• zzigi

    Ahoj všem, může mi někdo poradit:

    Popis problému:

    • využívám zařízení Garmin Edge 1000
    • využívám zařízení Garmin Forerunner 945
    • aktivita cyklistika
    • obě zařízení nastavená na sledování různých metrik
    • obě zařízení spárována s watmetrem a hrudním pásem
    • datová pole pro VO2 Max
    • využívám ojediněle – https://apps.garmin.com/…dba

    Tato datová pole jsou přizpůsobitelná – dají se přes mobil nastavit – výpočet z watů nebo tepovky.

    Při jízdě na kole toto datové pole provádí po započetí kalibraci a po nějakých cca 5min ukáže VO2 Max.

    U datového pole vidím při jízdě reálnou VO2 Max a pak také průměrnou VO2 Max – nastavení dle priorit jezdce.

    Uložím aktivitu na obou zařízeních a vidím naměřené hodnoty – v mobilu/Garmin Connect na PC

    Ve výpisu vidím naměřené hodnoty z datového pole.

    V hodinkách však v menu při pohledu na VO2 Max vidím stále jen hodnotu 38 – tedy tu, která je tam neustále a to testováno jak s datovými poli, tak bez nich, s hrudním pásem i jen s vestavěným měřičem tepu v hodinkách. V souhrnné statistice – teď nevím zda denní/týdenní/mě­síční atd. a v ukazateli STAV TRENINKU u hodinek je propsána VO2 Max stále ta 38 a naměřenou datovým polem nebo i bez něj vůbec nebere v potaz. A upozorňuji, že to je už na třetích hodinkách.

    U Edge 1000 vidím hodnotu jak kdy – tedy tu 38 nebo naměřenou – tedy jak se mu chce…

    https://apps.garmin.com/…cd9

    Připadá mi tedy, že pokud je použito datové pole třetí strany pro zobrazování VO2 Max při aktivitě, tak se pak buď nepropíše do vestavěného ukazatele v zařízení po uložení aktivity nebo zařízení při použití datového pole třetí strany VO2 Max neměří.

    U Hodinek se hodnota VO2 Max ukazuje stále stejná, ale například hodnota FTP se propíše ta naměřená.

    Chápu, možná jsem úplně sám, kdo tohle řeší – možná i zbytečně – ale asi nejsem sám, kdo využívá toto datové pole.

    Snad to bude stačit pro popis problému a bude to dostatečně srozumitelné.

    Technická podpora Garmin vůbec nepomůže – odkazují na měřič výkonu i když píšu, že je spárován a používán.

    0 0
    • keymaker  

      38 je celkem malo, ne? A ty metriky na hodinkach a edge ti ukazuji kolik? Ono se to da kdyztak rucne nastavit, ale koukni, jestli mas v connectu zapnute Physio true up, ci jak se to jmenuje

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • zzigi  

      Datová pole mi běžně měří Vo2 Max kolem 53 – 56. Tyto hodnoty se však do Edge 1000 v položce MOJE STATISTIKY nepropíšou – tedy jak kdy.

      U hodinek však nikdy – tedy nepřepíšou se do položky VÝKON, kde je však i položka FTP a ta se přepíše naměřená při aktivitě. Dále pak v položce STAV TRÉNINKU se hodnota naměřené v datovém poli nepřepíše a zůstává na hodnotě 38.

      Naměřené hodnoty jdou však vidět ve statistice MŮJ DEN v mobilu v aplikaci Garmin Connect. Někdy se stane, že co je uloženo z hodinek v položce MŮJ DEN, a v chlívečku STAV TRÉNINKU – tak zde se propíše naměřená hodnota VO2 Max – ale je to tak v 1 z 10 aktivit. V této položce je pak ještě 7 denní tréninková zátěž a teplotní aklimatizace – a tam jsou hodnoty propsány správně.

      Podle mě v tom má Garmin prostě chybu, ale s technickou podporou se člověk nedomluví ani po telefonu, ani po emailu.

      0 0
    • zzigi  

      Physio true up s tím nesouvisí a hlavně Edge 1000 ho ani neumí.

      0 0
    • Fofrník  

      A to je ta příčina tvých problémů. Zajedno Edge 1000 neumí Physio True (spolupráce a sdílení tréninkových dat více zařízení) a pak ani nepíšeš, které zařízení Garmin máš v Connectu zvolené jako primární. Tipnul bych ty hodinky, takže když na kole měříš výkon tím Edge, aktuální hodnoty VO2max se ti nepropisují.

      0 0
      • milan.v  

        Dle mého ani neví, co si má jak nastavit a jak to funguje…

        0 1
    • Venda  

      Ja Edge nemam a tedy neznam, tak se zeptam na jinou vec. Co to je realna a prumerna VO2max?

      0 0
      • tomo_111  

        To by ma tiez zaujimalo, mal som za to ze vo2max je velicina, ktora sa nemeni kazdu sekundu…

        0 0
        • KRoser  

          Přesně, hodnota Vo2 se mění v průběhů roků a měsíců, mít vo2 v poličku na garminu je úplně k ničemu.

          1 0
      • KRoser  

        Vo2 max tabulka viz. obrázek

        Co se snaží zakladatel vlákna z informace o vo2 max získat, že má hodnotu vo2 na datovém poli na garminu? Vo2 hodnota nemá z pohledu tréninku absolutně žádnou přidanou hodnotu, je to jen orientační jednotka která se navíc mění v průběhu měsíců a roků, ne sekund jako tep nebo watty.

        1 0
        • MirosPikos  

          Zajímavá tabulka. Asi trochu máknu ať mám zas 51 :) Ještě jsem viděl tabulku s hodnotami špičkových sportovců. Poněkud jinej vesmír.

          0 0
          • J1RKA  

            .

            1 0
          • Esi  

            Myslíš tohle ? :-)

            Vo2Max 96.0 Bjørn Dæhlie, Nor běh na lyžích

            1 0
    • zzigi  

      A je to..... zase jen rozklad toho, proč a nač… Uživatel přesně ví k čemu to je a jak si má co nastavit a jak to funguje. Přínos příspěvků mají nulovou hodnotu. Požádáš o radu a dostaneš spršku co tě dělá nekompetentním a blbcem co neví..... Jedině příspěvek od Fofrník má nějakou vypovídající hodnotu…

      Ano, primárně mám zvolené hodinky, ty však VO2 Max neukazují po uložení aktivity. Jsou spárované s watmetrem, hrudním pásek. Datové pole hodnoty ukazuje, po ukončení aktivity a uložení však v doplňku VÝKON zůstává hodnota 38, i když naměřená je třeba 55. Tato naměřená hodnota se uloží do deníku Garmin Connect na mobilu do výpisu aktivity, nebo na netu do deníku Garmin Connect.

      V doplňku STAV TRENINKU však je také stále uvedená hodnota 38.

      Omlouvám se za......, ale pokud chce někdo poradit, ať poradí, napíše názor, ale nechá si svoje soudy co uživatel ví, neví atd.

      Děkuji.

      0 2
      • J1RKA  

        ano, muzes to tak vnimat, nicmene proc si nedojdes na laktatovej test, a budes mit udaj vpodstate presnej, kazdopadne moje FR645 a F7 ukazujou pri aktivite rozdilnej VO2max a pritelkyne venu2S taky, ale vsechny udaje se vejdou do 10% tolerance

        0 0
        • zzigi  

          Ahoj, pokud používám obě zařízení najednou, což je tedy vždy, tak mi datové pole ukazují skoro stejné hodnoty. Například FR945 ukazují v datovém poli průměrnou hodnotu 51,46 a Edge 1000 ukazuje 51,07. Tedy minimální rozdíl. Obě zařízení si berou data s watmetru – jednoho a toho samého – mám jen jeden. Hodinky tepovku s vlastního vestavěného měřáku a Edge z hrudního pásu. Laktatovej test, nějakej profi jsem nezkoušel, jen to co nabízí Garmin.

          0 1
    • zzigi  

      A ješte jedno… Edge 1000 – není potřeba, aby se mi do něj nebo z něj data sdílela z jiným zařízením. Tam mi stačí, že po uložení aktivity se data naměřená z datového pole uloží do deníku Garmin Connect. V samotném zařízení si hodnotu VO2 Max najdu v nastavení – moje statistiky – VO2 Max – tam je však naměřená hodnota datovým polem, nebo 38. Tedy zase se nepropíše. Propsaná je tak 1 z 10 aktivit.

      0 0
      • jmaselnik  

        možná kdybys četl diskusi k těm datovým doplňkům, našel bys tam tohle:

        Hello Marco, and thanks for your comment. The Garmin VO2 Max data is a protected data and cannot be modified / updated by a third-party app. Maybe in the future

        takže Tvoje hodnota v přehledu rozhodně nepochází z hodnoty naměřené tímto datovým polem, ale je to hodnota naměřená „nativní“ funkcí Garminu. Že zůstává stejná celkem dlouho, není u 945 nic divného, novější modely jako třeba 955 nebo 965 už mají zobrazení VO2max v čase lépe zpracované.

        0 0
        • milan.v  

          Jak říkám, vůbec netuší…

          0 0
          • zzigi  

            Ale tuší a už i ví kde je chyba, kterou mi potvrdil sám vývojář aplikace. Tyhle soudy bez relevantních informací…

            0 0
            • milan.v  

              To je jako kdyby si člověk hodnotu svého FTP nalepil na lísteček na představec… A až ho vylepšíš, tak ho přelepil novým číslem…

              1 0
        • zzigi  

          Při použití datového pole hodinky neměří svojí vestavěnou metrikou, je tam chyba v aplikaci, potvrzeno, bude upraveno.

          0 0
    • zzigi  

      Tak se mi dostalo odpovědi na email…

      Bohužel v současné době není možné propisovat maximální hodnoty VO2 Max do zařízení Garmin, jsou to chráněné metriky společnosti Firstbeat.

      Nejde tedy o problém s datovým polem, ale o nemožnost aktualizovat tyto dva údaje (VO2 max pro běh a jízdu na kole). A nemyslím si, že to bude někdy možné, pokud Firstbeat / Garmin nezpřístupní tato data veřejné doméně.

      Hlavním cílem datového pole je vizualizovat výpočet VO2 Max v reálném čase pro každou relaci, aniž byste museli čekat na nahromadění několika relací, abyste získali svůj první odhad.

      1 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce