• dancing dog

    Ahoj, na svém crossu, který též někdy používám i jako silničku nebo pseudo29, mám od nákupu ergogripy Author . Nebyly by špatný, ale jejich tvar neumožňuje řádné chycení v kombinaci s rohy. Chtěl bych se jako neznalec optat, čím je nahradit. Nevím, jsou-li nějaké gripy vhodnější na crosse, ale jde mi především o osobní zkušenosti, tak kdyby nějaké byly, prosím reagujte. Bratry inkvizitory z Hnutí za zakonzervovaní Bike-Fóra moc prosím, ať mě neposílají do háje nebo historie. Hezký den všem

    dog

    0 0
    • black.horse  

      ERGON

      0 0
    • MlokCZ  

      Ergon.

      0 0
      • dancing dog  

        To vlákno jsem samozřejmě četl, právě toto moc nechci, jinak bych neměl odvahu to vlákno zakládat…de mi o něco prostčího, asi nejlíp kulatýho a taky ne z ciziny…takovej fanda zase asi nejsem..

        0 0
        • black.horse  

          dobré věci jsem slyšel i o tomhle:

          http://bikestar-online.bcec.biz/index.php?…

           

          Ale záleží jakou máš představu a co upřednostňuješ, jestli pohodlí, objem, pevnost úchopu při silovém zatáhnutí, deign, váhu… je toho mraky…

          0 0
          • dancing dog  

            Pohodlí, pohodlí především, řidítka omotaný ostnáčem přenechám chrtům…jezdím na pohodu, nic jinýho mi ani nezbejvá .-), ale někdy i celkem daleko, takovej dálkoplaz, takže hlavně to pohodlí..jak vypadají nebo kolik váží je mi jedno…

            0 0
            • black.horse  

              jasan:-) no pro pohodlí bych právě volil ergony s rohy nebo bez (kvůli bolestem v rukou jsem an ně sám přešel), pokud je principielně nechceš, tak bych zkusil viz odkaz výše… další možnost jsou pěnové gripy třeba Ričí WCS, Bontrager atd, budou dobře tlumit vibrace…

              0 0
              • dancing dog  

                pěnové..i to je pro mě cenný tip, díky za reakci, za Tvůj čas…

                0 0
                • drtyc  

                  penovy jsou ty co se droli po roce nebo dvou pripadne pri pevnejsim uchopu a razu se droli uz za 14 dni?

                  silikonovy jsou ty co vydrzi 10 let a vic dokud je nerozeskas na cucky bocnima narazama riditek na zem a i tak jeste budou porad drzet?

                  0 0
                • jIrI___  

                  Pěnové WCS jsem rok vozil (pak se začaly protáčet) a pohodlnější než gumové rozhodně byly. Navíc se mi na nich „neumrtvovaly“ prsty na rukách, s tím mám u gumových gripů problémy. Ale ze začátku jsem si musel chvilku zvykat na to, že se pod rukama jakoby žvejkaly.

                  0 0
                  • black.horse  

                    jj, rada na protáčení: vyčistit, odmastit, stříknout lak na vlasy… snáze se nasadí a pak se zaschnutím drží jak ďas:-)

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Nebo dotáhnout lockon objímku :-)

                      0 0
                      • Ricci  

                        No na penovych tazko nieco dotiahnes…

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To je jasné, to už je úděl gripů bez objímek, které s objímkami ani existovat nemohou. Pohodlí stejně zajistí především vhodný tvar, určitě ne hodně měkký materiál.

                          0 0
                          • black.horse  

                            troufnu si oponovat:-) každý z těchto parametrů nabídne něco malinko jiného, takže bych řekl, že záleží an tom, co si od toho člověk slibuje.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Klidně oponuj, od toho je diskuze. Já neříkám, že měkký grip je špatný a někomu nebude sedět, jen že to, že je měkký samo o sobě nemůže zajistit pohodlí.

                              0 0
                              • black.horse  

                                dle mě záleží, zda potíže spojené s úchopem jsou spojené s otlakem (pomůže tvar) nebo s přenosem vibrací (pomůže pěnový nebo silikáč). Měl jsem možnost zkusit WCSka a pěnové Bontragery a bylo to pohodnější než „klasika z gumy“ díky absorbci otřesů… zase po delší trase přišla bolest z otlačení dlaní, což řeší u mě ergony… ale na ergonech zase cítím každý kořen… takže každý je malinko jiná cesta při hledání „pohodlí“

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Kořen řeší zdvih a málo nahuštěné objemné pláště.

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    A u toho zdvihu ještě nejlépe opravdu citlivá vidlice.

                                    0 0
                        • jIrI___  

                          "Není pravda ":http://www.kupkolo.cz/…ck_5168.html:)

                          0 0
        • Janes  

          Jenom technická, do ciziny nemusíš :-) http://www.kolokram.cz/index.php?…

          0 0
          • MlokCZ  

            Akorát, že je tam mají jen omezeně (možná by doobjednali), takže třeba u těch GR2 mag, které se asi vozí nejvíc mají jen tu větší velikost. Cenově to ale jde při dnešním nic moc kurzu, teď jsem bral z wiggle asi jen o 150Kč levněji.

            0 0
    • Lister  

      Sorry hafane, ale zneužiju vlákno.

      Existují nějaké stahovací gripy, které by měly vnější objímku plnou – myslím tím aby nepotřebovali zarážky do řidítek. Pro použití na rodla, které nemají ten klasický boční otvor.

      0 0
    • dancing dog  

      Gut info, díky. Mám problém hlavně s tím úchopem, který by byl v poho, nebýt těch rohů. Nějakej tip na kulaté gripy s více odolné pěny? Nejsem línej, díval sem dost, ale nějak sem na nic nenarazil…

      0 0
      • t29  

        Author – jsou měkké a mírně hranaté, vozím je na crossu do práce + příležitostné výlety, za deště ochotně nacucávají vodu, na tu čtvrthodinku z práce to jde snést. Mám je dva roky, cca 3 tisíce km a na to, v jakých podmínkách je používám, drží až moc dobře, bez prodření.

        Ritchey – hranatý tvar + profilování pro dlaň, dal jsem je na kočičáka a bratrovi na fitnesku, ten si stěžuje, že jsou na něj moc měkké – pocitově bych tvrdost přirovnal k Authorům, pro pohodové ježdění IMHO ideální.

        Bontrager – tyhle jsem vzal pro bratra a asi je zkusím i pro sebe, jsou kulaté bez hran a tvrdší a lehčí než Ritchey nebo Authory.

        0 0
    • Vegan  

      Protoze to jeste nikdo nezminil, a nevidim moc rozdil mezi MTB a cross gripy, a na pohodli zalezi predevsim tak asi urcite nej budou ODI ROGUE trebas ZDE

      0 0
      • MlokCZ  

        Rogue jsou bezpochyby výborné gripy, ale když chce dobrý úchop ve spojení s rohy, tak na to moc vhodné nejsou. On takový ten přechodový úchop půl na gripu, půl na rohu v podstatě žádné standardní gripy neumožní (a s lockon objímkou už vůbec ne), tohle právě mají asi jen Ergony (+ pár dalších vyjímek, jako třeba BBB ergo gripy + k tomu ty jejich růžky, ale ty jsem chvíli jezdil a hned musely pryč, ergonomicky a tvarově stály za prd, tedy minimálně pro mě).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.