hrubý chod shimano slx 7100, 12s

5 nepřečtených
  • jakubm

Ahoj, nevíte prosím, čím by mohl být způsobem hrubý chod zejména na 2. a 3. největším pastorku? Jde o kolo Canyon Spectral 125 AL6, je tam sada shimano slx 7100, 1×12s. Na těchto převodech jde cítit jemné lupání a pocit, jakoby řetěz špatně zapadal do zubů do převodníku, občasné cuknutí řetězu. Lupání jde cítit i v klikách. V záběru do kopce to tolik nedělá jako při jízdě po rovince, kdy řetěz není v záběru. Kolo má tak 200km a dělá to od novoty. S jinou jednoplackou nemám zkušenost, tak nevím, zda je takový chod běžný nebo by měl být naprosto jemný. Samotné řazení je v pořádku a řadí bez problémů.

0 0
    • MatS  

A máš správně nastavenou vzdálenost horní kladky přehazovačky od pastorků kazety? Najdi si jak se to nastavuje u 12s systému a když tak dokoriguj.

0 0
      • scalar  

Plus správná délka řetězu, rovnost patky.

0 0
      • jakubm  

řekl bych, že ano. Pastorky mám zarovnané s ryskou na přehazce. Zkoušel jsem s tím různě laborovat, ale nepřišlo mi, že by to mělo nějaký efekt. Délku řetězu a rovnost patky jsem nějak nezkoumal, čekal jsem, že tohle zrovna bude v pořádku, když se jedná o nové kolo :/

0 0
    • JirkaH30  

…ještě můžeš zkontrolovat, jestli je dotažená kazeta. Pak už jen kontrola řetězu, jestli není prasklý nějaký článek. Nový řetěz často potřebuje namazat, i to by mohlo pomoct. Dále už jenom garanční servis :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.