I-drive vrzání - má někdo pořádný řešení

10 nepřečtených
  • FunTom

    Mám I-drive 5 4.0 a ne a ne se toho vrzání a praskání v hlavních čepech zbavit :-(. Měl jsem to už párkrát rozebraný, vyčistil jsem to, dal jsem tam ten doporučovanej anti-seize přípravek a chvíli se zdálo, že to bude OK. První déšť a bláto a už to zase sakra skřípe. Myslíte, že pomůže přidělat před ložiska blatníček? Nešlo by tam nasadit nějaký těsnění? Možná by pomohl jinej tvar těch rozpěrnejch kroužků. Hlavně abych už nemusel rozebírat kolo po každým projetým brodu.

    0 0
    • Marcinka  

      Kamarád má stejný problém se svým i-DRIVEm (má top model, myslím z roku 2003, svítivě zelený). Stěžuje si na vrzání v čepech i v excentru. Přemýšlí dokonce o koupi HT rámu.

      0 0
    • mar_tin1  

      ja som pouzil antiseize copper compound od yarroline a v pohode. vydrzalo mi to cca 500 km v prachu, blate, vode. jeden borec, ktory ma idrive 4 (tusim uchi), pisal, ze kazdych cca 200 km prestrieka capy tusim teflonovym mazivom (ale tym teflonom si nie som isty), a vraj tiez ok. takze medena antiseize pasta u mna ok, odporucam. druha vec je, ze tie loziska moz nevydrzia. moje su po cca 1000 km zrele na vymenu. inak spokojnost.

      0 0
      • mar_tin1  

        takze doplnenie, nasiel som ten post od uchiho: Máme i-drive já i žena asi rok a nic takovýho jsem z něj nikdy neslyšel. Možná to bude tím že každých 200 km preventivně prostříknu zlehka všechny klouby molybdensulfidem MD ve spreji takovou tou hadičkou a pečlivě otřu.

        0 0
      • FunTom  

        Zkusím teda ještě ten molybdensulfid. Už si se díval, kde by šly sehnat nový ložiska? Podle netu je to stejnej typ, jako v hlavovým složení Cane Creek. Nevím ale, kde to u nás výhodně koupit.

        0 0
        • mar_tin1  

          velofiala predava loziska, cena tusim 190kc za kus. obavam sa vsak, ze budurovnakej „kvality“ ako povodne. ziadny velky vyrobca lozisk tieto loziska nema v beznej ponuke, takze sa pomerne tazko zhanaju. kupit cele hlavko sa podla mna neoplati, takze ostava len ten fiala, pripadne dovozca gt.

          0 0
          • FunTom  

            Takže 760 za kompletní výměnu :-( No snad to vydrží aspoň jednu sezónu.

            0 0
      • Troll  

        No tak jestli to vydrzi jen 1.000km, tak abych to kolo daval kazdou chvili do servis. :-(

        Resim i-Drive vs. Trance, zatim se priklanim spis k Trance. Tam snad problem s lozisky, vrzanim atd nebude. Resp. ne po 1.000km.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.