Jakou univerzalni a neznicitelnou dusi a plast na cross

24 nepřečtených
  • jivo

    Vim, ze to neni mozne, ale mam posledni dobou extraproblemy s pichanim (prorazenim dise :) ) Mam Authora Stratose 99 a v predu standartni Richley speed max 700×32C jeste original. Vzadu jsem loni pichnul o hrebik a koupil dusi Rubena. Letos uz ale budu menit dusi po 4. Vsude me cpou Authora (uz do nej nepujdu). Protoze byl i dost sjetej plast, koupil jsem Ritchey 700×35c (tazke sirsi). Vcera jsem ale pichnul 2×. Jednou na kmenech (nahustena pres 4kPA), vecer pri vjezdu na chodnik (moc nenahustena, pumpuckou tonejak neslo a pumpa nebyla). Planuju mu dat jeste samci a koupit nejke poradne 700×42. Hodne jezdim po Praze (70%), ale tady je to 50% asfalt, 50% tankodrom. Zbytek (30%) je Sumava (80%), kde jsou to rovne zpevnene cesty. :-( Bohuzel, me ten asfalt vlese zacina stvat no z tech 20% (z 30) je spis na horsky, ale hodlam zde jezdit castejc !!

    Vazim asi 85kg, ale casto bagl nebo brasny, takze dost napor. Potrebuju malej valivej odpor a dobre drzeni na asfaltu a k tomu dobra stabilita na kameni, korenech apod. Proste asi chci moc. Co me doporucite ? V Po musim nakoupit, nebo budu jezdit do worku MHD. Jo a bydlimv panelaku, takze 2 kola se nevejdo

    0 0
    • kurýr na bajku  

      No u těch speedmaxů jak začneš bodat, tak je vyhoď, maj to totiž za sebou. Nejspolehlivější plášť, kterej sem nebodnul nikdy v životě je Schwalbe Marathon.

      0 0
    • Vrci  

      Pokud duši prorážíš – dvě malé díry vedle sebe máš moc málo nahuštěno, pokud často klasicky píchneš máš sjeté nebo nekvalitní pláště. Co se týče krosových plášťů nemám žádné zkušenosti.

      0 0
      • jivo  

        Ted jsem na to koukal. Ty prvni byly dve diry. Ale to bylo na kamenech a na korenech. Vjel jsem mezi dva sutraky a hned sel tlak dolu. Ale tvrdy byli dost. Tohle je spis smula. Ta druha ma podelnej rez, ale ze strany ravku. Ten byl ale cistej. To bylo dle meho pri najezdu na obrubnik. No, testnu asi ty Marothony. Kamos ma nejakeho znameho messengra co ted prodava. Tak si jeste necham poradit o nej.

        0 0
        • jivo  

          Kamos tvrdil, ze povolenej drat a prorazil dusi. Draty jsou ale pevny. To asi nebude ono. Ale treba mam ted jenom pech.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            To je snad na duši vidět, kde nechal tesař díru ? Pokud je defekt od ráfku, je díra zevnitř.

            0 0
        • kurýr na bajku  

          Messengera ? To bude asi ňákej pitomec ;-) Ty MARATHONy sou fantastic, protože je v nich ta žlutá vložka proti bodnutí, ale do terénu fakt nejsou.

          0 0
    • Daf  

      Hele jestli hustis na 4 kPa tak se nediv :),ale asi jsi myslel 400, tak to je na krosa podle me taky malo.

      0 0
    • JancA  

      jestli existujou crossovy bezdusovky, zkus je

      0 0
    • jivo  

      Tak proprocahzeni for, rad prodejcu mam tyto moznost : Hutchinson Acrobat 700×37 (28"xasi 1,5) levna, radsi bych ji nekde sehnal s kevlarovou ochranou www.progresscycle.cz/firma.asp?…

      Schwalbe Matarhon Plus bojim se, ze v terenu nebudou nic moc. Ale daji se sehnat na kola.segua.cz ATM sehnat nikde nemuzu www.wheel2wheel4bikes.com/products.php?…

      Schwalbe Marathon Cross ty vypadaj asi nejlepe www.wheel2wheel4bikes.com/products.php?…

      Zajimave jeste vypadaj Shwalbe Huricane, ale ty drapaky se me zda moc jemny a ze bych je nekde urval. Jsou taky na sekura v kevlaru www1.hibike.com/ma­in.php?sessio­nID=Ae25314b22743­e6fbe75413ca6f3ad5c7&met­hod=m_catpd&no­deID=&groupID=1

      Dalsi je Marathon XR, sice bez Kevlaru, ale s nejakou ochranou. Ale Marathon Cross se me zda podobny a s lepsim zaberem na jemnem podkladu www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?…

      Takze do ceho mam jit ? Ja zatim preferuji Marathon Cross 700×38 (28"1.50)Kevlar®-MB, Reflex radsi bych mozna 700×40 (vetsich bych se uz bal), ale ty nemaj. Pak kdyztak asi Marathon Plus nebo nebo Marathnon XR Huricanu se bojim ? Kdo na nich jezdite ? 50% asfaltky, kostky 30% lehci nezpevnene cesty 15% lehci teren, polni cesty a 5% opravdu teren, ale jezdim pomalu. Kameny, les, sjezdy.

      0 0
      • jecnak  

        Vetsinu Schwalbe co jsi tu vypsal maj v Bikeranchi na Palacaku.

        www.bikeranch.cz/

        0 0
      • kurýr na bajku  

        Pokud se s tim chceš hrabat do lesa a chceš 700×40, tak ber HURICANE. Sice nemá tak spolehlivou ochcranu proti bodnutí, ale v lese ho uplatníš mnohem líp a pozor ! Do koleje se vejde taky ;-)

        0 0
        • jivo  

          Ty vypadaj dost dobre, ale na 90% je to prvni pichnuti prorazdeni o kamen na sjezu kamenitou cestou. Pak se jeste bojim, ze zivotnost na asfaltu a hrubym tvrdym terenu nebude velka. Vypadaj moc jemne a precizne.

          A ono za 400km davat 5 dusi opravdu neni ekonomicke, nemluve o tom, ze jsem diky tomu nedojel na akci a to me nastvalo. Sem bez pracu, ale nebudu tu resit. Klidne dam za dusi litr. Hlavne, at mam klid.

          A voziy x dusi taky neni ono.

          Jinak mam prislibene gumy (rozmey), ktere se vubec dle meho katalogu nedelaj.

          Ale dik za radu. Pak dam vedet, jak to dopadlo.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            HURICANE má na asfaltu životnost 4–5tis + velice pěkně sedí a odvaluje. Ovšem podud ti de nejvíc o antidefekt a výdrž, pak není jiná volba než MARATHON. Já mám ten v mém odkazu výše a po 5 tis sou v něm 3 dost slušný díry a žádnej defekt ;-)

            0 0
      • Milenius  

        Mel jsem stejny problem jako ty a nakonec jsem zjistil, ze to bylo podhustenim – hustil jsem kompresorem na 5atm, pak jsem si koupil jeste poradnou rucni pumpu a zjistil jsem, ze ten merak na kompresoru meril 2× tolik, takze jsem tam mel misto 5atm jen 2.5, od ty doby foukam jen tou velkou pumpou na 5 a jsem v pohode, pred tim jsem prorazil nekolikrat za sebou

        0 0
    • Floydie  

      kup si na crosse WTB ALL Terrain a mas po starostech.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Nevim zda-li 700×32 je zrovna to co hledá…

        0 0
        • -Alan-  

          Nezapomeň, že i u Crossu jsou ty velikosti volný. Mám dvě 700×30 (Kenda a Michelin). Kenda je tenká jak má bejt a Michelin vzadu nevleze do stavby (dobřě je to extrémní závodní plášť na cyklokros). Ale prostě ani u Cross pneu není rozměr směrodatný.

          Kup si Rubenu za 180Kč. Nebudeš tak in, ale dělají i se vzorkem, sjíždějí se dlouho, ušetříš :-) a defektům jsou odolný i v době, kdy už duše leze vzorkem.

          a zase vážně: Spousta gum s pořádným drapákem je psaných rozměrově 32–35, takže je to jak jsem psal s rezervou.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.