• Curly

    Zdravim,

    jsem tady novej, v kolech se zatim nejak moc nevyznam, a prosil bych proto o radu zkusene borce:

    Poohlizim se po 29 biku, libi se mi znacka Marin a jejich model Pine Mountain: http://www.marinbikes.com/…ke_specs.php?…

    Zajimalo by me jak byste hodnotili osazeni a vubec cely kolo. Nemam zadne extra zavodni ambice, nedavno jsem si dal prni zavod a chytlo me to, a ted bych se tomu chtel venovat vic.

    Libi se mi hlavne jednoduchost a elegantnost tohodle kola, ale jak pisu, zajima me nazor druhych hlavne na osazeni.

    Diky

    0 0
    • scalar  

      Kolo je to krásné, ale žádná závodní raketa, ocelový rám i tahle verze Reconu jsou svoky gramů navíc.

      Za tuto cenu se dá na závody pořídit karbon s Rebou, hmotnostně o víc než 1,5 kg lehčí.

      0 0
    • Pac029  

      Jak pise Scalar, platis za jistou vyjimecnost ocel ramu a kultu Marin, navic kolo je ladeno spise na pohodu nez drceni souperu. Zas kdyby se mi libil, klidne bych si ho koupil ;o), tady je skoda hlavne asi te tezke vidle. Jinak pokud chces ocel, tak se s lepsi vidli a podobnym osazenim asi vlezes do ceny kdyz vezmes ram na www.on-one.co.uk (2.5–2.7kg), ale za 6–8 litru a nebo si ho nechas svarit, ze Zony dostanes ram s asi 2.1–2.2kg za 10 litru +/- (Bares, Mrazek, pripadne pres Novak, Delfyn napr.), u nas jeste bezne Singular, ale je taky za tu cenu dost tezky.

      0 0
      • scalar  

        Ještě třeba Ritchey P-29"

        http://www.rideshop.cz/…-p-29er-crmo

        nebo trochu připlatit za titan:

        http://www.werk.cz/…op/index.htm

        záleží kolik chceš investovat…

        0 0
        • Curly  

          dik za typy. ja jaksi vnitrne citim naklonost k Marinu. Bylo to moje prvni horsky kolo pred x lety takze je to asi srdcova zalezitost a az dorazi kolekce 13 na ceskej trh tak do nej pujdu. Ze s nim asi nevyhraju zadnej zavod…s tim se budu muset asi jeste srovnat :]

          0 0
          • Pac029  

            I od Marinu muzes mit lehci a vcelku krasny titanek

            0 0
          • jakub  

            nevim na co se tedy ptas kdyz ses rozhodnutej v kazdym pripade, pokud chces tuto zalezitost – cr-mo + 29" klido do něho jdi… neni preci problem, kdyz budes chtil lepsi komponenty vcetne vidle to pomenit

            0 0
            • Curly  

              pardon ze obtezuji. chtel jsem slyset nazory taky nekoho jineho, protoze se v tom tak moc neorientuju, jmenuje se to tady snad bike forum ne? jestli te to hodne pohorsuje, tak to staci prece jen ignorovat.

              0 0
              • scalar  

                To ještě počkej, co Ti poradí Hynas :-)

                0 0
              • Chlebovnik  

                Mně to kolo přijde za +/-33k prostě divné. Za tu cenu už můžeš mít buď nějaký základní karbon nebo slušně osazený hliníkový rám s pevnými osami vpředu i vzadu a 2×10 řazením (Canyon např.).

                Jinak nějaká nostalgie a náklonnost je asi tak to poslední, čím bych se při výběru kola řídil. Důležitějšími faktory jsou pro mě v první řadě rám s geometrií, výbava a samozřejmě cena.

                0 0
                • Curly  

                  jasny, chapu. ja zase preferuju osobitost, jednoduchost, a tak trochu jit proti proudu, coz tohle kolo a znacka splnuje. jak rikam, jezdim hlavne protoze me to bavi, na nejaky ten zavod urcite zajdu a zazavodim si, ale vim ze na nejaky extra umisteni to nebude tak se tim chci aspon bavit. No ale pockam si jeste na cenu a hmotnost, sice se me to kolo libi, ale nebudu ho kupovat za kazdou cenu.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.