může se někdo podělit o radu, kdo již letos kupoval, děkuji
může se někdo podělit o radu, kdo již letos kupoval, děkuji
Lenonky, ne?
můžete se zde pochlubit jaké máte nové brýle
V práci mám teď nový tyhle, starý už byly poškrábaný.
tyhle
Nesvařuju, jen občas brousím/řežu flexou … mladí flexí, já flexuju :-D
Na grevla jsou nějaký speciální brýle?
nevím jsem laik, možná půjdou i ty na lyže
na grevla je potřeba být speciální.
kupoval jsem vloni, takze nic.
Možná ti to uzná :-)
nene, ukol znel jasne, bohuzel nemohu slouzit.
Ber POC, nebo óčka, s čímkoliv jiným budeš dělat ostudu.
Jedině Okula Nýrsko.
ok, když budu objednávat z webu existuje nějaká velikost? nebo raději vyzkoušet v kam.obchodě?
Samozřejmě vyzkoušet v obchodě a vzít si s sebou helmu.
Objednat z webu, doma v klidu bez nervózního p®odavače za zadkem vyzkoušet v kombinaci s helmou a pokud nebudou sedět, tak do 14 dnů vrátit.
vypadas jak corkar, nebo proc jsou prodavaci nervozni, zrovna u brejli jsem to nikdy neresil
Kdyz to na kramu nechces koupit, protoze jdou o 1/3 drazsi, tak z toho zkouseni prodavaci moc nejsou nadseny.
Vetsinou jsem se na cene dohodnul, spousta tech kramu maji shop, a uplne nevidim reseni, si koupit 10 brejle a pak je vratit, ted jsem si tak kupoval botky, vyskousel na prodejne a cena z webu
Nákup botek před několika lety byl poslední nákup, který jsem udělal v kameňáku. Kotníkové outdoorové boty potřebují pořádně vyzkoušet, za 10 min opravdu člověk nezjistí, jestli jsou mé noze komfortní či ne. Když jsem prodavačovi řekl, že v těch botách budu na prodejně sedět 3–4 h, tak to bral asi jako vtip, ale po hodině a kousek začal být značně protivný a takřka mě až vyháněl z krámu. Tak holt kšeft za několik tisíc Kč jsem udělal u konkurence. Od té doby raději vše zkouším v pohodlí domova.
Mi staci tech 10min, nejvic stejne udelaj kvalitni ponozky, nekdy jsou potreba dvoje, pokud budes v botkach dlouho
Pro tebe několik tisíc. Pro něho nějaký otrava co mu nechá vydělat pár stokorun. Je to tak všude.
uplne jsem si vybavil :DDD
Takove, ktere se ti pekne vejdou do grevel specific helmy, ne? A ktere ti budou dobre sedet na nose a nebudou siroke ani uzke…
Vazne – lepsi bryle nez ocka jsem nikdy nepotkal, slusne bryle dela i decathlon, zvlast jejich silnicni rada mela peknou optiku.
Decathlon vozím, čiré fotochromy i letní tmavé. Na silnici slouží dobře, to nemohu říci. Ale nevím, jestli na gravelu poskytnou ten ozajstný gravelový look&feel :))
https://www.reddit.com/…_sunglasses/?…
79 kc v lidlu
https://www.r2.cz/…inner-at107e
Já si koupil tyto a pohoda, ale mám to na celopéro na grevla stačí i ty svářečské :D
To je dost palba za R2, kdyz tady ve vlakne s Ockama prodava Hans kazdou chvili za 2–2,5k Sutra nebo Sutra lite, coz jsou pecka bryle.
Je mozne, ze se R2 hodne zlepsilo, nicmene pred par lety to rozhodne nebyla kvalia Oakley, POC. Spis to bylo blizko BBB apod.
Jinak za me doporuceni. Velka skla a idealne bez spodniho ramecku, at se za tim nedrzi blato/prach. Oakley sutro lite, Oakley EV Zero Blades, POC Elicit, z levnejsich Siroko K3. Je toho mrak
jj, taky mi to přijde raketa za R2
Já doporučuju Sutra. Nějak mě ten spodní rámeček neirituje, i když asi máš pravdu, že tam může nějaký prach nebo bláto zůstat.
A vozím je fullu i gravelu :-)
No ja právě objednával vždy brýle přes e-shop a byla to vždy katastrofa. Nesedělo mi to přes nos, divná skla a nebo mě to tlačilo na spánku. Tak si říkám, že ty sutra, ale neměl jsem to kde zkusit a je to raketa (fotochromatiky). Tak jsem v Brně zajel do Futura a zkoušel v Relaxu. A z 15 druhů mi seděly jen tyto brýle. Jsou široké, příjemné a cítíte, že v ruce držíte kvalitní brýle. Pro širokou hlavu můžu jen doporučit, mají pěkné i bez spodního rámu ale jsou užší.
Jinak BBB jsou moje nejoblíbenější brýle :D
https://www.cyklonemcik.cz/…46-street--1
Ale už se nevyrábí tento typ a novější má mnohem tmavší skla.
Jinak pokud se někde v Brně dají vyzkoušet sutra, tak dejte vědět.
Pokud máš širokou hlavu, mohla by ti Sutra sedět. Já mám hlavu naopak úzkou a marně hledám v paměti, jestli mi některé brýle seděly méně než Sutra, to byla tragédie :). Oakley mívali v Brně ve Specialized na Heršpické.
teď taky sháním fotochromatické brýle a na R2 jsem koukal… pak na mě vyskočily ještě tyhle ze Sportisima – Laceto ta cena mi přijde až dost nízká, nemáte s nima někdo zkušenost?
I R2 koupíš za stejně a levněji. Z těchto se nechají sundat plasty a pak nemají vůbec rámeček R2 Diablo AT106. Například zde, ale nemají tam všechny barvy https://www.rouno.cz/…aticke-bryle
No já dostal na testovačku tyhle a už jsem si je nechal…
Já nakonec vyzkoušel pár modelů a nejlíp mně sedly Gain
Za mne Rudy Project např. výprodejový model Fotonyk s fotochromatickými skly (mírně do červena zlepšují kontrast).
Fotonyky mi přišly výrazně více funkční než fotochrom od Oakley. Zpracování stejně tak, Sutra proti nim byly na pohmat jak čínská hračka. Jen teda zrovna ty Fotonyky jsou už takové tvarově hodně retro, jak pro strejdu na Crussisu :)
já jezdím decathlon
https://www.decathlon.cz/…_/R-p-313040?…
sice jezdím XC, ale často se jen tak kochám pří průjezdu krajinou po romantické polní cestě tak to snad je skoro jako gravel.
:))
nekupuj tak drahé kupuji vždy do 1000 kč po čase ti prasknou, poškrábou se skla atd
No zrovna RP dodávají tyto brýle v pevném skořepinovém pouzdře.
Pokud je v tom vozíš na kole, nic se jim nestane :D
:D
Pobavils :-)
No na gravelu obvykle nejezdíš lehčí downhill, nebo double black diamond traily, tedy pokud nejsi Gabriel Wibmer ;-)
Vzal jsem teď za dvojku Tifosi Rail XC fotochromy, docela fajn alternativa za óčka… Ale vypadají trochu fancy, takže nevím, jestli jsou dostatečně grevl :-D Jo a ty XC jsou pro užší obličej, takže lepší mrknout, co tam Tifosi má v potřebné velikosti.
Nějaký tip na brýle na malou hlavu? Mám už léta od Uvexu 803 race small, ale ty už mají své odžito a nedaří se mi nikde najít podobnou náhradu. Fotochromatiky.
Co tady, jeden kus skladem?
to nebudou oni, mam je taky a uz se dlouho nedaji sehnat
Vzdyt je to ve specifikaci jasne napsany. U uvexu znamena „small“ v nazvu bryle pro mensi hlavu. Tech small typu je mnohem vic. Dalsi treba tady …
Jj ale nebodou fotochr
Ty u Hnízdila jsou na malé hlavy i fotochrom :)
oka, mam trochu jinej model, tak jsem to asi popletl
Viz příspěvek o jeden výše – Tifosi Rail XC fotochromatické. Myslím, že mám malou hlavou, a sedí pěkně.
jak maji dlouhe nozicky?
RP Fotonyk ;-) Koupil jsem je pro syna cca 12 let.
Kup si tyhle a za zbytek se ožer :-)
Slouží dobře akorát nevím jestli jsou dost gravel cool specific :-)
https://www.lidl.cz/…100400312004?…
Jelikoz jsem ztracec brejly tak si koupim asi tyhle Sutra na zkousku. Japan/Germany kvalita
Jedny fotochromatické z Lidlu mám teď. Už pár roků a jsou super. Akorát už se poněkud rozpadají, tak jsem si ty cos teď poslal objednal minulý týden, ale v polorámečku. Ještě nedošly, ale jsem na ně zvědavý
Oakley nejsou spatny. Napriklad obroucky i skla vydrzi, kdyz padnes hubou na dlazebni kostky. To se hodi. S brejlema z Lidlu bych to nechtel zazit ;-)
Ahoj, ja koupil toto"RockBros": https://www.aliexpress.com/…1155092.html?…
Míval jsem brýle Soundglasses 5S ale ty jsem asi 3 reklamoval a poslední už sice vydržely 2,5 roku ale baterka chcípne tak po hodině. Tyhle z číny mají lepší BT, výdrž a hlavně skla.