FULL - VRZANI pri jizde ve stoje

18 nepřečtených
  • hribe

    Pratele, podelte se prosim se mnou o zkusenosti z celoodpruze­nyma MTB (all mountain).

    Mam Author Era z roku '07, kdyz sem na sedacce, tak je to dobry, ale jakmile si do kopce stoupnu do pedalu, tak pri prenaseni vahy ze stranu na stranu mi vrze nebo jako praska zadni odpruzeni, neda se presne lokalizovat, ktery to jsou cepy, podle me v podstate skoro vsechny, nejvic asi ty zadni u prehazky resp. u kotouce, je to zpusobano asi nejspis tim jak se zadni vidlice pri zaberu „krouti“ …  

    Jak to mate u vasich kol ??? Diky, hribe ;)

    0 0
    • Vegan  

      Ahoj, Zkus sundat prachovky u lozisek co jsou v cepech a vycisti loziska zevnitr a pomaz vazelinou. Pokud problem bude pretrvavat zkus jestli nejake lozisko nema vuli pripadne zda uz nejaky neni hodne vychozene a neni treba ho vymenit.

      0 0
    • VIktorr  

      Pokud o tom chces pokecat a popripade poradit ozvi se sem a vymenime si icq a muzume to probrat. Mam zkusenost s konkretnim modelem.

      0 0
      • hribe  

        rady a vůbec všechny zkušenosti s tímhle typem kola Author Era určitě rád uvítám, mám ho zatim chvili, koupil sem ho z druhý ruky a zatim se s nim seznamuju, ale preferuju spíš mejl hribalp@centrum.cz , protože ICQ bohužel nepoůžívám, nicméně kdybys na tom ICQ tak trval, tak eventuálně můžu naistalit … zatim dík, hříbě ;) 

        0 0
        • ememem  

          tos si velice dobre niekde na svetle prip. s lupou pozri ci nahodou okolo capov vzadu alebo pri tom sikmom spojovacom mostiku na prednej casti zadnej stavby nemas nejaku trhlinku. (tiez som si onoho casu myslel ze takto vrzgaju zabordelovane loziska…)

          0 0
    • vset  

      Pri jizde ve stoje se tlumic vice zanoruje nejlepe to zjistis kdyz tlumic vyfouknes a propruzis me to delalo lanko od presmykovace ktere pri vyssich zhoupnuti se dotykalo zadni stavby a vrzalo

      0 0
    • webbot  

      Ja jsem mesic resil vrzani cepu a klik – 2× rozebrano a stale vrzalo az jsem prisel na to, ze mam povolenou zadni patku a ta vrzala :-) – a to jsem byl 100% presvedceny, ze misto zvuku vrzani jde od klik.

      0 0
      • Marcinka  

        Jo. Kolikrát je obtížné zjistit, odkud vrzání vlastně jde. Já myslel, že vrže v hl. složení a nakonec to šlo od přední brzdy.

        0 0
    • hribe  

      odkud ? no přesne tak, lze to špatně lokalizovat, ostatně jako jakýkoli zvuky kola ;) protože se to vždy šíří celým rámem … V mym případě to ani neni jako vrzání - to sem se  možná špatmě vyjádřil, je to takový jako praskání resp. když sedím na sedačce, tak při každým šlapnutí jen jedno prasknutí, lupnutí. Když se postavím do pedálů, tak při každym naklonění kola do strany a šlápnutí se ozve několik prasknutí. S nej­větší pravděpodobností to pochází od čepů, které jsou vzadu dole (u přehazky a kotouče brzdy), tak sem to už měl rozebraný a vyčistil sem ty šroubky a osičky, co tam jsou, ale bohužel sem neměl po ruce vazelinu, tak sem tam jenom střiknul WD40, když sem to skládal, a to asi nebylo uplně dobře, vazelina je prostě vazelina. Ono mě v tom praská, ikdyž vezmu rukou za jednu spodní část zadní vidlice a silou jí zatlačím jedním směrem, tak lupne, pak zpátky a zase lupne … mám trochu strach aby to lupání nepocházelo od rámu, rámem máme teď na mysli tyče, ze kterých se skládá zadní vidlice …

      přiložim ilustr. fotku

      hříbě ;)

      0 0
      • Lister  

        Tak s tou vazelínou máš pravdu, poslední dobou na čepu používám už jen silikonovou, která se mi osvědčila s pohledu menšího zasírání, ale je pravda, že to chce častější výměnu, protože nevydrží tolik ve špatných podmínkách.

        Kdybys to chtěl ještě ztížít, tak mě lupání vydávala povolená kazeta a dost často taky zlobí ty pružinky, co jsou v rychloupínácích – to jen tak další tipy na co se zaměřit.

        0 0
        • hribe  

          jo, díky za reakci, já to asi ještě dneska navečer zase rozeberu a zkusim se podivat i na kazetu a rychloupínák … jsem oprimista, takže věřim, že to nakonec vyladim ;) hříbě ;)

          0 0
        • webbot  

          Jo to je dobra rada – kolega ktery se trapil „lupanim“ mel taky povolenou kazetu

          0 0
      • ememem  

        teraz to citam dalej, no nechcem ta strasit ale podla toho jak to popisujes bych zacal setrit na novy ram. skoro naisto je prasknuty aj ked to neni este mozno vidno tak zachvilu bude. kolko mas kilo? (ta zadna stavba je dost subtilna)

        0 0
        • hribe  

          mam 74kg, neni to zrovna malo, ale snad ani zas tak moc … ;) no doufejme, ze ram je OK … zatim hribe ;)

          0 0
        • Vegan  

          Proboha nestras zbytecne. Vetsinou to je nejaka kravina u me to byla povolena miska u klik a povolena kazeta. na starem kole to delala spatne nalisovana miska hlavka. Jinak jeste k tem cepum nestaci vydelat osku a promazat ji musis u loziska sundat prachovku a narvat vazelinu dovnitr mezi kulicky a to tak ze je to lozisko narvane k prasknuti idealne nejakou vode odpudivou aby se tam nedrzela vlkost a nerizev ti vnitrek loziska ( ja pouzivam LV2EP i kdyz ta take neni 100% idealni).

          0 0
    • hribe  

      Vyřešeno – problém byl v přehazovačce resp. byl volnej šroubek, co jí kromě rychloupínáku drží k rámu. Byl volnej a v tom to cvakalo … Takže zadní odpružení vůbec nebylo na vině.Jinak ještě cvakala šlapka - a to sem jí 2× dotahoval, stejně cavakal, musel sem jí sundat a pořádně vyčistit závit, teď už je to OK. Dík za rady, hříbě ;) 

      0 0
    • Neil100  

      Zkusil bych upínák, vyndat, vyčistit namazat a trochu víc než obvykle dotáhnout, mam sice HT, ale tohle mi vrzalo a lupalo, ted už naštěstí pokoj

      N.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.