• danad

    Dobrý den,

    vybíráme s přítelem horské kolo v cenové hladině 18tisíc. Zatím máme v hledáčku Horské Kolo Cube Attention http://www.vasekolo.cz/…tention.html, nebo Author Context http://www.kursport.cz/…ontext-2010/

    oba modely 2010, CUBE se nám jednoznačně líbí více, ale nedokážu přesně posoudit výbavu vs cena.. ?

    takže tímto otázka na Vás zkušenné, co by jste doporučily, případně jinou značku

    díky Danča :)

    Anketa: Jakou značku ?

    26x
    65%
    7x
    18%
    2x
    5%
    5x
    13%
    0 0
    • mr.antik  

      Z těchto dvou určitě authora. Ale hlavně aby dobře sedla velikost, bohužel často i v obchodech kecaj a nedokážou (nechtěj) poradit.

      Přidal bych značky GT, Superior, Amulet, Fuji, Schwinn, Mongoose. U všech se dá narazit na pěkný a levný modely.

      0 0
    • Smazaný účet  

      musíte se rozhodnout jestli chcete kotouče nebo véčka.

      Z těchto 2 bych bral cube. Myslím si, že u author budou potom i slušný výprodejový ceny.

      co třeba nějaká merida? http://www.merida-bike.cz/…j/Matts-80-D mimo slabší vidlice je SLX výbava solidní základ.

      0 0
      • danad  

        měla jsem možnost vyzkoušet hydraulické kotoučové brzdy a překvapilo mě, že to žádný extra rozdíl nebyl … v negativním směru :(

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Tos ale asi zkoušel nějaké kolo z prodejny, ne? To určitě nebylo vůbec zajetý. To je potom jasný, že to skoro vůbec nebrzdí. Jinak je to rozdíl poměrně velikej.

          0 0
      • Tommy_Lee  

        Toho mongoose jsem ted doporucoval kamaradovi. Prijde mi to dost dobre osazeny za ty prachy!

        0 0
    • Hedus  

      Ber cubíka :) mám letošního acida a jsem velmi spokojený. Výrobce uvádí 12,7 kg, realita je však o 1 kg lehčí. Výborná geometrie a tuhost rámu a velmi dobré zpracování kola. Design je jen třešničkou na dortu.

      0 0
    • dedík  

      Doporučiji CUBE, hlavně aby seděl velikostně, Cube mají obecně trochu kratší rámy, ale to chce vyzkoušet.Dobrou­ volbu.

      0 0
    • SnowWave  

      CUBE byla pro mě taky naprosto neznámá značka, dokud jsem se nezačala shánět po novém kole tady na BF (docela nedávno). Někdo mi poslal odkaz právě na CUBE a bylo vystaráno, vypadají vzhledově super už takhle z fotky a naživo v obchodě jsem se do něj prostě zamilovala :-). Navíc mi sednul jako ulitý. Takže slovo dalo slovo a už 14 dní mám novýho miláčka – Cube LTD Team. Každopádně je pravda, že to chce rozhodně u týhle značky ozkoušet velikost a geometrii, protože to podle mě je poměrně specifická geometrie. Měřím 169cm, mám velikost 18 (normálně by mi 18 byla velká) a sedne mi jako ulitá. Řekla bych tak trochu „dámská geometrie“, ač je to pánský kolo. Na 16 bych se rozhodně neposkládala, aniž bych měla posed jako „paní radová“.

      Jinak nevím jakou potřebuješ vel., ale mrkni sem: http://www.come2bike.cz/…ost-20–1976/

      Mají tam slevy na letošní modely CUBE.

      0 0
      • meiilax  

        Koupil jsem CUBE LTD TEAM 2010 (red) koncem března a taky spokojenost s několikami drobnostmi, neřešila jsi je ?

        1. Pískání brzd Formula RX – neodstranil jsem tento problém,

        odmašťoval, brousil, ale nic nepomáhá.

        1. Nedostatečné ukotvení vedení hydrauliky zadní brzdy pod horní rámovou

        trubkou, takže zejména při sjezdech to nepříjemně bouchá do trubky. Vyřešil jsem zatím partyzánsky izolepou.

        Ta geometrie CUBE je zvláštní, musel jsem si zvykat na kratší kolo, ale zase s ohledem, že jsem při své výšce 188 cm vzal 20" rám, a mám tak vysoko sedlo a jsem dost ohnutý na řídítka, cítím se ok. Jinak po cca 1500 km kolo drží perfektně, žádný problém, jen provozní záležitosti jako je výměna řetězu a docentrování kol.

        BTW tohle kolo v bílo/červeném provedení jsem viděl tento týden ve velikosti tuším 18" někde na netu za 22.000 Kč. Katalogová cena je 28.000 Kč.

        0 0
        • SnowWave  

          Brzdy opravdu pískají i mně, zezačátku mi i nepříjemně při trochu vyšší rychlosti cinkal přední kotouč, ale to už se snad zajelo, už to přestalo po pár prudších sjezdech :-)… Jinak to pískání ale aspoň u mě není tak strašné, že by se to nedalo vydržet, brzo mě čeká garanční servis, takže se tam o tom zmíním a uvidíme. Samotné se mi do toho vrtat zatím moc nechce. Jinak ale brzdí perfektně.

          Ten druhý problém nemám, sjezdů už mám za sebou spousty a nikdy jsem si ničeho takového nevšimla, těžko říct co s tím…

          Jinak já jsem kolo kupovala 11.6.2010 v černé anodizaci vel. 18 za 22 tis. taky :-). Byla to akce jednoho pražského e-shopu a taky byly ty kola pryč hodně rychle.

          Tak ať Kubík dobře slouží…

          0 0
    • jezura  

      Z hlediska výbavy jednoznačně Author.Vidlice u Cube je na…oproti vidli u Authora.Cenový rozdíl vidlí je cca 2800.-,funkční ,,moc,,.Výbava též hraje ve prospěch Authora,krom brzd.

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Pokud ti stačí véčkové brzdy, tak určitě Authora, je líp vybavený (hlavně vidli má dost funkční). Pokud bys byl pro kotouče, tak hledej dál, myslím, že se dá najít i lepší koupě než attention (tím nechci říct, že je to špatné kolo).

      0 0
      • lemka  

        Doporučuji CUBE, krásné kola se slušnou výbavou, někde za slušné ceny.

        0 0
      • pI3rre  

        No z těch kol co tam jsou uvedené za mě určitě authora. Na kolem za 18 tisíc vidlice XCM a komplet no Deore se mi nezdá jako dobrá nabídka (mluvím o Cube). Jediné v čem vyniká je vzhled.

        0 0
    • Tommy_Lee  

      Tak CUBE vypada vzhledove asi nejlip, ale je bych za to ty penize nedal! Koupit za 18 klacku kolo s XCM vidli a takhle osazeny, to bych se tloukl do hlavy jeste hodne dlouho! Tu cenu vazne nechapu. Mam velmi podobne osazene kolo (mimo brzd) a stalo me zhruna o 7000 min!!! :-O Cube jsou hrozne predrazeny…

      0 0
    • vasek80  

      Já loni také řešil nákup kola v podobné cenové hladině. ještě jsem uvažoval nad Gt avalnche a Giant Terago. Nakonec jsem koupil Autora Tractiona na V brzdách. Kolo s výbavou všeho v deore a přehazkou SLX. Domluvil jsem se v eshopu na odečtu 800,– Kč za vidli a koupil hned Epicona a Deore brzdy s pořádnými špalíky a sedlem.

      Kolo je loňskej model sehnatelný namísto aktuálních 16500,– za cca 13000,– s epiconem tedy vyjde cca 16000,– Dodnes nelituju a skoro ych se vsadil že lepší kolo poměr cena, výbava se sehnat nedá. Jo a Epicon ubere 900gramů oproti původní vidli

      0 0
    • brkoslav  

      hlavne se na ty kola co vybiras posad a zkus, jak ti bude vyhovovat geometrie…jinak kdyz zapatras v nedavne historii fora, tak v teto cenove relaci tu probehlo nekolik vlaken…kdyz bude sedet geometrie, pak bych vybiral podle kvality osazene vidlice a brzd..opet najdes v historii co ma cenu a co ne…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.