Sdílení tras + zařízení/aplikace do mobilu

6 nepřečtených
  • Daffe

    Čaues borci … takový lama dotaz … existuje GPS zařízení (aplikace do mobilu, samostatné zařízení apod.), které umí vygenerovat a samozřejmě do kterého jdou nahrát trasy z externího souboru? Pro příklad. Budu mít zařízení Y, pojedu hezkou trasu, se kterou se budu chtít podělit s ostatními, vygeneruju soubor X, který uploaduju na server Z, kde bude volně ke stažení do zařízení Y ostatních bikerů. Stejně tak naopak, podle hodnocení – popisu – náročnosti apod. si na serveru Z najdu soubor X (trasu někoho jiného), kterou si nahraju do zařízení Y a projedu si jí taky. Takový route sharing pro všechny… Používám občas mapy.cz, ale zdá se mi, že neumí úplně všechny cesty, hodně navigují přes silnice a úplně vynechávají lesní kamenité a kořenové neoznačené traily… Díky

    0 0
    • MirosPikos  

      Jedna je věc navigace (třeba Locus) a druhá věc sdílení (Strava). Ale Locus umí sdílet trasu do Stravy, ze Stravy si zase můžeš importovat GPX do Locusu a vlastně do jakékoliv jiné navigace, která podporuje GPX nebo soubory, na které lze GPX konvertovat. Asi bych šel cestou kombinace Locus a Stravy…

      0 0
    • novas752  

      cykloserver.cz bikemap.net má databázi vejletů. Strava to měla taky, ale teď s tim něco dělaj. Trailforks.com má něco podobného pro mtb ale moc lidí to nepoužívá.

      0 0
      • Daffe  

        super, to je přesně to, co jsem sháněl, díky

        0 0
        • pepek  

          No nevím kde jezdíš, ale chtěl jsem se nechat inspirovat a najít tam nějaké pěkné trasy. No a zjistil jsem, že tady v JM to tam dávají skoro výhradně nepřátelé terénu. Přestože zvolíš trasy MTB, tak vždy polovina trasy vede po asfaltu (i když hned vedle je pěkná terénní cesta) a důsledně se vyhýbají všem místním bonbónkům.

          0 0
          • novas752  

            Cykloserver mi přijde vyloženě dělanej pro cykloturistiku, ty výlety jsem nikdy nepoužíval, ale ani mě to nepřekvapuje. Slušný mtb trasy tam asi jsou taky, ale je to hledání jehly ve stodole.

            Na plánování mtb tras používám kombinaci mapy.cz (ruční kreslení) + Strava heatmapy a segmentů + hledání informací tady na bf apod. Kombinací mapy.cz + heatmapy (dá se promítat najednou pomocí Strava route builderu a pluginu do prohlížeče strava-map-switcher) se dá docela slušně určit jak je která cesta používaná a jaký přibližně je to typ. No a na segmentech v zajímavých sjezdech (pokud se tam zobrazí) si otevřu žebříček a nahoře se většinou pohybují lidi co maj to místo dobře najetý, takže většinou místní, takže stačí kouknout kudy jeli/jezdí a inspirovat se.

            V místech kde je dobré zmapování v trailforks stačí tf+mapy.cz, ale to je snad jen v S,Z a J okolí Prahy a okolo Brna, jinde je to zatim takové neúplné.

            Na plánování silničních vyjížděk mi úplně stačí Strava route builder.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.