• -Alan-

    V současnosti mi odchází přilba Fuga od Scott. Pro mě ideální kousek, protože ventilace byla u mě vždy nejpodstatnější vlastnost helmy. Už dávno se k ní nedají koupit výstelky a začaly se rozpadat fixační plastové částí čelenky, která drží po obvodu hlavy helmu v pozici. Bez pádu či jiného násilí, prostě se oddělují dvě různé vrstvy plastu, vrchní odpadává. Po pár letech, dnes už nijak intenzivního používání. Je čas na změnu.

    Ve výprodejích se dá sehnat Scott Vanish, která bude na vetilaci super, i velikost bych věděl, ale Scottu už nějak nevěřím. Při pátrání po dobře ventilované a cenově dostupné přilbě mi do oka padly helmy Carrera. Jasně že na hlavě někomu sedí to a jinému ono (mě třeba moc nesedly ani Giro ani Bell, kde jsou výstelky a díly bez potíží), ale máte někdo vlastní zkušenost s životností upínacích mechanismů atp. u této značky? Líbí se mi model Radius, který se dá v starších edicích sehnat za rozumné peníze. Nechci za přilbu dát víc než kolem 2000 Kč a tohle je z hlediska ventilace zdá se zajímavá volba.

    Taky by mě zajímalo, zda je Carrera výrobou v Itálii nebo je to Čína stejně jako Scott. Tuší někdo?

    0 0
    • mr.garisson  

      Spolehlivě mi fungovala několik sezón přilba Giro, než jsem ji vyhodil po pádu. Teď mám Uvex a je naprosto skvělá. Pohodlné nastavení i zapínání řemínku je dimenzováno na časté rozepínání/za­pínání. Přilba je na xc, takže jeden z lehčích modelů. Na sjezd bych volil nějakou trailovou s vyšší ochranou.

      0 0
    • tomxxx  

      Já po helmách carrera trochu koukal a sháněj se u nás docela blbě…uvidíš, třeba je to teď už zase jinak.

      Nakonec sem šel do Vanishe a výhoda je, že nová plastová čelenka stojí do 200 a výstelky do 150, což mi přijde docela v pohodě.

      0 0
      • -Alan-  

        Měl bych ji z netu, takže naslepo. Kdyby nesedla, vrátím ji.

        U Scottu jsem právě koukal, že výstelky na Vanish už asi taky končí. A to provedení plastové čelenky na Fuga bylo mizerný, tak nevím, zda to zlepšili. Jsi s tou Scott helmou spokojený? Jak ti drží výstelky?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.