• Pietros

    Garmin hrudní pás, vyplatí se investovat do hrudního pasu který měří VO2max cca 2700,– nebo stačí standartní na tepovou frekvenci cca 1500-použitý i kolem 800,–.Používám hodinky Garmin Fénix 2. Pohybuji se částečně ve fitku,kolo+pás a silnička+bike.

    0 0
    • black.horse  

      nevyplatí se Garmin pás… teďka budu po sezóně dávat dva kusy na reklamaci a po většinu času vozím Garmin čidlo přicvaknuté na pás od Polaru a to je funkční kombo :-)

      0 0
      • grim334  

        co se na těch pásech sere? Mám od ledna pás co je k edge 510 a zatím bez problému tak ať vím na co eventuálně připravit.

        0 0
        • black.horse  

          Dřív či později začal vypadávat (přestal snímat) a nebo ukazovat nesprávné hodnoty (třeba když jedu ZDV, tak ukažuje že jsem silně nad AnP atd), zato ten Polarácký textilák už funguje několik let, kdysi jsem ho koupil s BT jednotkou od Polaru, ale je to kompatibilní s Garminem bez potíží.

          0 0
          • Delkim  

            já pás jednou reklamoval, od té doby ten vyměněný mám v permanenci skoro denně několik hodin a už to bude rok bez jediného problému

            ale proti tomu prvnímu se o něj více „starám“, vždy vycvaknu ten snímač, opláchnu, nechám oschnout a samotný pás jednou týdně peru a snímač nacvakávám vždy až těsně před švihem

            ten první začal hlásit nesmysly asi po 3 měsících, následná reklamace vyřízena během asi 3 dnů klasickou výměnou kus za kus

            0 0
            • grim334  

              je pravda, že mě pás nefungoval od začátku a rovnou mi měnili za novej kus včetně čidla tak možná ta poslední verze je lepší :)

              0 0
          • grim334  

            hmm zajímavé, no pás od polaru mi leží novej v šuplíku :). Akorát mi přijdou skoro stejné, Garmin má navíc tu zónu na boku

            0 0
          • raceman  

            nestraaas, presne tohle mi ted zacal delat, dneska uz nemeril vubec pri behu… tak snad to bude jen baterkou :D

            0 0
      • Martin  

        +1

        0 0
      • blaf  

        vim, ze pro vetsinu lidi to funguje, ale treba pro me ne, mel jsem stary textilni garmin a fungoval asi 2.5 roku, jelikoz se vsude psalo, ze Polar je lepsi a je i levnejsi nez Garmin tak jsem ho koupil a hned od zacatku mi fungoval hodne blbe, tak jsem koupil novy textilni GArmin s trema elektrodama a slape uz rok, po kazdy jizde oplachuju, pral jsem ho tak 3×, uvidime jak dlouho vydrzi, nejlip pry funguje starej gumovej Garmin, pohodli asi trochu horsi, ale funkcne nej

        0 0
      • vsn  

        mě naopak Polarovej nefungoval (ten ještě látkovej) jak jsem se hodně zpotil tak postupně přestal snímat … vyřešil jsem to obyč. gumový na tréninky + premium na závody … možná ale ten s tím bočním sensorem bude lepší a vydrží dýl

        0 0
    • Delkim  

      třeba se to někomu hodí, hrudní pás Tchibo nově v nabídce od příštího týdne nebo na webu už teď, poštovné zdarma

      Kompatibilní s mnoha fitness aplikacemi

      Bezplatná fitness aplikace pro přístroje Apple a Android je součástí výrobku. Aplikace umožňuje cílený trénink a přesné vyhodnocování. Měřič tepové frekvence s Bluetooth® je kompatibilní s mnoha dalšími fitness aplikacemi, např. Runtastic, Adidas MiCoach, RunKeeper, Endomondo, Runmeter.

      Měřič s hrudním pásem se hodí pro iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s a také pro přístroje Android s Bluetooth® 4.0 od verze Android 4.3, např. Samsung Galaxy S3/S4/S5, Galaxy Note 2/3, HTC One/One mini. Bluetooth® 4.0 umožňuje výrazně rychlejší spojení při nižší spotřebě energie.

      0 0
      • blaf  

        jen, aby nebyl rusenej ostatnima, napr. cidlo rychlosti z Decathlonu je ruseny duotrapem od Treku

        0 0
      • McBlacky  

        podobnej na ant+ má stále v nabídce decathlon

        0 0
        • capo  

          Mám pás od Timexu už 2,5 roku, vypadá úplně stejně jako ten z Decathlonu, jen má jiný logo ;). Úplně bez problémů.

          0 0
      • Hanyz1  

        Tak už jsem ho byl zase vrátit, páč můj telefon (S Galaxy S3 andr. 4.3) ho nenašel, ani kolegův HTC s podporou Bluetooth 4 ho nenašel, jen Nokia Windows phone ho dokázal najít a spárovat :-/

        0 0
        • kesounam  

          Nokia ho spárovala , alepokud jsem četl ,tak podpora Windows telefony podpora není ,nebo je to snad jinak ?

          0 0
    • blaf  

      stavajici HRM3 verze od Garminu prestava po 1.5 roce fungovat, tak hledam nahradu, Polar pas pro me nefunguje :(, Garmin stoji dost penez na to jak nefunguje

      mate nekdo zkusenosti s hrudnim pasem z decathlonu? Vypadky, ruseni, atd.

      nebo zkusenost s pasem z ciny? vypada jako prvni verze textilniho Garmina

      0 0
      • had_zachau  

        po roce a pul … reklamace?

        0 0
      • vysmátej bajker  

        maj i na ali.6,9 mužeš prubnout:).pak napiš jak budeš spokojený.

        0 0
      • jecnak  

        Ten uplne prvni plastovy pas od Garminu mi porad funguje a funguje spolehlive. Jednou jsem ho dokonce vypral.

        0 0
        • McBlacky  

          plastový jsou nesmrtelný snad od všech výrobců.

          0 0
        • blaf  

          presne ten koupim, pohodli o tolik horsi nebude (asi) a to neustaly srani s tim, ze to nefunguje uz me nebavi

          0 0
          • mr.ricardo  

            Ten zakladni gumovy byl v bundlu s e500, chtel jsem ho vymenit za premium, ale nejdriv jsem ho vyzkousel a myslim, ze je to uplne zbytecny. Uz ho mam pres tri roky, meri spolehlive (nema rad volnou prvni vrstvu, pak z kopce meri nesmysly, chce to tilko nebo dres na telo) a vydrzim v nem klidne cely den, bez nejakeho nepohodli, po chvili ho clovek nevnima.

            0 0
      • karelH  

        Co zkusit Mio Link nebo nějakou podobnou alternativu? Já s ním běhám cca půl roku a zatím absolutně bez problémů.

        0 0
      • macomb  

        A co tradičně Lidl? Nějaké zkušenoti?

        http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm…

        0 0
        • Martin  

          tenhle neumí protokol ANT+ :)

          0 0
          • macomb  

            To je pravda, nečetl jsem pořádně první příspěvek :)

            0 0
    • Pessinger  

      Jen bych se zeptal, sundávat pokaždé ten plastovej senzor z těch cvoků? Nevychodi se to po čase? Popř.nepoškodi to pás už to někdo urval?

      0 0
      • tom.kh  

        Senzor sundávám a po každém použití pás hodím do pračky k hadrům… Od té poslední verze garmin pásů s proužky jsem nezaznamenal už žádný problém s výpadky po půl roce apod. Mají to už vychytnuté, nebo mám kliku. :-)

        Nevychodí se to a cvoky drží pevně, bez obav…

        0 0
        • Pessinger  

          Ok dík, v letáku bylo že stačí vyprat jednou za sedm vyjížděk to mi vyhovuje víc:-)

          0 0
          • tom.kh  

            tak samo že to asi stačí vyprat jednou za čas, ale já to neřeším… Pás nestojí svět a pot mu určitě škodí víc jak pračka…

            0 0
    •  jarek1  

      já akorát u Garminu vím, že v létě když plápolá dres, tak máš hnedle tepovku v rytmu plápolání

      0 0
      • atty  

        Kterej typ přesně máš? Tohle platilo tak před 10 lety – dnešní novější (mám HRM Run2) na tohle fakt moc netrpěj. Zase se hůř čistěj – čidlo je na pevno spojené s pásem, takže se nedá sundat a tím pádem se musí celej pás i s čidlem relativně opatrně vymáchat ve vodě – do pračky to Garmin fakt nedoporučuje a ani bych si to z logiky věci netroufl (baterka je sice pod 4 šroubkama a tím celým gumovým krytem, ale pračku by to asi nepřežilo, nebo určitě ne opakovaně).

        0 0
      •  jarek1  

        ten stejnej jako má na fotce tom.kh, byl v krabičce sestavy g820. Mám ze sebe radost, když v moc pokročilém věku mně tluče herzna 230 krát za minutum a ještě k tomu z kopečka dolů…

        0 0
        • tom.kh  

          To je hezké… :-) Já to ještě nezažil… Je teda pravda, že u mne se dres nemá jak mlátit o senzor, jednak je pod spodním trikem a taky dres není úplně volný.

          0 0
        • atty  

          Jak jsem psal – Premium verze (měl jsem jí taky v krabici s bejvalejma hodinkama myslím 920XT), fungoval dobře, občas ale pár vteřinový peak právě někam k 230 tepům (maximálně jednou, dvakrát za vyjížďku, i když jsem tepal o 100 méně), trošku náchylnější právě k míře zpocení, síle utažení na těle, plápolání trička a dalším známým vlivům na tepáky.

          Teď používám na kolo PowerCal a na poklusávání HRM Run2 a oba pásy jsou skoro dokonalý v rámci měření – žádný výpadky, žádný nesmyslný úlety k tepům, co bych už byl mrtvej :).

          A ten HRM RUN2 pás je opravdu ten nejpohodlnější, co jsem kdy měl (tepáků jsem vystřídal fakt už asi 7 různých, většina od Garminu) – jak je ten popruh celej stejnoměrně pogumovnej a je cejtit, že je to obalená vrstva ještě nějaké další pružné látky, tak krásně pruží, výborně přiléhá a ani o něm nevím.

          Jen fakt hnusně smrdí, samozřejmě nepomáhá žádný vyprání – smrdí prostě tak ta guma.

          HRM Tri (modrej) je funkčně snad to samé, jako Run2 (červenej – oba mají navíc akcelerometry pro metriku běhu, jen by měl umět měřit i pod vodou a mít vlastní paměť pro záznam) z bazénu, jelikož pod vodou nefunguje přenos ANT+.

          BTW: zase můžeš mít ze sebe radost, že tepeš jak dvacetiletej závodník, co šlape zrovna průměrkou 25km/h na Passo dello Stelvio… :)

          0 0
          • bagr84  

            Mám HRM Tri a je pohodlnej. Smrad žádnej. Oproti Premium snadnější údržba.

            0 0
          • Kaire  

            Pozor u HRM Tri, není do bazénu! Neuznali nám reklamaci po roce u pásu kterej používáme na tréninky v oddílě. Poškození bylo chlórem. Nevím teda jak to poznali ale poznali.

            Máme i ten HRM SWIM a pro bazén je mnohem lepší. Velká plocha, pogumovaný a ochrana proti chemikáliím ( ano, je to parametr přímo od Garminu).

            Tri nevydrží šipku na 100%, Swim je na tom lépe ale u hubených lidí to byl stejně problém. Potom obrátky a vlnění Tri ne vždy zvládne, Swim taky ne ale je na tom o poznání lépe. Teda jde o závodní plavce, takže trochu vymykající se z řad.

            Subjektivně když porovnám Tri, SWIM vs. můj RUN2, měření u všech OK. Tri asi nejpohodlnější, potom RUN2. SWIM už je opravdu velký, jde použít mimo bazén ale není to uplně pohodlný, navíc tolik nepruží protože je pogumovaný až na kus který pruží. Bavim se o pásech které dostávají opravdu nafrak, všechny jsou používané v oddíle a lidé je střídají, všechny tři dají min. 3h aktivity denně. Zacházení nic moc, no když to není tvoje nestaráš se tolik že.

            0 0
            • bagr84  

              To s tebou asi pěkně vydrbali. Teď mi došel novej hrm tri a v manuálu je i popsaný, jak s ním po koupání v bazénu zacházet (vymáchat jako po každým cca 5., běžným použití). Žádný zákaz tam není.

              PS vím, že reaguji na starou věc.

              0 0
    • hompmo  

      Jaký pás od garminu doporučujete?.. dělám kolo a běh…

      0 1
      • tom.kh  

        Asi nej je premium…

        0 0
        • atty  

          Premium jsem měl – dobrý, ale HRM Run2 nebo HRM Tri jsou pro mne daleko příjemnější. zase maj tu nevýhodu, co píšu vejš – pevně spojený čidlo s pásem, takže opatrnější očista a nevím, co budu dělat, pokud se pás časem „vytahá“. Nicméně je celej pogumovanej a zatím rok a půl vypadá úplně stejně, zatímco na jiném hruďáku s klasickým senzorem na „patentky“ už po roce pás vypadá dost použitě.

          Zase HRM Run2 docela nepříjemně „gumově“ smrdí (nevím jak Tri), kdo je na tyhle vjemy citlivej…

          Spolehlivost 100% – je jedno, jestli jsem mokrej jak myš, nebo vysušenej jak treska, jestli mi plandá triko, je –10 nebo +40 (třeba Premium byl rozhodně o dost náchylnější právě na „plandání“ i stav opocení.

          0 0
        • vpa007  

          Mám jej 3 roky a spokojenost… pračku dává vpoho ;-)

          0 0
          • atty  

            U pásů, kde je čidlo na „patentkách“ není důvod popruh občas neprohnat pračkou (když se hodí k ostatním věcem, co se perou gelem či něčím speciálnějším – ne klasickým práškem). Spolehlivost a funkčnost novejších pásů (asi od kterékoliv značky) je prostě už dnes vysoká, před nějakými 8,9 lety to tak slavné nebylo – pás aby obstojně fungoval, musel bejt hodně utaženej, pod čidly se obvykle muselo navlhčit, nejlépe slanou vodou, řešily se výpadky (hodinky na ruce půl metru do pásu a i tak to občas vypadávalo), jakmile tričko/dres trochu plandal, už to házelo nesmyslné peaky atd. Dnes to prostě funguje skoro dokonale (alespoň u mne)

            Netvrdím, že Premium od Garmina je špatný pás (to rozhodně ne), jen prostě mi HRM Run2 připadá zase ještě o trochu lepší, méně citlivej k popsaným obecným problémům s pásy a hlavně opravdu pohodlnej.

            Kdyby specificky nesmrděl (je to taková kombinace zápachu gumy, asfaltu a levné nemocniční dezinfekce) byl by pro mne dokonalý. Ten zápach samozřejmě není vůbec cejtit při aktivitě venku na vzduchu, ale až po dojezdu/doběhu, kdy se to ohřeje a smísí s potem. Třeba běhat nebo jezdit s tím doma na trenažéru – tam by to asi bylo celkem otravné – zvlášť, jak je člověk rozdejchanej a citlivější na smrady. To je v podstatě jedinej problémek.

            0 0
        • TeryPV  

          Nevím no, asi jsem nenáročný uživatel, ale já jsem třeba spokojený s pásem z decathlonu. Koupil jsem to spíš jen z plezíru, že si zkusím měřit tepovku. Teď ho používám na kolo a běh pořád a nemám s ním problém. Je pravda, že popruh na zádech nedrží tvar, ale jsem na to asi imunní, protože mi to nevadí, o pásu v podstatě nevím. Jinak drží za každých okolností na svém místě. Co se měření týče, tak žádnou neplechu nedělá, žádné špičky navíc nebo tak.

          To jen na okraj zkušenost s levnou variantou :)

          Edit: na kole ho mám na sobě hodiny a hodiny. Najeto s ním cca 5000km od loňského srpna.

          0 0
    • biker.giant  

      Zdravím,mám menší problém s hrudním pásem… Mám ho zhruba 1,5 roku a vždycky šlapal jako hodinky,před cca týdnem přestal fungovat a rozjet ho pomohlo až vymazáním snímače z Garminu ( edge 1000) a znovu vyhledáním (našel ho) Teď to ale začalo dělat každý švih,pokaždé ho v garminu musím vymazat a znovu vyhledat (nenajde ho hned trvá to hledání cca 2–3minuty) Nevíte čím by to mohlo být ? Baterku sem pro jistotu vyměnil.

      0 0
      • tom.kh  

        Jeden čas to zlobilo díky špatné aktualizaci FW v navigaci… I teď se mi občas stane, že mi některý snímač sám nenajede a musím dát vyhledat… Ale tedy na E1030 kde ten firmware je ještě víc polo než tovar. :-)

        0 0
      • atty  

        Jseš si jistý, že „nová“ baterka je opravdu OK? U těch „knoflíkových“ CR 20XX se těžko odhaduje, jak dlouho někde ležej a v jak nabitém jsou tím pádem stavu. Já bych zkusil znovu novou baterku, nejlépe nově koupenou někde, kde je předpoklad, že se prodej těch baterek trochu točí (neleží tam 5 let). Případně pokud máš multimetr, tak změřit napětí – jako vodítko, zda je baterie čerstvá a má kolem 3.2V to poslouží, nicméně jak se bude chovat baterie dále při lehkém zatížení – to už je ve hvězdách. A samozřejmě překontrolovat kontakty, zda tam není nějaká oxidace – pořádně očistit plíšky, co je do nich baterie vsazená.

        0 0
        • biker.giant  

          Tak ono kdyby baterka nebyla OK tak to garmin zahlásí a ikdyby nezahlásil tak to potom po novém vyhledání nebude šlapat uplně bez problemu si myslím… Ono jestli to spíš nebude nějakou tou aktualizaci,ale nevím no.

          0 0
      •  jarek1  

        málo se potíš…

        0 0
        • biker.giant  

          Pocení na to nemá vliv. Vždycky fungoval hned i na sucho a ted nefunguje ani když se na ergu zliju jak sviňa :-) Pokud ho teda nevymažu a nedám znovu vyhledat to potom jede uplně bez problemu.

          0 0
          • milan.v  

            To bude opravdu SW chyba. Zkušenost nemám, ale co když v tom odešel ten čip?

            0 0
            • biker.giant  

              To už by ten pás po odebrání nenašel kdyby odešel. Po odebrání a opětovném vyhledání se chová jak by se nic nestalo… Ono to není zas takový problém,ale je to otravné před každou vyjížďkou

              0 0
      • Roura74  

        Mě to dělal senzor rychlosti. Pomohla až reklamace v Garminu, kde ho vyměnili.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Prave resim u HRM RUN2 nechutny smrad a jak koukam, tak nejsem sam. Po kazdem pouziti umyvam, po 4 dnech oplachuju bud Jarem nebo antibakterialnim mydlem a stejne puch jak od ropuch. Jinak mu neni co vytknout. Spolehlivy a za kazdeho pocasi drzi a snima. Je jedno jestli mam triko z bavlny nebo nejaka umela vlakna – stale snima presne. Ale ten smrad je fakt nechutnej :-)))

      0 0
      • Pikaču  

        Ohol si ten koberec z hrudi.

        :)))

        :P

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Po použití vyper v ruce tekutým mýdlem a po týdnu normálně v pračce. Hlavně je potřeba nechat po použití a opláchnutí vždycky důkladně vyschnout a bez nacvaknutého senzoru.

        Z toho důvodu točím pásy dva, občas nestihne vyschnout. Nebo suším nad odvlhčovačem v proudu vlažného vzduchu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jenze tento pas ma jednotku zabudovanou primo v pasu, kdybych mohl pas vycvaknout a vyprat, tak si piskam radosti nad vonavym pasem. Smrdi ta guma – prvni polovina pasu, ktery je na hrudi. Zbytek, ktery je z textilu je v pohode. Smrdi to … jako nejaka stara guma.

          0 0
        • atty  

          To u HRM2 nejde – jednotka je pevně přidělaná k pásu a dostat se dá jen k baterii pod těsnícím víčkem se čtyřma šroubama. Garmin nedoporučuje praní celého pásu v pračce (což chápu – při těch „tlacích“ vody tam dlouhodobě nepřežije nic ani hodně vodotěsného). Takže tenhle pás jen ručně v umývadle a sprše.

          Ale jak opakuji – ani po více než dvou letech se to „neomylo“, smrdí furt „jako novej“ :)

          0 0
      • atty  

        Tak mi věř, že smrad je stále stejnej a stejně intenzivní a to ho mám asi dva a půl roku :).

        Dokud je suchej a studenej, je to cítit prakticky jen při přímém přičichnutí, jakmile se jdu proběhnout, pás se ohřeje, opotí, je to pak bomba… :)

        Taky ho meju, proplachuju, nechávám vyschnout, ale stejně po doběhu, když svléknu tričko a než se dokutálím do koupelny, tak je to jak stát na korbě asfaltovacího auta, politej nemocniční dezinfekcí – přesně tak mi to „voní“. Jak je člověk rozdejchanej, je to o to horší.

        A to jsem v životě už fakt cejtil leccos a nejsem nijak přehnaně na žádný smrady alergickej.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Aha, znamenám si: vyhýbat se novým pásům bez odcvakávacího či­dla.

          0 0
          • atty  

            No ono je to právě těžký, protože jinak po stránce funkčnosti a pohodlí jsem zatím nic lepšího nezkoušel. Měří přesně, měří furt, bez peaků a výpadků, jedno jestli je člověk suchej, mokrej, jestli má na sobě plandající nebo staticky nabitej drez a ke všemu to nevídané pohodlí, že o něm ani nevíš. Takže jako hruďák špičkovej a pokud se chce někdo pitvat v metrice běhu, tak ta je taky solidní a naprosto přesná (alespoň pokud jsem srovnával podobné výklusy, kdy jsem zkoušel různě upravovat krok, nebo jsem měl nějaký namožený sval pod palcem a podvědomě zatěžoval jednu nohu méně – všechno to v metrice bylo krásně vidět …)

            Venku je to taky v pohodě – odvane to větřík a při běhu/jízdě nic necítím. Reálně je to problém jen po doběhu/dojezdu, když se člověk už někde v místnosti převléká. Na trenažér nebo do tělocvičny bych ho určitě nepořizoval, takhle je to o tom to pár minut přežít při svlékání a očistě. Ale pak smrdí fakt hodně a ještě specificky ošklivě… :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Přesně kvůli dynamice běhu sem ho kupoval. Je to můj první hruďák, nemůžu srovnávat tedy s ničím jiným, ale to pohodlí je fakt bomba. Vůbec o něm nevím a při žádné aktivitě se neposune … drží jak přibitej.

              Výtka je snad jen ke konstrukce – mnohem pohodlnější a hygieničtější by bylo pás sundat a vyprat v pračce a taky jednodušší servis. Musí být zklamání kupovat za 2700,– nový jen kvůli opotřebené nebo děravé textilii apod.

              0 0
              • atty  

                Já ho měl jako bundle balení k hodinkám, takže jsem ho cíleně nekupoval (mám ještě dva tepáky s klasicky odepínatelným čidlem). Je rovněž faktem, že zhruba za dva roky stejného používání, jsem nedávno vyhazoval jen pás z Powercalu, protože už občas vynechával (a bylo to pásem – teď s novým popruhem zase chodí výborně) a ten pás byl viditelně „ojetý“ i na pohled, zatímco HRM2 vypadá stále jako nový. Nechci to tím zakřiknout, ale mohl by takhle vydržet dlouho.

                Nicméně v případě reklamace asi mění celou jednotku i s popruhem, v případě, že nějak chcípne jen popruh po záruce, je asi nutnost kupovat celý nový pás (což je škoda, ale asi je ta funkčnost a pohodlnost daná právě tou konstrukcí čidla „vlepeného“ do popruhu).

                0 0
        • Smazaný účet  

          Ale když byl nový, po vybalení tak nesmrděl. To bych si pamatoval, kdybych dostal takovou bombu přímo na nos …

          :-D jako svoje si zatím plní, ale někdy mám chuť to vzít do ruk jen v nějakých ochranných rukavicích

          0 0
    • pheek  

      Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda jde pás HRM-RUN spárovat na dvě zařízení. Teď ho mám spárovaný s FR935 a plánuji koupit Edge na kolo a tam bych ho chtěl použít taky. Nebudu ho muset z jednoho zařízení odpojit a na druhé připojit?

      0 0
    • JudyN15  

      Jak je na tom tento pás od garminu HRM dual ANT+ a BLE ?

      Není to už zastaralý kousek, popř. vyplatí se řešit HRM 2 ?

      https://www.alza.cz/…t/garmin-hrm?…

      Neběhám, pouze kolo. Díky.

      0 0
      • bagr84  

        Je to nejnovější pás od Garminu.

        0 0
      • atty  

        HRM2 má výhody i nevýhody.

        Výborně drží, přesně a bez výpadků měří (drží díky specifickému pásu ještě o řád lépe, než ten klasický a zároveň je pohodlnější). Na běh má navíc metriku (což asi nepotřebuješ, jak píšeš).

        Nevýhoda je nevýměnný pás (čidlo je napevno spojené s pásem) a guma pásu dost nepříjemně po zahřátí a opocení smrdí (pokud teda neudělali nějakou novější revizi, co nesmrdí).

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj, skoda, taky bych to potreboval demontovat a pas vyprat v pracce. Navic ten muj uz nese velke znamky pouzivani a jsou na nem bile stopy od potu. Ten uz je od ty soli uplne rozezranej :-D

          0 0
          • jaja01  

            Ach jo. Návody (i ty přímo na pásu) jsou pro blbce, že? Pás stačí (dle návodu) jednou za pár aktivit vymáchat ve vodě, nechat uschnout a žádný smrad ani stopy potu se nekonají. Pračku na tebe :-)

            0 0
            • atty  

              Máš HRM2 (cca. 3 roky starou, asi první verzi)?

              Pokud ano, pak si měl možná štěstií na verzi, která má asi jiné složení gumy pásu, nebo máš v háji čichové buňky. Jiná možnost asi neexistuje.

              A jestli si myslíš, že jsem prase a pás pravidelně ručně neperu a neoplachuju, tak to taky nesedí – vše tohle dělám a pás po zahřátí prostě extrémně nepříjemně smrdí. To je realita a i kdybych ho pral 10× denně, bude smrdět stejně.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Pas mam 2 roky a pouzivam ho denne. V lete ho mam nasazeny o vikendech cely den a i kdyz po kazde aktivite oplachuju, tak ten pot proste zanecha stopy. A v mem pripade to nejsou zbytky bordelu, ale ten material uz je tak opotrebeny. Nijak tvlast me to netankuje, protoze ho mam pod trickem, ale vyrobci dnes jiste maji k dispozici kvalitnejsi materialy.

              To stejny mi nastalo u hodinek – reminek byl v jednom miste uplne bily, a to je kazdy den oplachuju. Pak se mi roztrhlo to gumove ocko a chlapici mi v Garminu dali uplne novy kus. Takze po dizajnove strance muj reminek mel zivotnost asi rok a pul.

              0 0
              • JerryRed  

                Tak každý sme jiný, máš asi víc agresivnější pot, mám fr935 na ruce prakticky 2roky a nic takového sem u originál řemínku neměl, vlastně ani u číňanskýho (mám jen dva quick) a jsou jak nové, to samé u hrudního pásu, hrm2 je jak nový, (možná kdybych ho dal vedle nového bych se divil :) nasazuju tedy průměrně jen cca 3× týdně a je fakt že by mohl být víc prodyšný dneska ty materiály jsou a u takhle drahýho pásu bych je očekával

                0 0
      • Jarda636  

        Funguje bezchybně, jestli chceš ušetřit kup pás z Decatlonu, taky funguje bezchybně.

        Funguje i pás z Decatlonu a na tom čidlo Garmin.

        0 0
    • JDF  

      Já z HRM Run2 přešel na Polar H10+ a spokojenost (od loňského jara podporuje ANT+).

      Pokud člověk nepotřebuje běžecké metriky, které má HRM Run2, tak je to asi nejlepší pás na trhu. Velmi přesné měření, skvělý materiál (z Garmiňackého jsem měl pernamentně vyrážku přes celý hrudník), vycvakávací jednotka…

      0 0
      • Smazaný účet  

        To se mi snad nechce verit, ze by dneska mohl mit nekdo od hrudniho pasu nejakou vyrazku. Antialergicky material je snad zaklad vseho .....

        0 0
        • tsunami  

          Pokud je pás moc gumový, neprodyšný, tak to zapaření pod ním bude ať je materiál sebevíc antialergický.

          0 0
        • myscho  

          Mne sa napr robia z pásu hrudky.

          Najprv som mal jednu na chrbte, bohužiaľ sa zapálila a skončilo to chirurgiou. Druhá sa mi teraz urobila vpredu.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jen dotaz do pranice ze zvědavosti …

      Zkoušel někdo ten HRM RUN vyprat v pračce?

      Přemýšlím, že to vyzkouším. Však když to zvládne plné umyvadlo vody, tak proč ne i pračku …

      0 0
      • krabica  

        Mám tenhle asi 1. generace a peru ho v pračce běžně už několik let.

        0 0
        • Smazaný účet  

          I s tou jednotkou?

          Jinak mám ten červený, to je asi druhá generace …

          0 0
          • Smazaný účet  

            Bez jednotky, tu sundavam a pas ja tedy peru v ruce

            0 0
          • krabica  

            Tak tu samozřejmě sundávám. :-))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Proto jsem původně dotaz založil, protože druhá generace ji má napevno.

              Jen jsem si neuvědomil, že tady byla jakási první generace, z které šla jednotka odepnout … :-)

              0 0
          • Alojs01  

            Proboha proc?? Proste, kdyz se hodne zpotim, vlezu s tim pasem do sprchny, poradne prolachnu a hotovo.

            0 0
      • Esi  

        No minimálně bych ho zavázal do nějaké podkolenky asi raději teplejší (silnější) potom by to čistě teoreticky vydržel mohl

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak v umyvadle když ho ráchám je ve větší hloubce než v pračce. A když bych dal jen krátký program na 20min, tak by to mohl zvládnout … :-D

          0 0
          • Esi  

            Jojo jen bych ho dal do té ponožky aby zbytečně nemlátil i buben pračky a vypnul ždímání

            0 0
    • filous  

      Ahoj, vykopu mrtvolu, rad bych poridil hrudni pas, ktery bych mohl pouzivat pri hokejovych treninkach(hodinky zamknute v satńe (FR 945). Pochopil jsem, ze potrebuju neco s vnitrni pameti a po treninku nasledne stahnout do hodinek/telefonu v satne, je tak? Musim poridit Garmin HRM PRO nebo existuje nejaka dostupnejsi varianta? Diky za pripadne rady

      0 0
      • kucka7  

        Pás na plavání. Docela se prodávají na bazarech.

        0 0
      • Atilla  

        Používám tohle. Bral jsem to tady na bazaru a funguje stejně přesně jako můj hrudní pás. Jen je to o dost pohodlnější a má vlastní paměť.

        https://www.odkarla.cz/…lar-92083450?…

        0 0
        • filous  

          Zdar, Ok prubnu ten Polar 92083450, ta stranka „od Karla“ je teda strasidelna :-) Diky

          0 0
        • jaja01  

          koukal jsem na jeho parametry, BT a Ant+, to by ve spojeni s Garmin hodinkami melo byt v pohode, ale funguje i ta pamet v pasu? opravdu to funguje jako treba HRM Pro, kdy aktivitu zapnes na hodinkach, hodinky nechas ve skrince, data se ukladaji do pasu a pak aktivitu na hodinkach ukoncis a nechas data z pasu stahnout?

          0 0
          • Atilla  

            Minimálně do PC a telefonu ano, do hodinek jsem to nezkoušel.

            0 0
            • jaja01  

              do pc myslis asi do nejakeho polar programu … ale tazateli jde o Garmin Connect

              0 0
              • Atilla  

                Do stravy to dáš. Jestli to dokážeš ze stravy dostat do Garminu to nevím. Asi žádná konkurence se ti nebude zapisovat přímo do garminu.

                0 0
                • filous  

                  Hmmm…to já bych to potřeboval do Garmin connect. Rak ještě pohledam jestli to ten Polar dá.

                  0 0
        • jmaselnik  

          Díval jsem se na recenzi: https://www.dcrainmaker.com/…-review.html a ani DC nepíše nic o tom, jestli ta pamět funguje i s garminem.

          Jinak je to ale hodně zajímavý zařízení, díky za tip.

          0 0
    • Dan205  

      Tak mi pás začal taky smrdět, po asi 1800 km od koupě. Je možné kolem těch gumových ploch něco omotat tak, aby se na ně pot nedostal? Nebo jsou tyhle části pasu důležité pro funkci? Už mi vadí, že cestou ze sklepa a výtahem smrdím jak dělníci z UK, co v baráku bydlí.

      0 0
      • gersa  

        Jak často ho pereš/myješ?

        0 0
        • Dan205  

          Jednou týdně, což je tak po sedmi hodinách. V návodu doporučují praní po sedmi použitích.

          0 0
          • dědek mohy  

            Propláchnu pás po každém použití. Stojí mě to asi 10s u umyvadla a po více jak 2 letech jsem si žádného aroma nevšiml. Ani manželka a to už je směroplatné.

            3 0
          • JachymP  

            Omotat rozhodně ne. Jedině lépe a častěji umýt – já občas použiju mýdlo s jelenem, nechám to v něm chvíli vyvonět.

            0 0
      • Slavik  

        Pot přináší proud, kterým se měří srdeční tep. Na sucho to opravdu nefunguje.

        0 0
      • keymaker  

        Proplachnout mydlovou vodou popripade vodou s octem. Ty gumove plochy jsou to nejdulezitejsi ;-) pokud je jednotka hrudaku odnimatelna, samozrejme pred mytim sundat :-)

        0 0
      • Alojs01  

        Vetsinou kdyz prijedu z kola, jdu rovnou do sprchy a necham si pas na sobe… :-)

        Ale musim rict, ze jsem pas nikdy dele nez 2,5 roku nemel, neb mi vzdy driv odesel. Az posledni rul roku stridam 2 a ten starsi je prave na te hranici 2,5, tak uvidim, jak dlouho jeste vydrzi…:-)

        0 0
        • keymaker  

          já jsem nezažil, aby mi vydržel déle než rok :-)

          0 0
        • Dan205  

          Začal jsem to dělat taky a po téměř třech týdnech společného sprchování se to zlepšilo. Zápach se sice úplně odstranit nepodařilo, ale je to cítit jen zblízka.

          0 0
          • Kurt  

            Tak jestli jsi ho doteď myl jednou týdně, není se co divit. U mého HRM Pro plus je v návodu jasně napsáno „Po každém použití snímač srdečního tepu opláchněte“ – ty to tam máš jinak?

            0 0
            • Dan205  

              Na mém je napsané po každém sedmém použití.

              0 0
              • Kurt  

                To mám k praní/mytí – ale oplachuju po každém použití.

                "Snímač srdečního tepu umyjte ručně po každých sedmi použitích nebo po jednom použití v bazénu teplou

                vodou o maximální teplotě 40 °C (104 °F) a malým množstvím jemného čisticího prostředku, například

                prostředku na mytí nádobí."

                0 0
                • Dan205  

                  V tom případě je to tedy klasická chyba „manuál číst nebudu, vím to líp“ :)

                  0 0
      • Esi  

        když přijdu z kola tak vlazu vždy do sprchy i s pásem a opláchnu ho vodou po 4 letech pás teda zdechnul, ale rozhodne nesmrděl

        0 0
    • Fofrník  

      Garmin HRM-Run, HRM-Run II, HRM-Pro, HRM-Pro Plus – osobní zkušenost → na všech vždy doporučení umýt pás po sedmi aktivitách. Občas ho neumeju třeba měsíc, což je u mě 20+ aktivit a pás už má výrazné solné mapy a stejně nesmrdí.

      Jinak jsem všechny vždy myl ve sprše a používám normálně sprchový gel. Jemně ho celý promnu, propláchnu vodou a dám sušit.

      Většina pásů pokud zdechla, bylo způsobeno nešťastným těsnícím kroužkem, který se při výměně baterie zkroutil (ačkoliv byl nasazený správně) a začal propouštět vlhkost, což byl začátek konce. U typů HRM-Pro je to prý už vyřešeno lépe, ale zatím jsem baterii neměnil, takže osobní zkušenost nemám.

      0 0
    • RapMan  

      podle mě doba hrudních pásů je už za vrcholem, optické senzory v určitých hodinkách nebo pásku na rameno jsou minimálně stejně přesné a není s nimi tolik starostí.

      Tenhle člověk – https://youtu.be/YVhmzxpw5Gg?… provádí testování a porovnává je s hrudním pásem od Polaru při různých aktivitách.

      co čím více k 1, tím více je to 1:1 k Polaru.

      0 3
      • Fofrník  

        Zatím ne, ale blížíme se. Alespoň tedy v komerční oblasti. Je to pořád stejný. Trendy a vývoj musí projít nejprve armádou, především tou americkou, do které se leje nehorázný množství peněz. Technologický a technický vývoj má neskutečnou progresi.

        První funkční digitálky sestrojila NASA již v roce 1943. Do komerčního prodeje šly digitálky až v sedmdesátých letech a to proto, že ta technologie byla již vlastně stará a můžeme se jen domnívat, čím NASA disponuje dnes. Podobný případ – ostatně jako dlouhá řada dalších je například hasící prášek. Již v době druhé světové války US armáda řešila, čím hasit letecké palivo na palubách letadlových lodí. Vyřešila to a řadu let tajně používala. Do komerční sféry se hasící látky zabraňující přístupu vzduchu k akcelerátorům hoření dostaly až za mnoho let později. Až když US armáda ostaršila tuto technologii tím, že vyvinula novou, lepší.

        Gore-Tex je taky původně technologie vyvinutá pro armádu. Garmin a přenosné navigace taky byly nejprve pro armádu a nebýt zakázky od US armády, Garmin by pravděpodobně nikdy neexistoval.

        Chipset a GPS anténa v Garmin Fénix 7 je pro komerci „nová“, jinak ale US armádou vyřazena z programu před čtyřmi lety. A kdo se trochu zajímá, lehce zjistí, že senzory na spodní straně hodinek nesnímají jen tep a oxy, ale snímají ještě další životní a fyziologické funkce organizmu a to nonstop. Kromě UV záblesků, nám zápěstí prosvěcují ještě další tři druhy „světel“ v nepozorovatelných vlnových délkách. Lze dohledat na netu včetně laboratorních ukázek, jak hezky modře a zeleně blikáme.

        A pozor nejsem konspirátor, ale může jen říct, že i na úrovni české armády se testovalo a testuje, jen ne v takové míře jako za mořem.

        Senzorika Garmin, Polar, Suunto a dalších toho umí dalako víc, než si myslíme a než nám výrobci píšou v návodech. Když sem tam píšu, že na ruce dnes nenosíme „jen“ sporttester – hodinky, ale že je to malá laboratoř, nejsem vůbec daleko od pravdy.

        1 1
        • RapMan  

          Je velká snaha neinvazivní metodou zjišťovat krevní cukr, uvidíme jestli to dokážou pomocí stávajících senzorů nebo v hodinkách přibyde další.

          Nicméně já si koupi hodinek s lepším senzorem právě omluvil tím, že ušetřím 2kkč za hrudní pás a tyto peníze dám do těch hodinek. Za mě spokejenost, používám je na běh, plavání, kolo, tenis, aniž by nějak překážely. Jediná nevýhoda je, že vidím ten údaj tepu jen na zápěstí a nelze jednoduchým způsobem přenést na cyklocomputer (z Apple Watch).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.