• tjuren

Zdravím po zimě, kdy jsem sem občas jen mrknul,ale cyklistika je pro mě sezonní sport a to i na chatu, takže teď i aktivně:-)) Začnu dotazem. Měnil jsem na biku řetěz,kazetu a měl demontovanou přehazku. Vše nyní přehazuje, ale pokud mám řetěz na velkých pastorcích a kašpárka nebo prostřední knedlík, tak mě při silovým záběru do kopce cvičí kladka jakoby chtěla přehodit, ale nepřehodí. Nejsem zase takovej montér abych to vyšpekuloval sám a tak poraďte. Dík.

0 0
    • UCHI  

Myslím že to bude jen špatně seřízená přehazka, zkus potočit tím klečkem které je u bovdenu na zadní straně přehazky. ¡¡Retěz si když tak nech přeměřit v cykloservisu, tam ti řeknou jestli je už vytahaný. V případě výměny řetězu počítej i s výměnou kazety.

0 0
      • tjuren  

Mám novou kazetu i řetěz, ten jsem odměřil podle starýho.Zkusím ještě to kolečko, možná je moc natažený lanko a chce to skočit dál ale zarážecí šroub tomu brání.

0 0
        • pepek  

Není to opotřebený převodník ? S novým řetězem to dělává, unáší to řetěz a ten pak cuká s vodítkem.zkus nasadit starý řetěz a když to přestane, tak je to ono

0 0
          • tjuren  

To zní reálně, mám převodník 9 let, no km radši ani nesčítám. Co ale dál? dát nový převodník nebo si to časem sedne?

0 0
            • pepek  

Opilovat zuby vzadu (jsou asi zahnuté) a nebo otočit placku (lze pouze malou). Ale po 9 letech-asi vyhodit.

0 0
              • tjuren  

To bude ono, dík moc. Asi pujdu do novýho kola:-))Příští rok mám kulatiny, k těm minulým jsem dostal kolo (proto těch 9 let) tak proč měnit tradici.

0 0
                • pepek  

Kvůli pčevodníku nový kolo, to je skoro jako koupit nový auto, když už je u starýho plný popelník.:-)

0 0
                  • tjuren  

:-)) No, prevodnik neni jedina stara soucastka.Navic jsem byl celych deset let hodnej, takze me to rada rodina dopreje:-)))

0 0
                    • MartinXC  

No, ona kvalita komponentů před 10 lety a dnes se dá těžko srovnávat (krom snad jedině vidlic). Například 13let stařičký Olpran rám a vidle stále v rodině jezdí, zatímco řazení, pastorky, kola jsou tam už třetí.

Volil bych metodu postupné výměny.

0 0
    • RomanH  

100% ojety prevodnik nebo kladky.

0 0
      • MartinXC  

Kladky by spíš jen hrozně rachotily a škubaly (hlavně ta dolní bývá sjetá dřív), ale neměly by tendenci přehazovat.

Po 9 ti letech – to by chtělo vidět …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz