GT Avalanche 2.0 vs Scott Scale 670

6 nepřečtených
  • Rom84

    Dobrý večer všem.

    Potřeboval bych od Vás radu jaké kolo vybrat z těchto dvou modelů. Je mi jasné že většina kol v cenové hladině 20tis je vyráběná na jedné lince v tchaj vane. Ale snad se budou něčím lišit a to především komponenty.

    Odkaz 1:http://www.gtbicycles.cz/…c-avalanche2

    Odkaz 2:http://www.scottmtb.cz/…t-scale-970/

    Můj cenový limit je 18tis a proto bych chtěl poradit zda-li jsem vybral v tom cenovém limitu dobře.

    Nebo mám vybrat něco jinýho.

    Snažím se jezdit každý den když je čas a vhodné počasí do cca 50 Km. Jezdím 50/50 cesty tak nezpevněný teren. Chtěl bych to kolo využit maximálně co se dá.

    Já:

    Měřím 182cm

    Váha: 85kg

    0 0
    • pikis  

      Liší se hlavně ve velikosti kol, Lavina má 26" a Scale 29". To by bylo dobrý si ujasnit, než začneš vybírat:)

      Pokud bys chtel GT s 29er, tak musíš sem

      http://www.gtbicycles.cz/…-karakoram-2

      Ale i tak se Scale tváří jako lepší volba, minimálně co se komponentů týká. A navíc to méno co v GT vymysleli:D představa jak bych koktal, kdyby se mě u piva zeptali na čem jezdím… kakorakoramokrám…

      0 0
      • Rom84  

        Velká omluva měl jsme na mysli Scott Scale 670 s 26" koly.

        Odkaz: http://www.scottmtb.cz/…t-scale-670/

        Cena Scottu dnes klesla na 16 790Kc což mě příjmně překvapilo k tomu 5 letá záruka. Ale ani to GT Avalanche 2.0 není špatná volba. Ale přece jen Scott má lepši výbavu až na vidlici a brzdy.

        Které kolo je ověřene praxi? Moc by mi to pomohlo děkuji.

        Ale docela uvažuji i nad 29" když mi bylo řečeno že prý Scott příšti rok bude vyrabět už jen 29".

        Jaká je vyhoda z praxe 29" oproti 26" děkuji za odpověď.

        0 0
        • pikis  

          Brzdy mají stejný, jestli dobře vidím:)

          Scale má 3×10 a komplet v deore a plus docela dost nápisů syncros:) Lavina má jenom přehazku deore a „jenom“ 3×9 a plno GT nápisů.

          Vidlice sou u obou jenom těžký držáky kol, podlě mě, za tyhle ceny už by tam mohli šoupnout něco lepšího, aspoň raidona.

          Na lavině sem jezdil dlouho a je to (teda aspoň byl) super hravý bike na všechno, rám byl kratší, takže na celodenní výlety a blbnutí po lese super, pak stačilo otočit představec a mohl sem chrtit,celkem mi chybí:D

          Scale sem nejezdil.

          Ale stejne bych se podíval po nečem úplně jiným:D Zkusil bych nejaký míň profláklý značky, za ty prachy by se dal nejít určitě lepší stroj.

          O 26vs.29 je tu čtení na pár večerů:) Nejlíp vyzkoušet.

          0 0
          • jawbone  

            tak tak avalanche je fakt hravý rám vcelku dost i snese..pokud chceš tomu kolu dávat co proto tak je avalanche určitě dobrá volba ;)

            0 0
    • jawbone  

      brzdy mají dle mého pokud jsem četl správně oba dva modely stejné ;) ..

      komponenty jsou také téměř shodné avšak scott má lepší přesmykač a řazení (páčky na řidítkách) asi to nejduležitější samotnou přehazovačku mají oba stejnou Deore.

      Co se týče rámu měl jsem štěstí jet na obou. Sám jezdím na Avalanche 1.0 dle mého názoru je to kratší rám který se bude lépe cítit v těžším terénu celkově bude asi lépe zvládnutelný dá se s ním zvládnout opravdu hodně v lese nebojí se v podstatě ničeho samo GT ho lehce staví do hardtail trailové sekce.

      Naopak ten scale mi přišel takového lehce „závodnějšího“ ražení ikdyž u kol této cenové relace o tom nemůže být asi ani řeč přesto mi přišel lehce závodnější byl jsem na něm celkem natáhly těžko říct jaka by byla manipulace v trochu horším terénu. Je to takový víc XC rám.

      Osobně bych zvolil avalanche tak nějak mě to k němu víc táhne možná i protože bych na vidlici vozil Rock Shox. Komponenty budeš stejně asi dříve nebo později měnit. a radši měnit přesmykač a řazení než vidlici.

      Tot můj názor tak mě neukamenujte ;) :D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.