Jak nahrát novou trasu během aktivity (Garmin Edge Explore 2)

9 nepřečtených
  • justfest

    Věřím, že to není jen můj problém. Jak řešíte nahrání nové trasy do garmin navigace při probíhající aktivitě? Myslím na situaci, kdy mi během delší trasy doma vypiplaná a nahraná mapa přestane z nějakého důvodu vyhovovovat a chtěl bych si nahrát novou trasu. Tedy nově vytvořené gpx trasy (např. v Mapy.cz nebo Komoot), které si chci poslat do navigace. A nechci kvůli tomu přerušovat aktivitu, neb ji chci mít na výlet jen jednu.

    Ne, neříkejte mi, ať si trasu naplánuju z topomap v garminu. To je za trest. To budu radši zastavovat a čekovat trasu na mobilu.

    Abyste si nemysleli, že jsem to tu nehledal, hledal. Tento gimporter widget to dle všeho uměl, ale už neumí (Garmin restricted it… blame them – psal na google play v říjnu 2022 jeden uživatel). Tváří se, že trasu downloaduje, ale ani po cca 5 minutách nenadownloaduje.

    Má to nějaké řešení? Podělíte se? Nevidím v téhle nemožnosti nahrát novou trasu během aktivity žádný smysl – jako ani z pohledu Garminu, krom toho, že by se snažili lidi přimět, aby používali to jejich nativní nepoužitelné plánování.

    Dík.

    0 0
    • Alojs01  

      Naplanuju v mapy.cz, stahnu do connectu, ukoncim stavajici navigaci a spustim novou trasu.

      Aktivitu to neovlivni.

      0 0
    • justfest  

      Měly by to mít „novější generace“ garmin edge. Explore 2 jsem k tomu nakonec donutil – mám podezření, že se to změnilo v rámci nějaké aktualizace, dlouhodobě mi to nešlo, dnes jsem to „rozchodil“. Každopádně vlákno třeba pomůže někomu jinýmu – a třeba existuje metoda, jak toho docílit…

      0 0
      • milan.v  

        Bohužel to je vlastnost těch starších Edge přístrojů, neexistuje jiná cesta než ten gimporter, když máš Android telefon, i tak je to ale vlastně obejití…

        Toto jde až od novějších Edge 1030 Plus/Explore 2, pak celá poslední generace xx40…

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.