Jak na výměnu crossové vidlice

11 nepřečtených
  • gamster

    Včera večer jel můj bratr asi z hospody, nevím co dělal, když dojel za tmy dom, tak si jen stěžoval že nemohl zatáčet, teď jsem zjístil i důvod proč to nešlo ;)

    Žeprý s tím nikde nespadl, jen jel zkopce a hamstl na brzdy(zejméná na přední).A já bych potřeboval „Technical support“,jak tu vidlici dostat ven, s tím jeho vrakem jsem se ještě nesetkal, je to nějak víc složitý než u normálního biku?

    Někde jsem se dočetl dokonce že je tam závit na krku.Prosil bych někoho študovanýho, aby mi nastínil trochu postup jak na to,nebo jestli stačí jen odělat tu zátku na představci, povolit těch pár matek, a vymlátit vidlici ven.Crossový vidlice mají jaký pruměr krku(abych věděl co všechno koupit), někde jsem vyčetl že 1" někde zas 1 1/8".

    Díky

    0 0
    • Vilém  

      Povolis horni imbus na predstavci, klepnes do nej kladivkem. Tim uvolnis predstavec, ktery vyndas. Odmontujes brzdy. Povolis obe matky na konci krku. Koupis novou vidli, predelas na ni spodni konus, zakratis pripadne krk podle stare vidle a znova slozis. Nic sloziteho. Jen budes mit mozna trosku problem se serizenim kontramatek, pokud nemas tenke klice.

      0 0
    • MlokCZ  

      Teď z toho je nová G3 geometrie s –3cm offsetem :-)

      0 0
    • gamster  

      To byly nejspíš 3*zeslabený trubky.

      Je tady u těchto vidlí něco jako ježek? nebo je to řešený jinak.Jinak na co je pod tím představcem tolik matek?

      PS:Jak moc tenké klíče máš na mysli,něco doma pohledám, zítra si s tím budu hrát a průběžně informovat co mi nejde, co se kde urval,překrou­til,apod.

      0 0
        • gamster  

          Tak jsem se pustil do toho, a tohle po rozebtání zbylo, ten bazmek co je označen,ten se má předpokládám dát na tu novou vidli(to je ten konus?)

          0 0
          • t29  

            ano.

            0 0
          • winter78  

            Jasné, to treba vytiahnuť a nasadiť na novú vidlu (dnes som to takisto rozoberal na mojom staručkom biku ). Novú vidlu už máš ?? Daj pozor na to aby mala rovnako dlhý krk a rovnako narezaný závit na ňom…ja som raz kúpil vidlu na ktorej bol krátky závit a zbytočne som sa potom musel vracať do predajne aby mi ten závit prerezali a čosi viac. Hlavne na lacných NoName bikoch to býva rozdielne . Veľa štastia ;-).

            0 0
            • gamster  

              No vidlu ještě nemám, myslel jsem že tam dám že starýho crosse co půjde do šrotu za týden,ale ten má už ahead vidlu.

              Tu délku krku jsem pochopil, že to musí bý nastejno,aby nič nevyčuhovalo,nep­řesahovalo,… Ale s tím závitem jsi mě překvapil, já myslel že na všech vidlicích o krku 1" je závit stejnej.To si jako mám zjístit jakej je to typ závitu,stoupá­ní,atd… aby mi ty matky šly zase dotáhnout zpět na nové vidle?

              To je porod pánove, to Vám řeknu

              0 0
              • winter78  

                Nie, typ závitu a stúpanie bude všade rovnaké. Myslel som to, že koľko cm bude závit narezaný od vrchu krku vidlice. Raz som kupoval vidlu na staré MTB (nie cross) a závit bol narezaný od vrchu 5 cm a ja som potreboval asi o 3 cm viac. Keď som kupoval zasa inú vidlu na iný bike, zmeral som si pre istotu aj dåžku krku aj dåžku narezaného závitu a v predajni som si to zmeral . Nie je to nič hrozné, len ti píšem že sa mi to toto stalo a preto treba dať pozor aj na to…Ak máš predajňu za rohom kde bývaš tak to zbehneš v priebehu dňa, ale ja som musel čakať dva dni a zbytočne behať do 30 km vzdialeného bike servisu.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.