Garmin Edge zobrazovani udaju v Garmin Connect a SportTracks 3

8 nepřečtených
  • sramek

    Ahoj, pouzivam turistickou navigaci Garmin Dakota 20 v aplikaci Garmin Connect mi zobrazuje udaje z GPS souboru spravne, ale v aplikaci SportTracks 3.1 kterou jsem zvyklej pouzivat se udaje lisi.

    Napriklad nadmorka vyska nesedi (nastoupane a sjete kilometry) nebo maximalni rychlost se lisi. U maximalni rychlosti napr. dnes v Garmin Connect 52km/h vs 36km/h v Sportracks.

    Hlavni problem je ale ze mi SportTracks neukazuje prumernou rychlost pohybu ale jen celkovou prumerou rychlost vc. zastavek.

    Planuju koupit Edge 510. Ale myslim ze lze srovnat i ostatni cyklo navigace Garminu, tedy radu Edge.

    Pokud ma nekdo Garmin radu Edge a zaroven pouziva Sporttracks muzete mi poreferovat jestli se Vam taky vyskytuje tenhle problem jako u me Dakoty 20.

    Diky

    0 0
    • in2ition  

      průměrná rychlost a čas bez zastávek: Settings – Display – Analysis – odškrtnout Include stopped in time & distance totals

      nastoupané metry a max. rychlost: „surová“ data z GPS, která nejsou úplně přesná, se musí nějakým algoritmem vyhlazovat, jinak bys „stoupal“ i na rovině… Garmin i SportTracks to dělaj, ale každý má svůj algoritmus… ve SportTracks si můžeš zkusit pohrát s nastavením Settings – Display – Analysis – Data smoothing

      0 0
    • sramek  

      Diky moc, s tim vyhlazovanim jsem si hral u maximalky pomohlo to uplne vypnout, pak se to blizi na setiny s Connectem coz mi staci. Co se tyka vysky priblizil jsem se taky nejvic kdyz jsem to vypnul ale porad je tam rozdil hlavne v sestounejch kilometrech treba 12 vejskovejch me­tru.

      Co se tyka prumerny rychlosti pohybu, tva rada: Display – Analysis – odškrtnout Include stopped in time & distance totals nepomohla vse stejny. :-(

      0 0
      • sramek  

        Treba v Connectu jedna jizda pro priklad:

        18.9 km/h Průměrná rychlost

        19.8 km/h Průměrná rychlost pohyb

        V SportTracks

        18.9 km/h Průměrná rychlost (i po zmene nastaveni)

        0.0km/h Průměrná rychlost Aktivní ?

        0 0
    • in2ition  

      vyhlazování – tak můžeš si s tím pohrát tak, aby se SportTracks blížil Connectu… :-) ale není důvod věřit, že zrovna Garmin má ten algoritmus správnej… dostat se u převýšení na plusmínus několik desítek metrů je imho ok

      jinak Connect nepoužívám… .-) určitě by mě štvaly rozdíly Connect x SportTracks

      k průměrům – nevím jak Dakota, mám Edge 705, v něm mám nastaveno vypínání stopek při zastavení (Training – AutoPause)… kdysi dávno jsem po nastavování SportTracks s Connectem porovnával a víceméně to souhlasilo

      :-) a děkovat teda eště není moc zač, když to nepomohlo

      0 0
      • sramek  

        Ale jak pak by nepomohlo, polovina vyresena alespon pro me. Takze diky sem patri.

        Jinak udaje v dashboardu Dakoty jsou stejny jako v Connectu tak predpokladam ze budou spravny. Kdyz jsem u toho dashboardu Dakoty, jde tam nastavit k zobrazeni jak prumerna rychlost tak prumerna rychlost pohybu a tam to taky sedi s Connectem. Ale je mozny je SportTracks potrebuje k vypoctu aktivni prumerny rychlosti mit v GPX souboru zaznamenany ty autopauzy. Proto ty nuly. Tuhle funkci ale Dakota nema. Ale to je jen domenka.

        Kazdopadne s Edge 705 vydis oba prumerny rychlosti a sedi to, takze dobra zprava pro nakup Edge.

        Dakota je dobra turisticka navigace, ale chybi mi tam treninkovy veci, na ktery neni zasmyslena. Ted mam o duvod konecne Edge 510 koupit.

        0 0
        • sramek  

          Bylo by mozny mi poslat jeden zaznam trasy? Aby jsem si to porovnal u sebe v obou programech, aby jsem mel nejaky srovnani Edge vs Dakota.

          0 0
    • koko0925  

      Ono hlavně u Dakoty a řady Edge je rozdíl ve stahování na mnou používaný Garmin Connect. U Dakoty a Oregonu musíš ručně vybrat aktivitu při stahování, po dojezdu musíš dobře uložit trasu atd. Pokud to uděláš špatně, tak je tam ještě bod z minulé jízdy, což může být třeba přesun z USA do Prahy. Takže pokud chceš používat Garmina na kolo místo klasickýho počítače za pár stovek, tak jedině řada Edge. Tolik tedy mé zkušenosti, ale SportTracks neznám. U 705ky byl ještě problém s prvotním určením výšky, od 800 je to v pořádku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.