomu dobře rozumím. To by se tedy dalo řešit výměnou mekčí pružiny. Líbí se mi ten dámský Giant a přiznám se, že to Nano, co jsem dávala výše mne také dost zaujalo. Každopádně máme u nás prodejnu s koly Giant, takže si půjdu o víkendu kola vyzkoušet a uvidíme :) Děkuji za snahu, moc si ji cením ;)

                0 0
                • bradek  

                  Ano, mohlo by se stát, že na váhu 55 kg budou ty vidlice tužší a pak by se to mělo dát řešit výměnou pružiny, ale jak snadno se ta náhradní pružina shání si netroufám odhadnout. Pokud si půjdeš vyzkoušet Gianty, tak odkazy které jsem posílal, jsou na loňské modely, letošní stejné typy mají trochu jinou výbavu, vidlici (RockShox Recon) na tom loňském Talon 0 zhruba odpovídá vidlice na letošním Talon 1. Letošní Talon 0 má vidlici čistě vzduchovou (RockShox Reba RL), což by pro tebe bylo sice super, protože je lehká a dá se nafouknout dle váhy jezdce, ale celkově je to kolo o dost dražší. Ten dámský Talon je fakt hezkej. :)

                  Jo a ještě mě napadlo, že taky by se to dalo samozřejmě časem vyřešit výměnou celé vidlice, vzduchová RockShox Reba RL se dá momentálně sehnat od 6.500, takže pak by bylo dobré řešení koupit co nejlevněji kolo s dobrou výbavou bez ohledu na tu vidlici, došetřit a celou vidlici vyměnit. Ta Reba RL by pro tebe byla super, je to lehká vzduchová vidlice, o dost lehčí než ten Recon s pružinou, cca o 500g, což je sakra hodně. Je to ta samá jako je na letošním Talonu 0, tak si jí můžeš omrknout. :)

                  0 0
                  • KoVero  

                    Jo, na tu vidlici už jsem koukala na heurece, taky mě napadlo, že bych ji časem vyměnila. Dnes jdu kouknout do jednoho krámku, kde mají kola Specialized, Apache, GT a sami kola i sestavují…o ví­kendu se pak chystám na ty Gianty. Máme tu i Author prodejnu, ale tam si myslim, že se platí už za pozdrav, takže ji asi vynechám :D Kola se už nemůžu dočkat, za chvilku to vypukne, že? :) Máš super přehled, děkuji za Tvé poznatky a odkazy, pomohl si mi ;)

                    0 0
                    • bradek  

                      Už to vypuklo. :)

                      Někdo v jiném odkazu ještě doporučoval kolo Radon, ten už má Rebu RL dokonce v základu, cena nového kola je slušná, okolo 25t. Problém může být, že ho nemůžeš vidět ani vyzkoušet, prodává se jen v Německu, zasílá se poštou. Ale lidi si Radony dováží a jsou asi spokojeni:

                      http://www.radon-bikes.de/…d_22289_.htm

                      0 0
                      • KoVero  

                        V Brdech je ještě sněhu, skoro na běžky, tam si s kolem ještě počkáme, ale víkend už hlásí pěkný, tak snad brzy :)

                        Jako kolo je to pěkný, né že ne, jen jsem e-shopům stále ještě na plno nepropadla a musim si vše osahat, vyzkoušet a tak a představa, že to kolo posílám z nějakého důvodu zpátky mne děsí, takže Radon raději vynechám :D Každopádně jsem se rozhodla investovat víc než jsem původně plánovala :D

                        0 0
                        • k.ats  

                          Tak to ja bych do nej asi sel. Az budu nekdy v budoucnu shanet nove kolo a budou se radony jeste delat, tak i na ukor te sance, ze by s tim mohlo neco byt si to objednam. Jsou to fakt krasny kola. Navic si muzes za maly priplatek koupit bednu do ktere vidis a pri dobirce se mrknes co ti poslali.

                          http://www.bike-discount.de/…lkarton.html

                          A pokud kolo nebude serizene, tak je vezmes a v servise ti to za 500 seridi. Tuto investici bych klidne jeste obetoval. Kola fakt nadherny.

                          0 0
                          • bradek  

                            Myslím, že to přijde seřízené, stačí nasadit řídítka, sedlovku a přední kolo, jinak běžná údržba jako s každym jinym. Já bych se toho nebál, eventuelní reklamace s nima může být snadnější než s českým obchodem a pak pokud si člověk nechá tu krabici, tak to do ní lehce zase nastrká a hodí na poštu.

                            0 0
                            • KoVero  

                              Kdybych nebyla taková konzerva (konzervativní), tak bych se možná nechala i ukecat :D Když já si prostě potřebuju všechno osahat :D

                              Včera jsem zkoušela projet kola Felt a Superior a musím říct, že i když se mi Felt moc nelíbil, jelo se na něm báječně. O víkendu mě čekají ty Gianty, tak potom podám zprávu ;)

                              0 0
                              • bradek  

                                No jo, ženská…, na co si nesáhne, tomu nevěří. :) Je pravda, že já si kola sice kupoval v Čechách, ale před koupí jsem na nich vlastně stejně neseděl/nejel.

                                0 0
                                • k.ats  

                                  Mám to tak stejně.

                                  0 0
                                  • KoVero  

                                    To víte, není to s námi jednoduchý :D Musíme objet všechny krámy minimálně dvakrát a všechno si desetkrát vyzkoušet než něco koupíme :D Teď mám v hledáčku toto: http://www.super-nakup.cz/…-rxc-2–2008/ a jsem zvědavá jak bude vypadat Talon na živo :) Nějak mě to bádání začíná bavit, možná se do toho časem i dostanu :)) Snad ještě letos vyjedu :D

                                    0 0
                                    • alinceb  

                                      Zdá se mi to, nebo pozvolna navyšuješ limit?

                                      0 0
                                      • KoVero  

                                        Nezdá :D Tak zjistila jsem, že 15 je málo vzhledem k tomu jak se chystám kolo využívat, takže jsem se rozhodla pohybovat někde kolem 20

                                        0 0
                                    • bathed  

                                      Kamarádka teď pořizovala Ghost Miss 2000 s tím, že se vyhazovala ta pružinovka a dával Raidon. 18.500,–Kč…

                                      0 0
                                      • KoVero  

                                        Ty jo, to se mi líbí :)

                                        0 0
                                        • bradek  

                                          Líbí se ti kolo na Aceře, které váží 13.5 kilo, No jo, já vim, je tam růžová a zlatá. :))

                                          0 0
                                          • KoVero  

                                            S růžovou ses trefil, zlatá mi tam vadí, vzhledově je hezký, ale co čtu recenze těžký…To je tak když nejdřív soudíš podle vzhledu a pak až se jdeš podívat co to kolo má :D

                                            0 0
                                            • bradek  

                                              Ale jo, já rozumím tomu, že se ti to kolo musí i líbit. :)

                                              0 0
                                    • bradek  

                                      Osobně mi všeobecně na kole vadí míchání Shimano a Sram komponentů, ale to je čistě můj pocit a fungovat to může. Ty LX kliky jsou už opravdu starší a už se v tomhle provedení asi nevyrábí. Do kola s komponentama z roku 2008 za 22t bych nešel.

                                      0 0
                                      • KoVero  

                                        Jo, už jsem se také informovala a nebylo mi to moc doporučeno, takže vyhlížím dál :) Do týdne mi přijdou nějaké návrhy z jednoho obchodu, tak to budu procházet. Připadám si už jak magor :D :D :D

                                        0 0
    • KoVero  

      Všem moc děkuji za odpovědi a názory. Zatím to vypadá, že přišetřím ještě nějakou kačku a nechám si nějaké to kolo složit :) Hezký večer ;)

      0 0
    • Lister  

      Když už je to uzavřené, tak já se sem vetřu s dotazem.

      HT za 30 tis s karbonovým rámem?

      Žádné další speciální požadavky. Prostě na takové to normální ježdění po lese a taky často do práce 15 km po cyklostezkách a nenáročným terénem. Ideálně kolo z pražského kamenného obchodu.

      Je to pro kamaráda, chtěl radu, ale tahle část trhu jde už nějaký ten rok mimo mě. Vybral si Authora Revolta z roku 2011 – na tom kole není nic extrašpatného, ale taky to není žádná hitparáda.

      0 0
      • Lister  

        Jo a má to být šestadvacítka a velikost potřebuje cca 19/L.

        0 0
      • Kamikaze 591  

        Podívej se na výprodejové haibiky. Ten co mám v profilu byl za 29 800kč, v původní výbavě teda. Bylo to asi jedno z nej kol co jsem měl.

        0 0
      • swinx  

        Já byla spokojená s Ghostem, v Lku kolem 30tis. bych zvažovala třeba tohle: EBS

        0 0
      • swinx  

        Já byla spokojená s Ghostem, v Lku kolem 30tis. bych zvažovala třeba tohle: EBS

        0 0
      • bikerdan  

        takovej bajk maj prej u polygonu,ale jen červenej :-(

        0 0
    • Richi  

      Zachovej se podle prvních dvou zásad cyklistiky:

      1 – nezáleží na tom jak jedu, záleží jak u toho vypadám.

      2 – kolo musí být naleštěné a barevně sladěné tak, aby ostatní návštěvníci hospody neměly nejmenší pochybnosti o tom, že jsi vynikající cyklista.

      Omluva za OT. :-D

      0 0
      • KoVero  

        Jistě tato pravidla zvládáš levou zadní :P Měj se a směj se :))

        0 0
    • Neunzikger  

      Budeš-li vybírat hotovku, podívej se, zda-li se dělá i ve velkých velikostech se shodným osazením. Pokud ano, budou tam zapletená kola s váhovým limitem tak 120 kg, možná více. To je pro tebe zbytečné; odolnost fajn, ale vykoupená hmotností. Na Tvé výletění by stačila kola s váhovým limitem cca 80 kg. Délka klik pro Tebe je tak 165 – 170mm. 165mm kliky na hotovkách asi nebudou, ale ať tam není více než 170mm.

      Doporučuji Ti obrátit se na stavitele kol, co Ti nabídnou pro Tvé tělesné proporce, jízdní styl a finlimit. Lidi kolem 180 cm a 80 kg to mají jednodušší, jsou ten střední proud, pro který je konfekční nabídka nejširší.

      0 0
      • KoVero  

        Přesně takové rady potřebuji, jsi skvělý, děkuji za pomoc a přeji Ti pěkný den ;)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.