• resider

    Zdravím

    Vybíráme kolo už pro kluka (169cm 59kg) a holku (158cm 52kg). Mělo by se jednat o horské kolo HT s cenovým rozpočtem kolem 12 000Kč. Průměr kol 27,5''.

    Padlo mi do oka kolo z decathlonu. Pánská i dámská varianta.

    ROCKRIDER 540 BÍLÉ

    Moc se v současné nabídce neorientuji proto budu rád za jiné tipy či na co se v dané cenové hladině zaměřit. díky

    0 0
    • plzakj  

      Pokud tam nechybi jedna 0, tak bude asi komplikovany tady ziskat jinou radu, nez vybrat to, co sedi nejvic geometrii a barvama. To je jak kupovat novy auto zas 100tis…

      0 0
    • novas752  

      Je to základ, ale za tu cenu o moc lepší nejspíš neseženeš. Na začátky ježdění v mírném terénu ale (vklidu) stačí.

      Vidlice neni úplně ta nejhorší (Na kolech za 12 většinou bývaj ještě základnější XCT nebo XCM), ale je pořád pouze pružinová = pružina nejspíš nepůjde nastavit na tak nízkou hmotnost a odpružení bude sbírat jen hodně velké nárazy (asi by šlo dokoupit měkčí pružinu, ale i tak to nebude nic moc).

      Řazení je základní, ale mimo náročnější terén by mělo být dostatečně funkční. Rozsah převodů dostatečný.

      Brzdy nejsou taky žádný zázrak, ale na jejich hmotnost by měly v běžných situacích resp. terénech vklidu stačit, akorát je důležité brzdit v dlouhých klesáních přerušovaně, ne konstatně, aby je neupekly a obecně s citem spíš přední brzdou.

      Je tam spoustu místa pro pozdější vylepšování. :)

      Jo a těm „vychvalovačkám“ v popisu komponentů moc nevěř. :D

      Kdyby šlo přidat 3–4 000 na jedno, dalo by se postavit celkem o dost lepší kolo na zakázku (je to paradoxně výhodnější, než kola sériová – najdi si tady o tom víc, informací je tu mnoho) se základní vzduchovou vidlicí (vzduchová verze XCR nebo vzduchový Raidon = o hodně citlivější) a lepší sadou řazení a brzd Alivio (a pár dalšíma drobnostma).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.