• Basquiat

    Koupil jsem si cyklodres od Sensoru. Je přiléhavý, ale ne úplně.

    Je potřeba mít absolutně přiléhavý cyklodres z hlediska funkčnosti (lépe plní svoji funkci) nebo na tom tak nesejde?

    Jak je to se zachováním velikosti a tvarů cyklodresu?

    Roztáhne se používáním či praním?

    Díky

    0 0
    • potápěč  

      dres se neroztáhne protože je z polyesterového vlákna a když ho pereš jak máš tak zůstane stejný. Všechno je o střihu dresu. Spousta lidí kteří mají na to tělo mají rádi dresy upnuté ti kteří mají bříško chtějí dresy volné. Nejlepší máš když se podíváš po výrobcích dresu. Nedávno jsem dělal dres pro chlapíka který má 195 cm a 60kg. Normálně by měl XL až XXL ale on potřeboval velikost M prodlouženou na XL. Jen pro zajímavost dělal jsem dresy partičce 10 cyklistů policajtů a ani jeden dres nebyl stejný. Jeden měl dlouhý rukávy, druhý je měl krátký,třetí úzký protože posiloval a 4 široký jeden tenkej a druhej silnej.

      0 0
    • Ricci  

      Trochu volnosti pri drese urcite nie je na skodu

      0 0
    • Skater  

      Pro mě je u dresu nedůležitější, abych když si nacpu zadní kapsy (duše, lepení, jídlo, vesta, návleky, mobil, klíče), aby to nebimbalo a neměl to pod zadkem. Z toho potom celkem jasně vychází, že ho mám na tělo, i když rambo určitě nejsem:-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Obecně se dá říct, že čím rychlejší disciplínu provozuješ, tím je upnutější (od kombinéz na časovku) a čím pomalejší, tím je rozevlátější (fotbalista na kole v lese). Ale záleží na každém, co mu vyhovuje a v tom jezdí. Zpravidla je to něco mezi oběma extrémy. Co se týče střihu, tak nejhorší, co jsem na dresech zažil, jsou škrtící gumy. Ať už na rukávech nebo v pase. Na krk to naštěstí zatím ještě nikoho nenapadlo dávat :-)

      0 0
    • potápěč  

      dresy se dělají už od 1 kusu. Stručně Vám popíšu výrobu takového dresu. Materiál se nakupuje jako bílý od výrobce. Třeba materiál na cyklodresy je dovážen z Italie nebo ze Španělska. Grafika dresu se udělá v počítači a natiskne se speciální barvou na papír. Z papíru se toto přenese na látku v termo lise. Je to jako velký mandl kde je teplota kolem 200°C a velký tlak takže se ta barva zalisuje do té látky. Ta barva v té látce vydrží déle než ta látka. Nejdde to seprat, odřít nic. No a potom si to vezmou švadleny které to sešijí a je to. U tohoto postupu je jedno kolik děláte kusů. Třeba na hokejové dresy dáváte jmenovky na záda a čísla a na každém dresu je něco jiného.

      0 0
    • potápěč  

      kalhoty se takto taky dělají to je stejný princip. Jen je problém v tom že ten elastický materiál který se dá potisknout je polyester a ten nevydrží takovou zátěž jaká je na kalhoty vyvíjena. Proto se to řeší dalším materiálem a to je polyamid. Ten sice nejde potisknout ale zato víc vydrží. Takže potištěná část kalhot podkova je polyesterová a ostatní je polyamid. Cenovka dresu a kalhot je kolem 700,–Kč ale je vždy lepší si nechat udělat kalkulaci na každou zakázku zvlášť. Ono u kalhot taky záleží jakou chceš vložku do kalhot nebo jestli chceš šle nebo ne. To vše může zahýbat s cenou.

      Do přílohy dávám obrázek kalhot to žluté se tiskne a je to polyester a to černé je polyamid.

      0 0
      • malamala  

        Mohu na tebe získat nějaký kontakt? Popř. je-li to možné ozvi se mi na můj email. Díky

        0 0
      • couffy  

        písni mi prosím kontakt a na kolik to cca vychází dík

        0 0
      • couffy  

        díky za maila

        0 0
      • malamala  

        Díky za zprávu.

        0 0
      • Robeéért  

        A co dresy s Číny: konrétně DHgate?

        Nepřemýšlel jsi o tom, cenově je to úplně někde jinde.

        0 0
        • zdenek  

          Někde tu o tom bylo vlákno (nebo možná na CD).

          Já jsem na zkoušku nedávno jeden koupil. Provedení, materiál a vložka se zdají dobré. Ještě čekám na teplejší počasí, abych zkusil vložku na delší jízdu.

          0 0
          • Robeéért  

            Já si koupil před měsícem komplet dres. Za ty prachy se to vyplatilo. Jen přes prsa to bylo volnější, ale za 50,– jsem si to nechal přešít a super :) A taky jsem si všiml, že hodně lidí je prodává na cyklobazaru a ještě na tom vydělává.

            Bohužel jsem teď objednával jinou věc z Číny, poslal jsem prachy a platba jim pořád po týdnu nedošla, což mě docela štve. Zrovna jsem ještě trefil jejich nový rok tak mají týden volno. No snad to dobře dopadne.

            Zajímalo by mě jestli s tím mám někdo zkušenosti, ale asi to tu těžko zjistím.

            0 0
            • potápěč  

              každý výrobce si může nechat udělat to co dělá v Číně nebo v jiných zemích. Jde o to jaká je kvalita, jaký je materiál a kolik toho dokáže prodat. Když nechám dovézt kontajner cyklo dresů za 50,–kč kus a v kontajnéru bude 50 000 stejných dresů budu si do nich do smrti utírat boty a ten komu jsem ten dres prodal bude smutnej. Dresy se dají vyrobit za tyhle peníze to není vůbec žádný problém. Zajímavé na tom je že když si někdo koupí dres z Číny, tak už počítá s tím že je to drek a že nic nevydrží. Když si ale koupí dres vyrobený v EU a dá za něj o 100 Kč víc navymejšlí si ruzný věci tak se mu zdá o čertech. Např. cyklokalhoty, vložky do kalhot se dovážejí z Itálie a mají antibakteriální upravu. Když si žena vezme na sebe na holé tělo tyto kalhoty, má jistotu že ta vložka je na tom lépe než její spodní prádlo které tuto úpravu nemá. Myslíte, že si někdo v Číně láme hlavu z nějakou antibakteriální úpravou? Když si takovejhle člověk potom sedře třísla a dostane se do tý opruzeniny nějakej bordel z tý vložky tak dá 30,–Kč u doktora 30,–Kč v lékařně a 200 za mastičku, ale žije s pocitem ušetřené 100 ky za kalhoty dovezené z Číny.

              0 0
              • castro  

                mohl bys mi prosim na mail poslat vzor na dres podobne jako jsi sem daval ty kalhoty? a kdybys prihodil nejakou orientacni cenu, tak bych se taky nezlobil :)

                martin.roith(za­vinac)educanet­.cz

                Dik

                0 0
      • Terule  

        Ahoj, tady čtu že děláš dresy i s potiskem, ráda bych tě poprosila o kontakt nebo jestli máš web a přibližnou cenu, chtěla bych pro sebe a partnera dresy, myslím, že trička stačí. Moc děkuju, ani nevíš, jak dlouho někoho takového jako seš ty sháním :) Tereza

        0 0
    • psot  

      ..

      0 0
    • McBlacky  

      úplně přiléhavý být nemusí. Co sleduji já je kvalita vložky. Vždy bezešvou s antibakteriální úpravou a pokud možno alespoň 6ti panelovou, lepší je 8mi atd…

      základní „plíny“ jsou k ničemu. Slušní výrobci nabízí výběr z více vložek, připlatit si za nejlepší není na škodu.

      Dresy nám dělá Lawi a je to velmi dobrá kvalita. Dříve dres.cz a vella a oboje stálo za :( ještě pak Kalaš, dobré vršky ale vložky do klahot :/ ale už je to víc let, doufám, že se zlepšili

      vlastní potisky v maloserii i kusově už dneska dělá dost výrobců. Cenový rozdíl je většinou na vrub právě materiálu a vložkám. Prodloužené délky, rukávy, úzké střihy atd jsou už snad standart u všech lepších

      0 0
    • potápěč  

      takže pro všechny kteří chtějí udělat dresy. Pracuji ve společnosti www.sport-dresy.cz. Cena cyklo dresu subli ( to jest dle návrhu zákazníka, krátký rukáv, krátký zip) od 520,–Kč/ks. Na našich stránkách najdete pár ukázek dresů. Mrkněte třeba na http://www.pitrsbikes.com/team/ Toto jsou stránky Pítrs bikes které oblékáme již řadu let a jsou to cyklisti kteří jezděj hodně moc a hlavně v těžkých podmínkách Broumovských stěn. Děláme kalhoty (krátké, dlouhé, zateplené), dresy (krátký rukáv, dlouhý rukáv, dlouhý zip, zateplené dresy) návleky na boty, rukávky, nohávky, bundy no-wind, vesty, čepičky pod helmu. Vše v týmových barvách dle návrhu zákazníka.

      0 0
      • JakubCh  

        Je to fajn, uvažuju o tom velice vážně, ceny máte krásné, teď jsem se díval a bral bych asi tenhle: http://www.sport-dresy.cz/…esy/c11.html

        Potisk na něm ani nepotřebuji, jen si zvolím barvy. Cenově to vychází krásně. Jen dotaz k ostatním, už máte někdo tyhle dresy vyzkoušené? Chtěl bych jen slyšet názor uživatelů :)

        0 0
    • mAk  

      Já bych doporučoval určitě dresy spíš na tělo. V létě když je vedro a člověk neveze pod dresem žádnou vrstvu, tak dres lépe odvádí pot od těla. V chladnějších podmínkách (třeba i v případě dresů s dlouhým rukávem) na vás části dresu nevlajou a účinně plní svou zateplovací funkci a navazují na odvod potu ze spodních vrstev. U výkonostní cyklistiky by sportovní oblečení mělo být funkční, jinak vezete vrstvu prakticky zbytečně – pokud nejde o pouze reklamní prostor. A figuru ve volném dresu stejně nezamaskujete (c; Určitě se vyplatí připlatit si za kvalitní osvědčené výrobce oblečení. Osobně se věnuju designu http://www.cyklodres.cz a zakázky nechávám šít u velkých výrobců, které třeba konkrétně preferují zákazníci.

      0 0
    • blaf  

      Shanim silnicni dres, problem je, ze je mi vsechno bud volne nebo, kdyz je to na telo, tak kratke.

      Sedi mi Kalas velikost 3+, ta ale neni standardne v nabidce, da se koupit jen pri zakazkove vyrobe. Navic mam na Kalas pifku, tak se mi od nich nechce kupovat. Potom mam od Castelli Gabbu v vel. L a ta mi taky sedi, ale nejak si u nich nemuzu vybrat a cena taky neni lidova.

      Nemate tipy na jine znacky, ktere delaji uzke, delsi dresy za rozumnou cenu?

      0 0
    • wego1991  

      Já se taky připojím s dotazem: Doteď sem jezdil jen s funkčními triky, ale nyní bych chtěl koupit jeden, dva dresy z důvodu zipu po celé délce. Jaký by jste doporučili na MTB, celozip, nějaký se slušnými zády (vozím batoh – kapsy vzadu nemusí být) a z materiálu aby rychle odváděl pot, jelikož se potím jako prase. Cenu bych si představoval, tak kolem 1500 Kč.

      0 0
      • mr.antik  

        batoh + pocení + výdrž jdou dost proti sobě. Za ty prachy koupiš pěkné Pearl Izumi nebo Castelli na netu, jinak funkce dresů a látky mě osobně přijde stejná, i u těch z číny. Rozdíl jsou střihy a to je individuální…

        0 0
        • racek_chechtavy  

          to jsi asi nejel v kvalitnejsi latce

          0 0
          • mr.antik  

            nejsem na tohle extra citlivý, ale sensor, kalaš, číňan, nesleduju rozdíl. Za 1500 si může dopřat myslim už celkem hodně slusný věci aby musel řešit zrovna látku.

            0 0
            • racek_chechtavy  

              vloni jsem kupovol dres Lawi material Itálie a nic lepsiho jsem nikdy nemel…asi to není TOP na svete :-) ale oproti vsem ostatním je to pecka

              0 0
            • Dejv94  

              Tak treba Italia od Lawi je zatim nejlepsi latka, co jsem kdy mel na sobe a funkce je rozhodne jinde nez latky treba srovnatelne ceny od jinych vyrobcu. A diky elasticite je super pohodlna, bez svu na rukavech atd… Nemluve o vlozkach v kratasech, ty se s cinou nedaj srovnat s rozumnyma dresama tady, ciny maj levny vlozky kdy tenatros neni nic moc a po spoceni muzou nektery drit, to se mi nikdy s dresama tady nestalo (lawi, eleven, kalas, dres.cz, casteli,…)

              0 0
              • mr.antik  

                kalhoty se tady neřeší

                0 0
                • Dejv94  

                  Já teda chápu, že cyklodres je komplet (dres + krataky). Nikde zakladatel nenapsal, že ho krataky nezajímaj.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Doteď sem jezdil jen s funkčními triky, ale nyní bych chtěl koupit jeden, dva dresy z důvodu zipu po celé délce. Jaký by jste doporučili na MTB, celozip, nějaký se slušnými zády

                    Vypadá to tedy, že tazatel má zájem o overal.

                    0 0
                    • Dejv94  

                      Achjo, to je zas povyku, že se tazatel zmíní o dresu a já jsem kamenován, že beru v uvahu dres jako komplet dva díly oblečení.

                      0 0
        • wego1991  

          Pearl izumi vypadá dobře díky za tip, akorát co se mi líbí tak malé velikosti… Castelli sem se taky díval, ale přijde mi to jako moc chrti střih, jinak kvalita určitě bude super

          0 0
      • jIrI___  

        Připadá mi to stejně, jako píše mr.antik. Vozil jsem dres od NW, Kalase i Castelli a nakonec jsem zakotvil u dresu z Číny. Funkčnost dresu mi přišla vždy stejná, cena činy oproti Castelli pětinová. Rozdíl je především ve výdrži – čína mi začíná po dvou letech žmolkovatět pod bederákem batohu, u ostatních tenhle problém během X let nenastal. Ale vzhledem k ceně to opravdu neřeším. Jen je u té číny náročnější vybrat výrobce, který bude sedět střihem, osobně mi sedí Racmmer. Kvalitou a zpracováním bych ty dresy seřadil od nejlepšího následovně – Castelli, NW, Kalas, čína.

        0 0
        • Delkim  

          já chápu, že nakupuješ podle ceny a neodsuzuji to, prostě tak to někdo má

          ale vadí mi, když pak tihle lidé cpou všem ostatní ty svoje bludy, jak je dres z Číny kvalitou a provedením nastejno jako Castelli a další lepší značky

          látka je jiná a hlavně ta vložka je sakra jiná, hotovo, tečka, konec bludů

          0 0
          • mr.antik  

            o jaké vložce do dresu se tady furt bavíte?

            0 0
            • Delkim  

              vždyť to má logiku, k hornímu dresu si přece automaticky kupuješ i od stejné značky/výrobce kalhoty ve stejném designu

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ja mam na MTB cerny dres CUBE a cerne kratasy Endura. Takze ne vzdy je potreba mit stejne obe sady :-)

                0 0
                • Delkim  

                  na MTB platí jiná pravidla, to beru :)

                  0 0
                  • zdenal8  

                    Na to jsou pravidla jo? To sem netušil. A já blbec jezdím do práce na silnici v kratasech cubes od havenu a dres taky úplně jinej. Tak teď už je mi jasný, proč na mě někteří tak blbě čumí. Není to dle pravidel.

                    0 0
              • Lišák  

                To jistě můžeš, ale je to opravdu nutné?

                0 0
              • blaf  

                no, na vychode teda znam par lidi co to takhle fakt nemaji, asi to jsou burani no :)

                0 0
          • jIrI___  

            Psal jsem, že Castelli je zpracováním daleko před čínou, ale ve funkčnosti jsem rozdíl nepoznal. Je fakt, že jsem měl jeden z těch levnějších modelů od Castelli. Pokud ti tohle jednoduché srovnání připadá jako blud a cpaní číny, tak prosím, mi to tak nepřipadá. Vložku v dresu nevozím, takže toto srovnat nemůžu :)

            0 0
      • wilda81  

        Hledáš něco s dlouhým nebo krátkým rukávem?

        Pokud se dost potíš, tak materiál (min v téhle cenové relaci) to stejně neudýchá. Taky se dost potím, zkoušel jsem kde co a v létě stejně vyjde nejlépe vzít jedno náhradní triko do batohu/kapsy. Pokud bych měl ale něco doporučit, tak asi Alpinestars Drop. Ten volím do nejparnějších dnů, ale je bez zipu.

        0 0
        • wego1991  

          S krátkým rukávem.. Ta cena je orientační, ale přijde mi pro mé použití víc jak 2 za dres jako zbytečné, když mi do teď stačilo pár trik řádově do pěti kila a taky to jezdilo.. náhradní triko je řešení, ale to bych potřeboval už asi i větší batoh :D na alpinestars drop mrknu

          0 0
      • wego1991  

        Nečekal sem takovou plodnou diskusi :)

        Abych to uvedl na správnou míru: hledám krátký dres (jen dres kraťasy vozím volné) na MTB, celozip, v rámci možností kvalitní materiál kvůli odvodu potu (vozím camel), mám radši spíš volnější střih a taky mám problémy s velikostí – ten níže postovany sem bral v XXXL (podle výrobce prý odpovídá XXL)

        Koupil sem včera http://www.bezvakolo.cz/…-team-netapp tento dres, sedí mi dobře, akorát když to srovnám s kamosovym dresem od Specialized (za cca 1500 Kč), tak ten materiál na mém dresu na dotek je příjemný, ale není tak,, vzdušný'' jako na jeho dresu – zkrátka jeho látka je více nadychana nebo jak to popsat.. Ještě jsem ten svůj dres nejel, tak nemůžu napsat jak se látka chová, ale lehce mě to tozhodilo.. Každopádně dres si nechám, ale mám v plánu ještě jeden, dva pořídit dle specifikaci výše..

        0 0
        • Delkim  

          to jsi dost přeplatil… za tu cenu jsi mohl mít i kraťasy a ještě ušetřit pár stovek :)

          0 0
          • wego1991  

            Jo to mi je jasné, že to je Čína. Ale líbil se mi a jsem typ chuja co radši připlatí a je to hned doma :)

            0 0
        • Petr L2  

          Ono to bude model od modelu, mám jeden dres s dlouhým rukávem od Spešlu a použitý materiál je proti těm s krátkým již na první pohled v kvalitě tak o dva levely horší a ani pocit na těle není nic extra .-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Ja si za dresy rad priplatim a vybiram podle dizajnu. Letni dresy mam CUBE abych byl v tymovych barvach sveho kola. Zimni mam od Kalase. No a jestli je dres prilehavy … Moje zkusenost je ta, ze cim drazsi, tim vic to ma sportovni strih. Prvni muj dres byl HI-TEC za 500kc a proste byl volnejsi. U drazsich dresu je pak rukav zakoncen elastickym lemem, a celkove lip sedi na tele. Mozna to maji i levne dresy, ale tam je pak otazka, jake byly pouzity materialy. Ale pokud uz nekdo vysoli tezke love za kolo, penize za nejaky dres uz sou jen drobne. A samozrejme s prilehavym dresem clovek muze net o neco malo rychleji.

      0 0
    • zderes  

      Komu až tak nejde o každou korunu, tak mohu doporučit toto. Nebudu se rozepisovat, nejsem ani dealer, ale je to bomba. V horku se nezpotit, to je věc. http://www.aleteam.cz/…m/prr-carbon

      0 0
      • Delkim  

        minimum 20 kusů hořejšek + 20 ks dolejšek, dodání je do 2 měsíců od data objednání

        ideální :)

        0 0
        • zderes  

          Objednává to více teamů a není veliký problém to sehnat. Neříkám ale, že je to ideální.

          0 0
      • Iv15  

        Jj, Alé dresy už vozím 2 roky a Castelli se proti nim může jít klouzat – zkoušela jsem oboje. Kvalita o 2 třídy výš a konečně někdo dělá upnuté dámské dresy, které opravdu sedí. Není nutné kupovat týmové oblečení, mají i normální kolekci… http://www.alecko.cz/

        0 0
        • zderes  

          Zvlášť ten karbon PRR. Jenom pozor na fejky z Číny, prodávají se i tady v bazaru…

          0 0
          • Autumnbiker  

            Alecko je super jen pozor na velikost, je to Itálie, Casteli beru xl, ale Alé mám 2×l

            0 0
            • Lada,s  

              přesně tak, všechno kromě vesty mám o číslo větší. Vesta mi překvapivě sedla stejná

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.