• fred15

    Zdravím,

    uvažuju, že bych si po cca 7 letech lenošení opět koupil kolo :) Moje poslední kolo koupené cca před 12 lety byl Author Kinetic, když jsem ho nedávno zkoukl v garáži, došel jsem k závěru, že bude lepší darovat ho na charitu (/bratrovi) a pořídit si něco novějšího.

    Co hledám:

    • MTB
    • HT (myslím, že bych full moc nevyužil, z kinetica jsem si dokonce nechalvyhodit i přední odpruženou vidlici)
    • 26" (mám rád lehké mrštné kolo, který snadno a rychle rozjedu)
    • nízkou váhu (viz výše)

    Já: 180cm, 67kg, 26 let

    Předpokládané využití: Alpy, Krkonoše, Orlické hory, ..;

    s přítelkou cyklostezky a polňačky, sám poňačky, les a cokoli, na co po cestě narazím (vzhledem k nedostatku času ale budu asi jezdit většinou na dovolené s přítelkou).

    Ačkoli jsem na kole už roky neseděl, dřív jsem jezdíval docela dost (párset km týdně), takže doufám, že se do toho zas dostanu. Proto bych si rád už rovnou koupil nějaké použitelné kolo. Druhý důvod je, že se mi tahle nová kola líbí i jako „technické věci“, takže třeba takový karbonový rám by mi radost z kola mohl jen zvýšit… :)

    No a teď proč sem píšu: Technologický pokrok nových kol mi trochu utekl, takže např. v osazení, odpružení apod. se už moc neorientuju. Proto bych byl vděčný za vaše názory, případně návrhy alternativních řešení, dobré rady, či alespoň dobře míněné rady („vy*er se na to, jsi marnej“) :)

    Co jsem tak brouzdal, líbí se mi tohle kolo (Apache Shaman SE 2012): http://www.apache-bike.cz/…n_disc-2345/

    Jenže 40k se mi do kola, na kterém vlastně ani nemám jistotu, že budu opravdu jezdit, moc cpát nechce :) Na druhou stranu, když si koupím pěkný kolo, budu na něm jezdit raději a častěji než na kole horším…

    K zamyšlení:

    Stojí to kolo za ty prachy?

    Dá se sehnat levněji? (na kolik je vlastně v tomhle businessu reálné poslat prodejci poptávku, ať se předvede?)

    Napadá vás levnější srovnatelná alternativa?

    Není to celý blbost a nebylo by lepší si na ty moje nejistý šmrdlačky koupit si kolo za 25? Resp. je mezi kolem za 25 a za 40 v jěždění takový rozdíl, aby se vyplatilo připlatit si 15k?

    Dík a ať vám to šlape..

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.