• rasputin

    Ahoj všichni, náhodou jsem začal pátrat jak dopadla tato akce na znovu zprovoznění baronského chodníku v Hostýnkách. Kupodivu jsem zjistil, že by měl být hotový a zprovozněný, ikdyž jen v délce cca 1,2km. Dnes jsem si chtěl tento kousek loveckého chodníku projet, ale nepodařilo se mi jej najít, informace ve zpravodaji Lesů ČR nejsou nějak obsáhlé a přesné. Proto bych se chtěl zeptat, kdo ví jak a kudy se na něj dostat a jak to na něm vypadá. Díky ta odpovědi ;)

    0 0
    • Corbett  

      Už se to tu v minulosti myslím řešilo. Byl to jeden z projektů čemby. Jak to dopadlo, to nevím – ale asi jako celá čemba.

      0 0
      • rasputin  

        Jj hledal jsem to, ale nic moc jsem nenašel. Myslel jsem, že to padlo, ale když jsem pak objevil ten zpravodaj, tak to ve mě vzbudilo zájem :)

        0 0
    • Chiron  

      Tak na tenhle projekt sem byl docela zvědavý, ale vypadá to tak, že z toho nic moc nebude. Podle toho popisu zhruba tuším kde je. Ale zatím sem ho tam nehledal. Z které strany jsi ho hledal? No každopádně z Rožnovjačky dál nepovede, tak zbývá jedině vyjet zpátky na hřeben na Klapinov. A imho největší pěší provoz je právě od Klapinova, takže to ničemu moc neuleví. Krom toho ten úsek občas objíždím z druhá strany, Na Šarmance doleva a sjezd na Klapinov (tuším že je tama značený Drásal) A druhý konec je na Grapech, tak stejně dokud nezprovozní zbytek aspoň někde po Kyčeru, tak to moc smysl nemá. Jedině se tam nějak domotat po těch lesních cestách.

      Zítra bych se snad mohl na tu Rožnovjačku zajet porozhlídnout jestli to tam najdu.

      0 0
      • rasputin  

        Vím, že je to jen kousek, ale zajímá mě jak to vypadá. Hledal jsem to od Rožnovjačky, nakonec jsem se lesem dostal na Pod Skalný a z tama jsem jel na Grapy zkusit štěstí z opačné strany, jenže pojem „Spojuje lesní cestu Grapy s Rožnovjačkou.“ je hodně široký a ani z opačné strany se mám nepovedlo vybrat nějakou cestu která by to mohla být, tak jsme to vzdali.

        0 0
    • ouzo  

      no podle mých informací by to mělo vést po vrstevnicích na Hostýn k vodě. Nájezd na onen chodník je ve stoupání kolem prašivého buku. Začíná to pěknou cestičkou, skoro trailem. Nicméně jsem to projížděl dvakrát a ani jednou jsem nikam nedojel.

      Někdy to možem zkusit projet…

      0 0
      • rasputin  

        Až na Hostýn to být kvůli něčemu nemá být, tak nevím… Bohužel nevím kde je prašivý buk, nic mi to něříká. To je trochu blé, že to nikam nevede, ale když vezmu to, že u Rožnovjačky jsem nenašel žádnou cestu, tak bych se ani nedivil, že to končí někde v lese. potom mi ale uniká smysl celého projektu…

        0 0
    • zbartos  

      Dostal jsem od revírníka LČR, který to celé vymyslel, lesnickou mapu se zakresleným průběhem původního návrhu obnovy (celkem 9,6 km !, nové úseky 5 km, obnova starých úseků 4,6 km) toho chodníku a tuto informaci:

      „Část chodníku byla před dvěma lety opravena. V současné době je začátek opravené části chodníku zakácen větvemi. Takže se to hůř hledá a projet to nejde. Mapu mám pouze porostní. GPS souřadnice nemám. Na pokračování obnovy chodníku to moc nevypadá. Neprošlo to přes odbor životního prostředí. Obnovený je ten úsek v oddělení 315.“

      Dám sem mapu s tím kouskem, co se opravil (červená barva linie – obnovený úsek, modrofialová barva line – jen vyčištěný starý úsek) a pokud z ní nepoznáte kde to je, zkusím ten úsek naklikat do on-line mapy na cykloserver.cz . Zatím doporučuji se na Baronský chodník vykašlat, protože je asi ?dočasně? neprůjezdný…

      0 0
      • rasputin  

        Super! Moc díky ;) V mapě jsem se zorientoval a až bude opět čas vyrazím to tam zkontrolovat. Jsem totiž zvědavý :D VÍm, že to s obnovou dalších úseků asi nijak nedopadne, ale nedá se. Rád se mrknu i na ten jeden kousek ;)

        0 0
        • zbartos  

          Ještě doplnění první informace od revírníka:

          „Chodník je v solidním stavu krom pár míst kde přechází vodní toky. Délka je cca 1200 metrů (pozn. Bartoš – jde jen o ten obnovený úsek zakreslený na lesnické mapě). Klest by měl být odklizený v průběhu září. Je to celá paseka.“

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.