GF - geometrie ram HOO KOO E KOO

13 nepřečtených
  • petebike

    ahoj lidi, vim ze moc lidi tenhle ram nema, ale presto, potrebuju poradit – podle geometrie co je na netu

    www.fisherbikes.com/…koo/geometry

    se moc neorientuju, potreboval bych miru horni ramove trubky osa-osa – jestli nekdo ma moznost zmerit tyto ramy ve velikostech 19 a 17,5 tak bych byl vdecny, jinak muj dosavadni ram KHS ma 59 cm, cehoz bych se rad drzel – maximalne kratsi tak o centimetr – dva – vic ne, delsi urco ne, max 5 mm :-))

    0 0
    • BB  

      srovnávat délku rámu KHS a GF je ošidné. GF má genesis geometrii, to znamená, že délka posedu je dána delším rámem a kretším představcem, potom to funguje. Pokud si pořídíš rám stejné délky a dáš tam stejný představec, tak budeš mít těžiště moc ve předu a kolo bude dobře točit. Odhaduji, že na GF bys mohl mít rám tak o 2 cm delší než na KHS a o to kratší představec.

      0 0
      • petebike  

        dobry poznatek, diky…

        0 0
        • brouk  

          Přesně tak, já když jsem přesedal na Garyho tak jsem chtel něco extra dlouhého, tak jsem použil i trochu delší představec než má Gary normálně, a šlo to. Ted se chystám přesedat opačným směrem, už mám nový rám standartní geometrie a když je k sobě připasuju tak vidím jak je gary posunutý v sedlový partii dozadu. takže bych doporučil to vyzkoušet v reálu i s tou alternativou použití normálního představce. Na dlouhé stroje seš určitě zvyklej.

          0 0
          • petebike  

            no prave, ted o vikendu jsem mel pujcenyho Treka 19,5 kde je taky Genesis geometrie – a bylo mi dlouhy – se stejnym predstavcem co mam ted, takze sem si rikal v 19 by ten GF mohl byt akorat, uvidim co se bude dat sehnat..pripadne se podivam po jiny znacce…

            0 0
            • Skater  

              Mám doma HKEK 2006 19, ale nevim jak to chceš změřit a hlavně k čemu ti to bude – gary má extrémní sloping, takže délka trubky je k ničemu, důležitý je špička sedla – osa řidítek – a to v postatě je v geometrii na tom webu – délka kokpitu (střed sedla – střed řidítek). Jinak měřím 179 a L mi vyhovuje maximálně, ale jsem zvyklý na delší kola, takže určitě to nemusí být měřítko, ale na 17,5 bych už vytáhnul sedlovku asi z rámu.

              0 0
              • petebike  

                taky si myslim ze mi 19 sedne, ale stejne, asi to nekde pomerim – vyzkousim a uvidim, co mas za predstavec ? jakou delku ?

                0 0
                • Skater  

                  Představec bontrager select 105mm, nic jsem na tom kole proti katalogovýmu osazení neměnil. Jinak geometrie nemá chybu, hlavně ve výjezdech, ale do 26´´HT bych už nešel, zvlášť u Garyho ne.

                  0 0
    • voytaa  

      Zajímavý,že se ten rám dost podobá cubu ltd, třeba to vyztužení u krku je skoro identický, stejně jako barva. že se krade ferrari red už jsem slyšel,ale že teda i u kol:-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.