• DzordanoBruno

    Ahoj, tak poslední dobou začínám zjišťovat, že můj bike jde pomalu, ale jistě do nebe. Přehazovačka už má odslouženo, kliky taky, brzdy, skoro vše a proto mě napadla jedna věc. Buď si koupím nové komponenty, ale vše by mělo stát do 11000. Rám už pár let mám, bílý single butted rám.

    Takže: šaltr: LX kazeta: LX přesmyk: DEORE, popř LX kliky: DEORE páčky: deore brzdy: Véčkové DEORE, popř. LX vidle: Nějakou 100mm s Lock Out na řidítkách do 3500,–

    A nebo si koupím nové celé kolo, do kterého bych investoval 15000,–

    www.bradsky.cz/index.php?…

    Tak co si o tom myslíte? vyplatí se mi nové kolo? popř. lepší komponenty? Pokud víte o lepším kole do 15, velice bych to uvítal. Díky za rady.

    0 0
    • Dados  

      v únoru jsem stál před stejnou otázkou – koupil jsem nový :)

      0 0
      • DzordanoBruno  

        Právě nad tím přemýšlím už asi dva měsíce a pořád nevím, ale asi koupit nový kolo a na tom něco vylepšovat je přece jenom lepší, než blbnout na starým rámu.

        0 0
        • Dados  

          Taky si to myslim. :) jdi do toho, možná by ti někdo poradil i jiný kolo, na to se mě ale neptej…

          0 0
    • burnout/syndrome1  

      Za tu cenu moc hezký kolo,neváhal bych. I s touto vidlicí,ale kdo ví? Třeba se RST pochlapili + odsuzovat předem se nemá,já tu vidli neznam.

      0 0
      • Fak  

        nepochlapili :) vidle bude na prd, ale jinak to za ty prachy jde.

        0 0
    • favorit.  

      minuly rok jsem resil podobny problem a kdyz jsem si spocital, ze investice by vysla na 18tis., koupil jsem radsi novy kolo… Jinak ten 4ever ma o neco delsi geometrii a fakt dooost bytelnej ram. Jeste minulej rok jsem na podobnym jezdil

      0 0
      • DzordanoBruno  

        Právě, spolehám na to, že rám bude dobrý a bude se na něm dát stavět. Tím myslím, přikupovat lepší komponenty. Tohle kolo mi přijde opravdu dobré za tu cenu. Pak tam mají i totéž s mech. kotoučema. Nemuselo by být taky zlé, ale nevím, jestli nebudou líp brzdit Véčka, než mech. kotouče. Což by mě taky zajímalo.

        0 0
        • dancing dog  

          Já bych osobně bych asi šel do V-ček a časem kdyžtak pořídil hydry. Jediný kolo,na kterym sem kdy seděl s mechanikama,brzdi­lo dobře,ale bylo dost obtížný to zmáčknout „tak akorát“,skoro od začátku to brzdilo až moc a mírný přibržďování byl problém.Krom toho je musel majitel furt nějak štolovat- na páčkách i u kotoučů. Na druhou stranu sám mám V-čka a žádnou dlouhodobější zkušenost se servisem a údržbou hydraulických kotoučovek nemam, tak mě moc neber v potaz. To kolo od 4everu se mi ale taky líbí a myslím, že za tu cenu je fakt super.

          0 0
          • Feroman  

            ale zase konkretne u tohohle kola, kdyby sel do verze, co ma Vcka a chtel by pak menit na hydry, tak by musel menit i naboje, coz by se dost prodrazilo, takze jestli by nebylo lepsi koupit tu verzi s mechanikama a „vydrzet“ to nez nasetri na dobry hydry

            0 0
            • dancing dog  

              No vidíš,máš uplnou pravdu,to mě vůbec nenapadlo. Je vidět,že sem prostě nenáročný V-čkař a kotouče až s novym kolem až někdy…

              0 0
    • DX3,5  

      Docela i hezký kolo na to že se mi 4every nikdy moc nelíbily tak tohle je pěkný.

      0 0
    • DzordanoBruno  

      Vypadá opravdu skvěle:) hlavně ta červená. Jinak ještě, aby velikost 18.5" byla tak akorát. Mám 180cm. Pokud se podívám do tabulek, měl bych mít 19" takže zatím ještě přemýšlím o velikosti.

      0 0
      • Lister  

        co pořád máte s těma výškama rámu :o)

        vždyť to je naprosto nedůležitý parametr.....­...třeba já mám HT 18 a nový kolo bude 16,5, ale obě sednou přesně, protože důležitá je pouze délka rámu......proč to tady člověk musí pořád psát :o)

        0 0
        • DzordanoBruno  

          Já vím o velikostech brd, takže se řídím jen tím, co mi řekli v cykloprodejnách. ,,Chtěl jsem se ještě zeptat jako velikost bych měl mít?" ,, Na Vás 19tka bude akorát!"

          Taková to slova v 2 cyklorpodej­nách. Pokud se vyznáte lépe ve velikostech tak jako bych měl tedy mít? 179 zaokrouhlíme na 180cm – 19" a podle téhle tabulky je to prostě malý kolo 18.5

          Výška postavy velikost rámu Velikost rámu (cm) (cm) (palce) 160 – 165 42 – 47 16,5 – 18,5 166 – 170 44 – 49 17 – 19 171 – 175 46 – 51 18 – 20 175 – 180 48 – 53 19 – 21 181 – 185 50 – 55 19,5 – 21,5 186 – 190 52 – 57 20,5 – 22

          0 0
          • Honza z H  

            Nejdůležitější rozměr je efektivní délka rámu (vodorovná vzdálenost sedlovka-hlavovka), mám taky 180 cm a vím, že efektivní délku potřebuju víc jak 60 cm, abych se poskládal, ale mám dlouhé nohy i ruce. Ty výšku vždy doladíš delší sedlovkou, třeba 40 cm mi stačí i na 18 palců, ale délka se dohání představcem, a tam to jde tak o 2 cm a to ještě má dopad na ovládání, posunutí sedla dozadu taky nemám rád, pak se to staví na zadní. Tož tak

            0 0
            • DzordanoBruno  

              Pokud se podíváš na tabulku s velikostí 4ever, tak rozměr je to za B? pokud jsem to dobře pochopil. Při mých 180 jsem taky samá noha, samá ruka, takže hodnoty budu mít přibližně stejné, proto mě velice zajímá, jakou velikost by sis vybral. Bohužel je na výběr jen 17, 18.5 a 20.5 Jsem z těch velikosti u 4ever celkem mimo. Nemůžou mít prostě velikost 19 a basta. Koukal jsem i jinde na tuto značku a všude jen tyto tři velikosti. Možná, když je štěstí, tak tam mají i 16.5, ale ta velikost je pro mě už úplně mimo. Je mi jasné, že malý rám se dá vyřešit delší sedlovkou, představec vypodložkovat atd. Ale s krátkým ráme udělám prd a proto se radši ptám. Malý kolo mi bude k ničemu.

              0 0
              • DzordanoBruno  

                Na obrázku není vidět za F-rozvor u 18.5 a 20.5, tak ho sem dopním: 18.5 – 1071.5 a u 20.5 je stejný.

                0 0
              • MlokCZ  

                Podle obrázku a i téměř stejných délek pro 18,5 a 20,5 si myslim, že je to délka horní rámové trubky skutečná. A ta je ti z prominutím k prdu. Potřebuješ délku virtuální horní rámové trubky (tzn. měřené rovnoběžně se zemí), jinak srovnávat délku rámů nemůžeš.

                0 0
                • DzordanoBruno  

                  Hm, takže celá tabulka je mi k ničemu. Kde zjistím tu virutální délku. Hledal jsem něco na stránkách výrobce, ale tam je prd. Buď jim napsat email nebo, jestli to z vás někdo ví a poradí, byl bych mu vděčen:)

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Zkus jim napsat, nevim proč to tam nemají. Virtuální horní rámovou trubku dneska uvádí téměř každý (napsal bych každý, ale 4ever to očivedně není).

                    0 0
                    • Lister  

                      no to téměř bych tam teda nepsal......řekněme že někteří to tam uvádí :)

                      Ale ne vždy to pomůže – třeba Mavric…Scott Genius.......

                      0 0
                      • DzordanoBruno  

                        No je to celý nějaký zmatený. Asi bude nejlepší si na to kolo sednout a zkusit se projet. Aspoň bych věděl co a jak. Nebo se porozhlédnu po superioru, ty jsou taky kvalitní, teda aspoň myslím

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.