• visions

Jezdíte někdo tuhle vidli?A na jaký zdvih nejčastěji?Jak moc se mění geometrie při jednotlivých nastaveních?

0 0
    • MlokCZ  

Talasem 90–110–130 myslíš Xkovou verzi 07? Starší modely 06 včetně ještě neměly dvoukrokovou změnu zdvihu. Talase 06 bych nebral, raději 07 nebo 08, kromě 10mm navíc má hlavně mnohem lepší průběh (06 a starší je příliš progresivní). A Talase X bych já osobně také nebral. Terralogic je pro chrty na závody a k vidlici jako je Talas se nehodí (to stejně není vidlice na chrtění).

Na dotaz na nejčastější zdvih ti pro tebe zajímavou odpověď nikdo nedá. To přeci záleží na jakém je ta vidlice kole a jaký zdvih se k tomu hodí nejvíc.

Já třeba jezdím Talase nejvíce na 140mm (mám 07 a 08 verze), snižuju pouze ve výjezdech (ale je fakt, že výjezdy jsou časově dost velká část vyjížďky). A ve výjezdech snižuju jak kdy, někdy na 120, někdy na 100. Na 120 na dlouhé mírnější. Na 100 na prudké a tam i na kratší (samozřejmě nějakou délku mít musí, na 2m prudký hup snižovat nebudu).

Geometrie se mění dost, tedy zhruba o těch 20 a 40mm. Třeba na rovině bych na 100mm jet nemoh, když mám upravený posez pro 140mm zdvihu (to už bych měl i dost skloněné sedlo špičkou dolu a přepadával bych dopředu). Akorát ta poloha 120mm není úplně přesná, když se do ní dostaneš ze 140mm, tak většinou nesníží o celé 2cm, když z druhé strany ze 100mm, tak ano.

0 0
      • visions  

mám na mysli fox talas RL 90–110–130 08 je novém treku fuel ex 9 To zatím asi nikdo tady nejezdí,má ho garyk,ale ex 8 a na tom není talaska www.trekbikes.com/…_ex/fuelex9/

0 0
        • MlokCZ  

Tak to netušim, co to tam za verzi Talasu u Treku cpou. Standardně je Talas 08 pouze 100–120–140. A Talas X už není 08 vůbec (který byl 07 90–110–130). A protože na fotce má ten Talas postmount, tak to už musí být model 08 (až pro 08 modely byla změna z IS na postmount). Takže z toho mi vyplývají pouze dvě možnosti. Buď je tam chyba v popisu a má tam být 100/120/140 nebo si Trek nechává dělat speciálně pro sebe snížený zdvih o 10mm.

0 0
          • visions  

Osobně bych se klonil spíš k druhé možnosti,že je vyráběna speciálně pro Trek.Ale je to vcelku povedené kolečko,ne?

0 0
            • MlokCZ  

Mě osobně se tedy moc nelíbí. Sice nevim, jak bude chodit tenhle systém, ale neodhaduju moc velkou změnu, i přes čep v ose zadního náboje je to stále přepákováný jednočep. Tím neříkám, že bude chodit špatně. Když k tomu ale přičtu tu šílenou cenu, co za to chtějí, tak … Třeba jen RL verze Talase za takovou cenu kola, to mi připadá už skoro jako vtip. Bortranger díly nemám vyloženě rád (ale to je osobní averze). A pak má na fulla hodně dlouhou geometrii, což mě by vadilo, ale někomu to může naopak sednout.

Kdyby stálo o 1/3 méně, tak by už začalo být zajímavé, ale osobně bych ho třeba za svojeho Cuba AMS 125ku v osazení K24 (které se dá pořídit právě za tu o 1/3 nižší cenu, tedy 60tis.) rozhodně nevyměnil.

0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          • visions  

Osobně bych se klonil spíš k druhé možnosti,že je vyráběna speciálně pro Trek.Ale je to vcelku povedené kolečko,ne?

0 0
          •  
            0 0
      • visions  

Chrtit nechci,chci pohodlný kolo s přijatelnou váhou a dobrými komponenty.

0 0
    •  
      0 0
    • rich  

mam RL07 100–140mm a zmenu menim pri dvoch situaciach:

1. zmena zdvihu vzadu – prisposobim vidlu a to prave z dovodu citelnej zmeny geometrie
      2. vyjazdy a zmena na 100mm ak nemam uz vzadu 100mm a tym padom jazdim automaticky vpredu tiez 100mm :-)

120mm vyuzivam najmenej, ale dostane sa k slovu pri asfalt presunoch so zdvihom vzadu 130mm. Privital by som ovladanie na riaditkach. Inak pri 07 rovnaky problem – prepadanie do zdvihu pri brzdeni. Co ma prekvapilo, ze uz som par krat pouzil aj lock. Stale vsak poskulujem po PACE, ale servis na SK je problem.

0 0
    • dada  

ze bych byl jedinej kdo to jezdi??? ale mam ji v Xku tak nevim jestli ti pomuzu kazdopido jezdim hlavne 130mm – je to takova pohoda 110 kdyz si vzpomenu do vyjezdu a 90 vlastne nikdy…

0 0
    • alinceb  

Mám dotaz ohledně Talase:

Při zatlačení má vidle prvních 7mm zdvihu jakoby mrtvý chod. Propadne se a pak až je cítit, že funguje normálně. Je ten mrtvý chod normální? Trošku mě to děsí. Kolo sem teď koupil a nerad bych řešil, že vidle je ve smrti…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.