• Luvanka

    Ahoj, může mi někdo poradit, jaké světlo je kvalitní, dobře drží na helmě a je vhodné i do lesa? Určitě se to tu už řešilo mockrát, ale já jsem jsem hloupá blondýna a nenašla jsem nic :(

    0 0
    • novas752  

      Já vozim SolarStorm X6 přidělanej na kamerový držáky a pomocí nich nalepenej na helmu. Baterrypack 9600mAh vezu v camelbaku (světlo na helmě je bez paterie lehčí a baterie jsou v batohu hned u vaku s vodou trochu izolované od prochládání teď v chladnu).

      Na nejslabší výkon ze 3. úplně stačí na cokoliv na asfaltu, i na jízdu do kopce nebo po rovině v terénu. Střední výkon používám na rychlé nebo hodně rozbité teréní sjezdy, nejvyšší výkon je brutální, asi 200m, reflexní dopravní značku to osvítí bez přehánění kilometr daleko. S tim největšim baterypackem mám výdrž na nejslabší výkon přes 30h, na nejvyšší je to okolo 7h. Kupováno z ledexpertu i s baterypackem asi za 2,5k.

      Víc se asi dočteš, když budeš hledat pod heslama SolarStorm X2 nebo X3 nebo X6.

      0 0
      • Luvanka  

        Přítel má přidělaný na helmě držák na kameru, tak by to bylo asi ideální. To světlo do toho normálně pasuje nebo se to musí nějak upravit?

        0 0
        • novas752  

          Přímo z Led expertu se dá pořídit přímo držák na helmu, viz obrázek (nebo třeba za zlomek ceny z číny).

          Ale mě se nelíbil, na staré helmě jsem měl světlo dost vzadu a hlavně vysoko a na novou helmu s tou plochou se vyloženě nabízelo tohle řešení a tak jsem si vyrobil redukci na ty kamerový držáky úpravou držáku pro navigace Garmin. Takhle mám světlo o dobrý 2–3cm níž a šlo by to ještě o nějakej centimetr a kousek snížit, když bych si adaptér nakreslil a nechal vytisknout 3D tiskem.

          0 0
          • Luvanka  

            Já tu redukci vyrobit nedokážu a jestli je ten držák na prd, tak asi budu muset vymyslet něco jiného. Bude to dárek k narozeninám a chci, aby to mohl rovnou používat :( Každou chvíli jezdí domu pomlácenej, že prej ho… vidí :)

            0 0
        • MirosPikos  

          V GoPro držáku vozím Nitecore HC30, objímku mi ale dělal brácha na CNC. Jinak dobře poslouží oboustranný suchý zip.

          0 0
    • Copernicus  

      připojuji se s dotazem

      jak přidělat klasickou čelovku na cykl.přilbu-aniž bych poškodil protihmyzí

      sítku? a to tak, že ne na trvalo

      nechci vozit horolezeckou helmu na kole

      díky za rady

      0 0
      • novas752  

        Jestli tam máš plošku jako já na helmě výše, tak se řešení přímo nabízí. Možná by to ještě šlo přicvaknout na štítek helmy. Jinak asi smolík.

        0 0
      • GrumpySmurf  

        Oboustrana lepici paska (ta penova co drzi, ne papirova), nebo bzzz pasky ktery vpohode prostrcis sitkou… zapoj fantazii a na neco urcite prijdes..

        0 0
        • novas752  

          bzzzzzzzz páskama by to asi šlo, to je pravda.

          pěnová oboustranka je defacto držák na kameru.

          0 0
          • GrumpySmurf  

            u bzz pasky trochu hrozi ze tu sitku prorizne, zvaz nejdriv risk :). Pokud je moznost lepit, tak je to urcite jednodusi a drzi to jak cert..

            0 0
    • Kire  

      Koukni se třeba na nabídku čelovek Fenix. Např. k HLR60 lze dokoupit držák na helmu.

      Rozmysli si ale, jestli je to jediné světlo, nebo druhé, pomocné do terénu. Od toho se odvíjí výkon a výdrž, zda třeba jen malou a lehkou na jeden čl. 18650 (a budeš třeba měnit) nebo něco s ext. baterií, co se musí sucháčem k helmě přichytit.

      0 0
      • novas752  

        ext. baterie mívá dostatečně dlohý kabel na to, aby se uložila do batohu.

        A za mě je to na helmě hlavní světlo a pro mě i jediné. V náročnějšim terénu je světlo z řídítek nepoužitelné – ukazuje jen tam kam směřují řídítka a ne kam směřuje pohled, klepe se a hlavně je o dost níž než oko, takže vytváří za překážkama a nerovnostma nepříjemné „slepé“ stíny.

        0 0
      • Luvanka  

        Asi jako pomocné do terénu, do města má takovou tu malou blikačku.

        0 0
        • Kire  

          Pak bych volil něco, co je napájeno alespoň 2 články 18650 v externím batterypacku s max. výkonem min. 1000 lm. Na silnici se dá jet v poho na 300 – 400 lm, ale v lese je potřeba více.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.