Jak předělat elektrokolo na klasické

11 nepřečtených
  • stanibg

    Zdravím,

    chtěl jsem se zeptat, jak přesně lze předělat elektrokolo na klasické bez el. pohonu? Všude se píše jen o předělání z klasického na elektro.

    Koupil jsem si v minulosti elektrokolo a nyní bych ho rád předělal na klasické. Chtěl jsem jen nějakou radu, co vše je za potřebí nakoupit za díly k předělání. Co jsem tak přemýšlel, tak budu potřebovat dráty pro výplet + náboj na zadní kolo, více kolečko a nové páčky pro rychlosti.

    Máte někdo s tím zkušenosti?

    Děkuji

    0 1
    • novas752  

      To by se možná hodilo napsat co je to za kolo. U některých kol stačí vyjmout baterku s motorem a vložit kryt (kola se systémem Fazua), u jiných kol sundáš baterku a vyměníš nábojový motor za normální náboj, u elektrokol které už byly z normálního kola předělané prostě předěláš zpět a u kol se středovým motorem konverze na normální kolo pořádně udělat nejde. Leda že by sis nechal vyrobit za tisíce korun zakázkový adaptér normální středové mufny na montážní body pro motor v rámu.

      2 0
    • Petr L2  

      No řekl bych, že bude lepší to kolo někomu darovat a koupit si nové, vrazit i korunu do tohohle je zbytečná a nenávratně ztracená investice.

      1 0
    • Tencovozikmin  

      Na to se vxser,prodej ho a kup si druhe a jeste usetris.

      0 0
    • JendaH  

      Co jsem tak přemýšlel, tak budu potřebovat dráty pro výplet + náboj na zadní kolo, více kolečko a nové páčky pro rychlosti.

      Já bych teda nepřeplétal, ale koupil nové zadní kolo, protože cena náboje + ta práce s tím je moc velká. To zapletené elektrokolo určitě někomu prodáš. Kompletní zadní kolo stojí kolem litru, https://www.cyklodiskont.cz/…na-kola-2020

      0 0
    • JendaH  

      více kolečko

      Pod slovem vícekolečko se většinou myslí věc co má integrovanou volnoběžku, a to nechceš, protože to má daleko ložisko a osa se pak moc namáhá. Chceš normálně ořech a na něj kazetu. Jinak vícekolečka už dneska ani moc nekoupíš, kromě koukám tohoto elektrokola :-).

      nové páčky pro rychlosti

      Pokud ti bude stačit 3×7, tak by to mohlo být kompatibilní a páčky a přehazovačku (!) měnit nepotřebuješ. Přehazovačka možná půjde použít i na 3×8.

      0 0
      • stanibg  

        Přemýšlel jsem abych si dal kazetu s 9 převody a tím pak bych musel dát i nové páčky na řídítka je a nejspíš i přehazovačkou pak i řetěz

        0 0
    • -b-n-x-  

      A proč? Dyť nemusíš používat motor. A když shodis tak deset kilo, tak hmotnost celkové soustavy bude stejná jako teď ty a normální kolo.

      :-)

      1 1
    • d  

      Svatokráděž.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.