• Yago2

Ahoj. Chci si pořídit gravel. Chtěl bych si vyzkoušet např. Canyon grizzl, grail či cokoli jiného pro výšku 204 cm. Jsem z Frenštátu p.R. Není tu někdo z okolí, kdo by byl ochoten mě na kolo sednout a projet po parkovišti? Díky.

0 0
    • Yago2  

Merida silex xl nemá někdo? Díky.

0 0
        Výběr z produktů
        BeFly SUGAR 29 kolo, černá V Hrádku 1 kus

savings BeFly SUGAR 29 kolo, černá

26 199 Kč savings MOC 37 699 Kč

GT Sensor 29 Carbon Elite kolo, šedé Skladem 1 kus

Výprodej -17% GT Sensor 29 Carbon Elite kolo, šedé

60 199 Kč -17% MOC 102 999 Kč

BMC Alpenchallenge AL FOUR 28 kolo, grey/black Skladem 2 ks

-11% BMC Alpenchallenge AL FOUR 28 kolo, grey/black

20 799 Kč -11% MOC 29 399 Kč

Přejít do shopu (Kola)
      • Hnoj  

Já mám SABRO XL, ale jsem z Prahy. Klidně půjčím na celý den, ale k tobě asi nepojedu :-/

2 2
        • Polka  

Sabro XL je ale oproti Silexu i Canyonům na délku i výšku cca o 3cm menší + hlava jen 19cm, což při jeho výšce asi neocení.

5 0
          • Hnoj  

Good point. Ale na webu mám starý geo :)

Fakt se Silex dodává s představcem rovnou na vršku HT a nebo to jen tak blbě fotí?

0 0
            • Polka  

Pokud je toto aktuální Sabro geo, tak sice sedlová narostla na 580, ale TT zkrácená oproti předchozí o 1 cm = ve výsledku nutnost použít dlouhý představec, pokud nemá ultra krátké ruce. A i HT 195 nemusí někomu stačit nebo za cenu komínu, což pak není pěkný. Sám vozím HT 207 a měřím jen 192, ale záleží jak moc sportovní posed člověk chce.

S jak moc zkráceným krkem se dodává Silex netuším, ale předpokládám, že tam nějaký prostor pro přizpůsobení nechávají.

Tím nehaním Sabro, někomu ta geo může vyhovovat, ale výška 204cm je fakt hodně a chce to dost velký rám, aby mu seděl a nebylo mu to malý. Orientace na Silex či Canyon jde správným směrem. Velké rámy má i Cervelo, Ridley, RB.

0 0
              • Hnoj  

Já tedy měřím 197cm a upřímně řečeno s 90mm představcem je to dlouhý až až. Ale to samozřejmě záleží zcela na preferencích jezdce.

0 0
              • jIrI___  

Mně to připadá jako taková silniční geo s větší prostupností pro pneu, spousta i velkých výrobců je v tomto pohledu zbytečně konzervativní :). Hlavový úhel 72,5° by se mi na gravelu třeba taky moc nelíbil.

0 0
            • miche  

Při té výšce budou i chodila velká ne?

Tak při výběru bacha na „toe overlap“ … hlídat taky WB … nové rámy jako Silex a Grizl atd už jsou pro lidi jako já s botou 47 cajk, ale starší geometrie ne.

0 0
              • Yago2  

Nohy 52, takže možná problém, už se mi to párkrát stalo, že jsem škrtal o zadní stavbu. Dá se z něčeho vyčíst, zda se mi nebude dít nebo je třeba vyzkoušet? Co je prosím WB?

0 0
                • nomecz  

WB= wheel base tzn „rozvor kol“

0 0
                • Polka  

Vozím geo ala Canyon Grail XL a občas si škrtnu pravou i při noze 46. Zadní stavba bývá napříč velikostmi bohužel stejně dlouhá, takže i s velikostí 2XL by jsi tutově škrtal, teď jsem to měřil. Pomohl by větší případně Q-faktor klik (oddálení pedálů od osy rámu). U jiného rámu to může být jinak, chce to zkoušet. Se střetem tretry a předního kola při takové velikosti a rozvoru by problém být neměl.

0 0
        • Yago2  

Dik za nabidku, možná bych se na to poskládal, ale Praha je daleko :-)

1 0
      • squalo  

Silex můžeš zkusit v cyklopointu, pobočky mají po celé ČR

0 0
        • Yago2  

Byl jsem nahodou ve Znojmě a tam jak na potvoru měli jen L :-(.

0 0
        • Yago2  

Blbe je ze nejbližší prodejnu mám 100km.

0 0
        • squalo  

Když se s nima domluvíš, velké kolo ti na prodejnu stáhnou

0 0
    • makimaki  

Začal bych výškou rozkroku, já mam 96 cm, a mám rám vytažený spíše do výšky. Hlavovka 190 mm je na mě třeba málo, problém je, že někdy je vysoká hlavová trubka, ale krk vidlice je už zkrácený. Normální krk vidlice je cca 300mm, když bude hlavovka třeba 210 mm, zbyde 45 mm na predstavec a 45 mm na podložky. Pro mě je rozhodující stack, třeba vše pod 630mm je problém.

0 0
      • Yago2  

Nohy cca 99 cm. Jak se tu i výše píše, celkem mě na kolech trápí rozdíl výšky sedla a řídítek.

0 0
    • Pikaču  

Canyon 2XL by mel byt akorat na 204 cm

0 0
    • Tatut  

s touto výškou bych asi počkal na ty nové 32 bajky… za pár měsíců toho bude plný internet https://www.dirtysixer.com/…-wheels-msrp

2 0
      • černápole  

To by mohlo klapnout

0 0
      • Yago2  

Na to se těším jak malý kluk, ale zatím jsem to vypustil a čekám až to bude dostupnější, zatím bude 700cc muset stačit:-)

0 0
    • Yago2  

Hledám spíše bazarové kolo, tak pokud by vám nějaký inzerát brknul do nosu, tak sem s ním, diky. Kromě jmenovaných canyonů a silexu mě dále napadá RB, canondale topstone, trek checkpoint, cube, giant prostě cokoli na co se složím:-).

0 0
      • Polka  

Na bazaru je takových velkých kol jak šafránu, na Cube zapomeň, to jsou krátký nízký rámy.

0 0
        • Jáchym 1  

Ahoj,dám sem fotky Cube Nuroad Race XXL.Myslím,že to není až tak malý.Jsou to rozměry,který se v žádných tabulkách neuvádí,ale určitý obraz mohou dát.

• osa zámku sedlovky-osa řídítek
          • osa osy – vrchol sedla(osa pedálu – vrchol je 103 cm)
          • výška řídítek na zemí (45 mm plástě)
          • výska hlavy
          • osa pedálu – plášť
          0 0
          • Polka  

Mně to ukazovalo jen XL geometrii, pokud je u některých i XXL, tak by to asi šlo. Sedlová 590, hlava 225, delší řetězová vzpěra 442…ovšem úhel hlavy 73 a TT jen 605 se 110mm představcem :-/ No nebude to mít Yago2 lehký :-)

0 0
          • makimaki  

Šlo by změřit celou délku krku? Asi bude max. 300.

0 0
        • Pikaču  

Jakých šafránů. On potřebuje 2XL a ne XL. Nebo 62+ rámy.

0 0
          • Polka  

Však a co tady celou dobu řešíme, mlho? Jo, je jich tam fakt hodně.

0 0
            • Fran-tic  

realně tam není žádné, protože to ti inzerující neuměj zařadit. 61 u diverge je xl (64 je xxl), pak tam je niner s geometrii 62, což je xlko a potom ten marin ani nemluvím :)

0 0
            • Pikaču  

Z těch 3 nabídek není ani jedna pro něj vhodné.

0 0
              • Polka  

Nepochopení ironie? Však proto jsem psal, že bazarová nabídka vhodných velkých kol je minimální. Celou dobu mu tady doporučuju co největší rám s dlouhou hlavovkou.

0 0
    • Mac76  

Jak se tady píše Cube opravdu pro 2m nevyhovující neměl jsem možnost nikde vyzkoušet tak jsem ho koupil a je malý rám kliky blízko ke kolu 48 boty věčně naraži do kola,sedlo na doraz nahoře řidítka tím pádem nízko i když jsem dal představec do pozitivního sklonu.

Nepomohlo je to prostě malé kolo i v největším rozměru.Tak šlo s domu a zatím jsem zůstal na horáku SCUD rám 63 a místa mám požehnaně :D

0 0
    • Tatut  

co třeba tohle? https://www.bike24.com/p2965744.html?…

3 0
    • Pikaču  

A ješte bych zakládajícímu doporučil si porovnat všechny geometrie na geometrygeeks ( hlavne STACK ) kdyz vidim co mu tu zdejsi lidi doporuciji a kdyz mas problem s velkym dropem. Stack 640/650+

2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.