• Smazaný účet

    Zdravím,

    rád bych se zeptal těch, kdo vyzkoušeli více vaků, respektive více systémů náústků. Já jsem zkusil deuter, source a hydrapack a zatím nejsem spokojenej ani s jedním.

    První dva snadno praskaly a třetí se hodně těžko otevírá/zavírá a semtam z něj ukápne. Když batoh na chvíli odložím, tak skrz uzávěr vyloženě teče (není poškozen, už jsem měnil; prostě vlastní vahou).

    Anketa: Jaký systém uzávěrů vám přijde nejlepší?

    3x
    6%
    MSR
    0x
    0%
    45x
    83%
    0 0
    • Smazaný účet  

      s přicházející zimou bych ještě doplnil ideální zateplení hadičky a náústku. tam mi hydrapak příjde dobrej.

      0 0
      • Mirek1  

        Já mám na zateplení takovej neoprénovej potah od Deuteru. Dá se do něj zandat i náústek. Ta kole je to k ničemu, jednou rukou to neotevřu, ale v horách když jsem pěšky, je to fajn.

        0 0
    • MaPa  

      Jezdil jsem dva roky se Sourcem (pro Deuter a Boll je potiskává právě on), pak ho měl rok na turistiku. Nakonec ho prokousnul (ale všem okolo mne trvalo prokousnutí výrazně méně).

      Teď vozím Camel náústek na Source vaku a jsem spokojenej.

      Ani jeden z nich netekl, ale Camel má daleko větší průtok, takže se líp a rychlejc napiješ.

      0 0
      • Smazaný účet  

        přemýšlím nad tím, že bych si koupil thermal kit od camelbaku a namontoval ten big bite náustek se zatplením na hadičku svýho hydrapaku. snad to tam bude sedět.

        0 0
        • mastihuba  

          pokud se nic nezměnilo, tak hydrapak má silnější hadici než camel, takže ten náustek bude volnej a budeš muset tu umělou hmotu která se strká do hadice nějak zesílit.

          0 0
        • pali  

          no ten termal kit za moc nestoji ak je viac pod nulou a po piti nevyfuknes tekutinu spat do vaku tak ti to zamrzne aj v naustku aj ked je kryty. A to som ho skryval medzi chrbatom a vakom.J eto tak pouzitelne pri teplotach okolo nuly.

          0 0
        • Plechovka  

          Mám ho, je to trochu lepší, ale zázraky od toho nečekej. Vyfukovat zpátky do vaku budeš muset při nízkých teplotách stejně. Já už bych do toho za těch 500 nebo kolik to stálo nešel.

          0 0
          • goofy  

            Ted jsem lyzoval v Alpach s klasickym Hydrapakem s hadickou v neoprenu, a nemel jsem problem ani po celodenni lyzovacce v –5.. Nesmi clovek od toho cekat zazraky, ale zase bych to nehanil..

            0 0
        • Treker  

          Ze zkušenosti (zima běžky + VHT) vím, že i když to foukneš zpátky jakkoliv lépe a je pod cca –5 st.C, stejně zamrzne ten „cucací“ mechanismus, ani ne hadička. Pak je smutný když máš na zádech zabalenej 1,5 litru pití a nemůžeš se napít :-)) Nikdy se mi nehce na hřebeni vybalit bágl v kose a nějak pít přes uzávěr…mám Source. Kde udělali soudruzi chybu :-)

          0 0
          • scret  

            nahubek Camelbak mi nezamrza ani v –10…

            0 0
          • minikin  

            Ak zamrzne cucaci mechanizmus, staci si ho vopchat okolo krku pod bundu, pod rolak (batoh stale na chrbte, nic nemusis davat dole) a o 5 minut je znova vsetko OK a mozes cucat dalej…

            0 0
      • kryspin  

        to muzu potvrdit. ja ho prokousl podstatne rychleji. novy naustek od source me prakticky permanentne tece a napit se z nej je docela namahavy. vyresil jsem to dle MaPa vzoru. I kdyz me teda ten naustek od camelu netece tak rychle a pekne, jak jsem si pamatoval, ze by mohl. asi jina verze. mam big bite

        0 0
      • nobody  

        takže průměr hadičky Source a náustku Camel je stejný? Pasuje to na sebe?

        0 0
        • kryspin  

          to nevim, ja to vyresil tak, ze ten novy naustek BigBite od Camela sel nasadit nahoru na hadicku od Source bez mezikusu a bez niceho, proste se na to jen navliknul a drzel. Tak to tak mam a drzi to. Jak to ma MaPa si presne nepamatuju.

          0 0
        • MaPa  

          V podstatě to tam sedí, ale mě to nesedělo moc pevně tak sem to přetáh stahovací plastovou páskou. Od tý doby to jde zas jen ztuha pro možnost čištění.

          Co mám za typ si nepamatuju, bez uzavírání, rohovej. Dneska bych si asi koupil s tím zavíráním kvůli převozu v autě, vždycky na to něco položím a pak si nadávám…

          0 0
      • Krutohlav  

        Presne tak isto to vozim aj ja. Mam batoh Source aj Camelbak ale skombinoval som to tak ze vodny vak vozim Source (naustok som prehryzol velmi rychlo a ani mi nevyhovoval) + Camelbak naustok. Source ma lepsi vodny vak, lahsie sa s nim manipuluje (otvara, zatvara). Jediny error je, ze ten camelbek naustok nedrzi tak dobre na hadicke z Source vaku takze obcas ked naustok zachytim (nie pri jazde, ale ked ho mam niekde polozeny) o nieco tak ho vytrhnem a vytecie par deci drahocennej vody…A samozrejme minus je velka cena toho camelbek naustku, tusim za to chceli cca 400 Sk za kusok jednoduchej umelej hmoty…

        0 0
    • Nimrod  

      camel versus dakine

      camel bez problemů, všechno fungovalo jak mělo, spokojenost

      dakine… kde začít :-) …prokouslý náhubek za 1/2 roku (camel mi vydržel 3 roky bez problémů), menší průtok (když je nacpaný bágl, tak to by se člověk usál k smrti), nemá zateplenou hadičku

      0 0
    • mastihuba  

      prvně sem měl Axon, kterýmu netěsnil ani dekl ani náustek, takže stehno pokapaný vodou a záda a batoh mokrý

      Pak hydrapak, kterej po dvou letech používání sem tam ukápne, takže by to chtělo jen vyměnit gumičku.

      teď druhej rok camel a taky v pohodě. Spokojenej jsem s oběma. U camelu je lehčí uzavření náustku bo u hydrapaku to vysunutí a zasunutí de trochu ztuha.

      U obou mi trochu vadí že ještě nemaj nějakej automatickej zámek kterej rozpozná že nechcu pit, ale že sem batoh položil v hospodě na náustek, takže to vypadá jak dybych si nachcal pod nohy.

      0 0
    • royal  
      • Source (mel jsem za to ze to je OEM dodavatel pro Deuter) – celkem dlouhovydrzel (1.5 roku), ale nakonec zacal tyct (netesnil mezi tou gumou a umelouhmotou v naustku). Libil se mi kryt na naustek
      • hydrapack – zacal samovolne tyct ani ne po mesici, musel jsemzavirat.
      • camel – porad funguje (po roce), dokonce jsem koupil nahradni hadicku nacamel s naustkem a namontoval na hydrapack a jsem spokojenej.

      Moje finalni reseni je hydrapack vak (dobre se susi otocenim naruby, vejde se i do deuter batohu) + batoh hydrapack, samozaviraci spojka mezi vak a hadicku source, hadicka + naustek camel :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak to máš hodně nakombinovaný. nejsem si jistej, jestli jsem to správně pochopil – jakou máš hadičku a spojku s vakem?

        chtěl bych to zkusit tak, že budu vozit hydrapak a k tomu vše ostatní od camelbaku

        0 0
        • mastihuba  

          jestli jsem to dobře pochopil tak hadici od camelu i s náustkem narval na rozpojitelný vyústění z hydrapaku

          http://www.hydrapak.com/packs/tech2.php

          0 0
          • Smazaný účet  

            asi to risknu a zkusím objednat ten camel kit. v nejhoším budu ještě trochu improvizovat.

            0 0
        • royal  

          vak mam hydrapak, hadicku tuhle , a propojeny je mam „rychlospojkou“ co byla na vaku do deutera (bohuzel nikde na fotce neni). Funguje stejne jako rychlospojky na zahradni hadici.

          0 0
          • royal  

            jinak tak hadicka od camelu pasuje presne na ten hydrapack i bez ty rychlospojky, maj vicemene stejnej vnitrni prumer.

            0 0
    • mr.nikdo  

      mel sem puvodne nejakej co byl u batohu – Alpine Pro… tam prokapaval naustek a hodne.. tak sem premyslel o naustku s venilkem…

      nakonec stejne nejak zplesnivel…

      tak sem koupil CamelBack, mam ho nejak 2 roky (mozna dyl, dlouho sem nepouzival) – objemove mensi, ale zase kvalitnejsi, velkej uzaver a nekape ani neprotika naustek(pokad je dobre nasazenej.. sem si ho kousek stahl omylem a uz to teklo :-D )

      0 0
    • Ricci  

      No ja radsej pouzivam thermoflase a v minusovych teplotach termosku :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        nad termoflaškou sem taky přemýšlel, ale s tím už vůbec nejsou zkušenosti. jaká je nabídka 0,7l hliníkových flašek?

        0 0
        • Ricci  

          Ja pouzivam plastove thermoflase s vnutornou izolaciou Elite Pajaro,nie je to ziadna vyhra,ale 2 hodky to vydrzi teple,ked to tam nalejes poriadne horuce…

          0 0
      • nobody  

        já teď začal vozit normální termosku (sportovní, kovová)v batohu a je to x-krát lepší než řešit zamrzlý náustek. Člověk zastaví, vytáhne termosku z batohu, napije se – zahřeje a jede dál.

        0 0
    • Frankie  

      Naustek od Source zacal asi po roce tect, tak jsem ho nahradil naustkem od kejmlu (samotnym, bez kolinka) drzi na ty hadicce perfektne uz 4. rokem :)

      Jinak samotny vak od Source mi prijde lepsi nez od kejmlu. F

      0 0
    • goofy  

      Mam Hydrapak uz skoro 3 roky, a zatim celkem drzi.. Naustek uz sice semtam trochu kape, kdyz se nezvare, ale neni to nic extremniho.. Vak ma rozhodne hydrapak nejlepsi, hadicka chranena, akorat ten naustek obcas zlobi.

      0 0
    • scret  

      mam Camelbak cca 6–7let a az ted zacina nahubek kapat…

      co jeste k tomu dodat?

      0 0
      • Tecumseh  

        No neviem,mne začal na Cameli kvapkať náustok po necelých dvoch rokoch,synátorovi po trištvrte roku…

        0 0
      • Flegmatik  

        Že mi ještě zbývá 1–2 roky k počátku prokapávání náústku :-)

        0 0
    • Plechovka  

      Mám Camel cca 4 roky, a neteče (velmi zřídka si ukápne)

      0 0
    • Chiron  

      Vozím nějaký noname vak (vypadá jak camelbak), byl přímo u báglu Cytec (moc nedoporučuju, kvalita nic moc). Náustek vypadá takhle, akorát je celý modrý s modrou průhlednou hadicí http://www.asportal.cz/…lbag_09b.jpg

      Sice neteče, ale manipulace s ním za jízdy je dost obtížná a průtok taky nic moc. Navíc když ho chci zavřít, tak většinou zmáčnu tu modrou měkkou část a zbytek vody v ní ještě stříkne ven.

      0 0
    • pete_ax  

      Vozi nekdo vak Exustar? Zatim piju z flasky, kterou vozim v batohu. Prestava me to bavit uz neustale zastavovat. Zvlaste ted v chladnejsim pocasi. Ten Exustar je z levnejsi kategorie, tak by me zajimalo, jestli neco vydrzi, nebo jit rovnou do… Camela asi :o) Diky za pripadne reakce.

      0 0
      • Flegmatik  

        Tohle snad ani neber. Má to malou díru na plnění a ten náustek – nebude moc pohodlný a trvanlivý. Radši vem toho Camelbaka rovnou :-)

        0 0
        • goofy  

          Vidis, ja bych Camela nebral… Hodne jsem uvazoval o vymene naustku, ale nakonec jsem si rekl, ze to nema cenu, a Hydrapak ma 100× lepsi vak..

          0 0
      • scret  

        vem 100% camelbak! na atrapy se vys…

        0 0
    • romachain  

      Camelbaky jsou super, mám druhej a to jen proto, že první jsem nechal (rozuměj zapoměl) na dovolené v létě. A pak mám ještě jeden jaksi navíc, objem 1,5l i s mini-batohem, použitej jen jednou jedinkrát. Tak kdyby někdo měl zájem, je k mání…(samo za patřičný peníz).

      0 0
      • romachain  

        ještě fotka…

        0 0
        • romachain  

          Stále je k mání… Stav novýho! Za jednu Boženu bych ho rád dal někomu, kdo ho upotřebí…

          0 0
          • JakeF  

            Jakej je to model? Zajímal by mě počet kapes, objem, řešení hydrovaku apod., jestli to pro mě má cenu.

            0 0
            • romachain  

              http://www.progresscycle.cz/…ak/firma.asp?…

              Hned ten první – Hydrobak.

              0 0
              • JakeF  

                Aha, tak to nic pro mě, tam bych sadu na opravy, světla, svačinu, mobil a případně šusťákovku nenacpal…

                0 0
                • romachain  

                  To opravdu ne. Je to akorát na to pití a klíče/mobil. Druhej takovej stejnej akorát v jiný barvě vozí moje holka a pochvaluje si to, duši a nářadí vozí v podsedlovce. Na zádech to není vůbec cítit, komfort pití oproti flašce je jasnej. Jí těch 1,5L vydrží zhruba stejně jako mně 3L v MULE.

                  0 0
                  • romachain  

                    Jo a ještě ho používá v zimě na sjezdovku. Má ho pod bundou včetně hadičky, takže když se chce napít (na vleku apod) tak jen pootevře zip od bundy a hadička je po ruce. Nezamrzá to, nezavazí to…

                    0 0
    • Tidli  

      umyl som moj Camelbak Jar-ou a teraz ked pijem necitim nic ine… uz som ho preplachoval asi hodinu… nevie niekto ako sa tej pachuti zbavit? dakujem

      0 0
      • mr.nikdo  

        mozna bych zkusil origo cistici tablety…

        0 0
        • royal  

          nekde jsem cet ze tablety na zubni protezy jsou to samy akorat za desetinu ceny :-)

          0 0
          • mr.nikdo  

            to nevim… ale kdyby to byla pravda,tak to je fajn---

            kazdopadne se mi jevi jako dobrej napad ten cistici set… asi si ho poridim konecne :-D

            0 0
      • Flegmatik  

        S Jarem ani Járou to nesmíš přehánět, snad ho radši ani do kemlu nedávat. A když, tak jen trochu. Nevím co na to pomáhá, ale možná bych tam zkusil dát roztok octa a vody, nějakou dobu to tam nechat a vypláchnout. Případně to zopakovat ještě jednou.

        0 0
      • K2  

        Já používám pouze horkou vodu a sem tam přidám trochu sava.

        Namíchej si nějaký silný ionťák – ten to přebije :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        nechat tam na nějakou dobu ležet ocet?

        0 0
        • Tidli  

          a nebude to potom chutit ako ocot? bolo by to ako z dazda pod odkvap… mozem skusit tie tabletky, len je smola ze to je asi aj v hadicke…

          0 0
    • killme  

      Kellys (noname) vak, naprosta spokojenost, naustek drzi pekne, bez problemu,

      http://www.global-sport.cz/…101–064.html

      0 0
    • dua  

      Vozím Camel, naprosto v pohodě, neteče, napít se dá v celku pohodlně. Dá se rozdělat na 3 části, takže čištění v pohodě, a pro všecky případy tam je i zámek. Předtím jsem měl AXON, bylo to bez kolena, takže slabší, ale nakonec mi praskl vak :( Na záda :D

      0 0
    • orca.1  

      Camelbak mám 4–6 let, Source(Deuter)2–3 roky. Obojí bez problému, netečou.. Camelbak:jednoduchý náústek, voda snadno proudí, zavírání průtoku ventilem. Source: složitější kontrukce náústku, ale voda proudí taky snadno, integrovaný kryt náústku. Ke C. jsem dokoupil kryt, dobrá věc, manipulace jednou rukou. K Source mám orig. zateplení. V zimě trochu pomůže, ale nečekat zázraky, v létě jsem nezkoušel.

      Vaky: Camelbak (Omega 2l): kompaktní tvar, používám ho i ostatních báglech, dokonce i v 1,5l Zefal Wallaby. Source 3l: snadnější plnění, čištění a sušení než C., rozpojitelná hadice (nové C. už mají taky).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tady je aktuální zimní řešení. Jediný, co mi mrzne, je uzávěr. Takže pryč s ním a silikonovej špunt to řeší skvěle (3h, –6°C až –10°C), bez jakýhokoliv mrznutí. Špunt je ořezaná tyčka do tavicí pistole, lehce zahlazená nad ohněm :)

      Zateplení hadice je taky samovýroba (2 vrstvy filcu a mezi ně 2 vrstvy alobalu).

      0 0
      • pepek  

        Tak to radši strčím ten konec nazpět do vaku, než toto. Když je to pitivo teplý, foukáš po napití nazpátek a piješ trochu pravidelně, tak není problém ani při :-10.

        0 0
    • trener  

      zkus platypus

      http://www.scoutdoor.cz/…-big-zip-sl/

      max spokojenost

      0 0
    • Oakey  

      Zatim mi maximálně vyhovuje Camelbak, i když mi po přechodu Julek začal protejkat. Nejspíš to bylo tim, že byl 10 dní napresovanej do báglu.

      Ještě poznamenám, že už slouží cca. 3 roky, takže na novou sezónu bude investice do novýho náustku…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.