• jogin

    Zdravím,

    hledal jsem ale nenašel proto se chci zeptat.Doporučte prosím trasu.

    Chtěli bychom v neděli nějak pojezdit po beskydech, ideálně dojet někam auta shodit kola, vyšlapat si něco a pak nějak hřebenovkou se dostat na Lysou, poté nějakým pěkným sjezdem dolů a dostat se na místo kde máme auta. Doporučil by někdo něco? Dík

    0 0
    • vitan  

      Visalaje/Bílý Kříž – Travný – Krásná – Lysá hora – po červené na Mohelnici – Gruň – po Modré na Konečnou a po hranici(krásný singlík bez lidí) zpět na Bílý Kříž/Visaláje

      Krásná hřebenovka je ještě ve Slezských Beskydech…ale pokud je podmínka Lysá, tak aspoň tip na druhý den:)

      0 0
    • Smazaný účet  

      osobne bych se na Lysou o vikendu vykvajznul. Jetelna bude pouze cervena smerem na vislaje…zlutou na sance asi nedate, cervena na ostravici(prvni usek pod vrcholem) je docela narocna a hlavne tam bude dost lidi, ale kdybyste pokracovali na Satinu, tak je to paradni cesticka:)

      0 0
    • Hynas  

      Parkoviště pod přehradou Morávka, vyjet po modré k chatě na Prašivou, pak po červené na Slavíč, dále na Lačnov, sjet po žluté do Lomné…po asfaltu níže do Dolní…modrá na Severku…červená přes Polomy na Bílý kříž, a po zelené přes Travný (nebo kol něj) zpět na Morávku.

      Lysou bych zavrhl, bude tam moc lidí a vůbec…Lysá není kromě své pověsti nic extra.

      :o)

      0 0
      • Buf  

        kdys tam jel ? Motorovou pilu do batohu, jinak si tam neťukneš. Letos vše co vede na Slovensko je dosti zarůbané…

        0 0
        • Hynas  

          Minulý týden jsem jel polomský hřeben a je pravda…pořezaných stromů tam bylo dost, ale co nešlo objet, šlo přenést. Od kaple na Muřinkovém ještě cca 500 metrů a bylo volno a i přes bahno po pěších z 5 beskydských vrcholů jetelné (kromě klasických polobrodů za Čuboňovem, ale to je klasika…+kokoti lesáci tam rozšiřujou cestu k Malému polomu).

          0 0
          • Buf  

            Ja teď jezdil více Slovenskou stranu, kde k Malému Polomu rozšiřují cestu. Jinak ten traverz kolem Velkého Polomu po zimní lyžařské ( slovensko – červená značka) je dobrý na těch starých mýtinách u Muřinkáče , ale v tom lese to je katastrofa. Jen pro otrlé. kličkovaná a přelezaná s kolem.

            0 0
            • Hynas  

              Musím se téhle lokalitě více věnovat, je třeba tam více začít jezdit (včetně SK strany).

              0 0
              • Buf  

                No co ja vím tak tam buldozerovali čoboli po modré od Čuboňova, směrem na Uhorské. Ještě vloni jsme tam jeli Trophy a nyní total lokoto. Od rozcesti na Uhorské je to pak lepší, tam je již taková ta hitlerovka drncavá po zelené ale ta modrá směrem na Klokočské Skalie je místy zarůbaná, ale celkem se to dá. Taky kousek hřebene na Malý Polom je dodrbané lokotošom, pak je to naštěstí hraniční stezka a jen sem tam padlý strom.

                Tak mne zajímá jestli rýpou i češi v tom bahýnku, to by bylo zase sto let nepoužitelné…

                0 0
                • Hynas  

                  Po rudé z Čuboňova na Malý Polom se dalo jet, cesta je rozšířená, bahnitá, ale nelepilo se na gumy, spíš se propadalo…náročné to bylo a výživné, kromě klasických polobrodů to šlo. Semtam se slézt muselo, ale aspoň se protáhly nohy.

                  0 0
    • Corbett  

      Na Lysou jsem jel s Wojtou letos takto, protože to splňuje tvé požadované parametry, tak posílám stručný popis trasy –

      Z Rožnova po červené na Radhošť,Pustevny,po vrstevnici do Ostravice, výjezd na Lysou Horu, po červené sjezd a následný výjezd na Bílý Kříž, po hraniční čáře na Bumbálku, Třeštík a po hřebenu na rozc. Pod Kotlovou, sjezd do Hutiska a po silnici do Rožnova – 105km / 3400m

      0 0
    • pekoss  

      nejlepsi je Mosty, Skalka, Polomy, Slavic, Kaluzny, Javorovy, pak jestli jsou jeste sily/cas, tak na Cantorku a po hrebeni na Stozek a Bahenec nebo z Javoroveho po ceste pres Karpetnou, Milikov zpet na Mosty. Nebo pak z Bahence pres Lyski na Mosty. Nebo kdyby byla jeste sila/cas, tak z Bahence pres Bukovec na Girovou pres Kormorovsky grun a pak sjet na Mosty. Tod podle me nejlepsi hrebenovka v Beskydech :)

      Priznam se, cele sem to na raz jeste nejel :)

      0 0
    • goofy  

      Na Lysou o vikendu bych se vykaslal. Jedine pokud nebude pekne… Kolik kilaku tak chcete jet?

      0 0
    • nobody  

      jak je na tom s obtížností tato trasa ve směru Travný, Visalaje, Lysá, Krásná?

      Nebo na trase něco změnit?

      0 0
      • goofy  

        Na Travny Vetsinu casu potlacis (aspon ja bych urcite tlacil). Do porucuju tohle zkopce. Na Travny se da dobre vyjet ze smeru od Moravky (pripadne i z Krasne) po lesackych cestach. Treba viz mapa

        Na Lysou se ta cervena da, ale nejlepsi to je stejne asi vedle ni po asfaltu

        0 0
        • jimiAJ7  

          z Visalaji tlacit ? vzdyt muzes jet z Plata po skoro asfaltove ceste az skoro pod vrchol, tam to vyjede i na skladacce…

          0 0
      • Buf  

        Jeď to v opačnem směru a z Krásne nahoru udolím Jestřábího potoka vyjedeš na cestu od Ivančeny ( lyžařská magistrála), za loveckou chatou Šebestýna překřížíš žlutou značku a po cca 1 km odbočíš nahoru na neznačenou lesní cestu vpravo zpět k žluté. Dále hřebenem na Malchor je to již sjízdné. Dolní část žluté je dosti strmá na výjezd. Sjezd z Lysé po červené, několikrát křížíš asfaltovou silnici, ale červená je fajn sjezd. Travný zásadně dolů na Krásnou, nahoru nejetelné po značce.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.