• popik

    Ahoj, potřeboval bych poradit s foukáním vidlice (RS REBA RACE) – když foukám pozitivku tak je to relativně v pohodě, ale po dofoukání negativní komory mi při oddělání pumpičky uteče půlka tlaku – a to se snažím odšroubovat pumpu co nejrychleji…

    momentálně mám pumpu podobnou téhle – Author – má otočný upínací mechanismus

    pomohl by nákup nákup této pumpičky?-  BBB

    Máte s ní / s tím někdo zkušenosti? Díky

    0 0
    • kubad  

      no sice si myslím že je to jinak, ale pokud ti opravdu uteče polovina tlaku tak ji nafoukej víc o tolik kolik ti uteče :-) a je to jednoduchým zkoušením k tomu tlaku dojdeš

      jinak pokud je pumpa v pořádku neměl by ti útéct prakticky žádný vzduch

      0 0
    • cagalam  

      Mám přesně takovou pumpu od BBB a taky pokaždé trocha tlaku uteče…:-(

      0 0
      • Smazaný účet  

        a neni to jen ten vzduch co je v hadicce? a kdyz ji pak nasroubujes tak je ve vidli mensi tlak protoze se do te hadicky zase dostalo trochu vzduchu z vidlice a tlak se tím padem snizil?

        0 0
        • cagalam  

          …a sakra to mě vůbec nenapadlo! Budu to muset pořádně vyzkoušet :-)

          0 0
    • Darius  

      udelej pokus, jak pise vyse RoKo, pokud je pumpa v poradku, je slyset jen vzduch uchazejici z hadicky…

      0 0
    • Martin  

      podobnou pumpu, jako je ten author, mám taky – akorát má na koncovce takovej dzindzik, kterým si po našroubování otevřu ventilek, nafoukám, dzindzikem zas ventilek zavřu a hadičku odšroubuju bez ztráty tlaku v komoře

      0 0
    • Krys  

      Myslím, že by bolo dobrým marketingovým ťahom montovať spätný ventil do koncovky hadičky pupmy na vidlice. Proste by po oddelení koncovky pumpy od ventilu vidlice nedošlo k úniku stlačeného vzduchu z pumpičky. Mnoho užívateľov pumpičiek by bolo kľudných a spokojných. ;)

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak, tak. To utíkání vzduchu z vidlice při odšroubování je snad nějaká davová psychóza.

        0 0
        • RoKo  

          Nejsmutnejsi na tom vsem je, ze tu davovou psychozu siri prodejci co prodavaji ty pumpy na ty vidlice :-/

          Takt…  jeden me dokonce na to upozornoval, at foukam o cca 5psi vice ze to utece… Maras…

          0 0
        • MirkoCarver  

          Bohužel to není jen davová psychóza, mám pumpičku, která u marzošky těsní, u tlumiče RS taktéž, ale u tlumiče Manitou Swinger prostě vždy něco uteče, přitom ventilek poškozený není…

          0 0
          • Dav...1  

            Zajimalo by me jak to zjistis ze ti neco utece a kolik ? Protoze po nasazeni pumpy podruhe ti neco vnikne dohadicky a poklesne tlak…

            0 0
            • MlokCZ  

              100% ověřit to lze snadno, jak už RoKo psal výše. Tedy odšroubovávat pomalinku až do kritické polohy. Jakmile začne utíkat vzduch, tak přestat šroubovat a počkat. Pokud se zcela vypustí vidlice/tlumič, tak je to jasné.

              Já jsem ověřoval takhle už 2 pumpičky na 5ti vidlicích a 3 tlumičích. Neutíká nic nikde.

              0 0
            • MirkoCarver  

              To je jednoduché, když to těsní, udělá Pst, když ne udělá to Psssssssst. Jinak po opětovném našroubování pumpičky na tlumič RS, který těsní, je tlak skoro stejný, kdežto u Mani­tou tlak kles­ne cca o 30PSI.

              0 0
              • MlokCZ  

                Zkusil bych ten test. Protože to o tom tlaku neříká o těsnosti nic, o to může být menší komora. Tím netvrdím, že ti to nemůže utíkat u Manitou tlumiče, ale dokud to neověříš, tak bych si tím tedy nebyl moc jistý. U negativky u RS vidlic také po následném našroubování ukáže o 30psi, protože má malý objem. U Fox tlumiče je to cca 10psi (ta ztráta při následném našroubování). U MC 3.R to není ani celých 5psi. A přitom to všude 100% těsní a při odšroubování neutíká. Jen rozdílné velikostik komor.

                0 0
                • MlokCZ  

                  U těch menších komor je výrazně znát snížení tlaku i při změření manometrem bez hadičky (tedy neuteče měřením skoro nic a přitom to je na tlaku stejně znát).

                  0 0
                • pitos  

                  U těch malých komor to fakt může hodně lidí zmást,po následném našroubování pumpy se ukáže hodnota odost menší než je běžné.Sám vím jak to s těmi tlaky chodí a i přesto jsem si u mojeho tlumiče ze začátku nebyl jistý zda mi z expanzky neutíká při vyšroubování vzduch,rozdíl tam po následném našroubování byl právě kolem 30psi.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jasně, když uteče hodně při následném našroubování, tak bych si taky nebyl jistý. A proto jsem si uvšech vidlic i tlumičů doma dělal ten test pomalého odšroubování a zastavení se ve chvíli kdy to začne utíkat. Když pak zkusím z té kritické polohy zpět našroubovat, tak je tam vždy ještě celá jedna otočka, než to zmáčkne ventilek (tedy rozdíl mezi těsněním hadičky a ventilku je přes celou otočku šroubování koncovky).

                    0 0
                    • MirkoCarver  

                      Tak jsem to zkusil a opravdu vesele uchází asi půl otáčky. Vyřešil jsem to jednoduše, vyšrouboval jsem ventilek a obrousil kolíček a je to v pohodě… Teď úbytek tlaku cca 5PSI…

                      0 0
                      • RoKo  

                        … ted ubytek talku 0!!! ten ubytek je to co se ti prepusti pri dalsim nasroubovani do hadicky (vetsi obem mensi tlak o 5PSI)

                        0 0
          • MlokCZ  

            Tak sem tam se to stát může, že to utíká, pokud má ventilek příliš dlouhý trn nebo pumpička málo vysoké těsnění. Ale to je jen ojedinělé, narozdíl od mnoha uživatelů, co jim to neutíká a jen si to myslí.

            0 0
    • o.ndra3  

      U negativní komory u Reby má hodně uživatelů ventilek s moc dlouhým trnem. Včetně mě. Pokud se tedy ukáže, že je to i tvůj případ (při pomalém odšroubování uteče všechno), pak se to dá vyřešit vložením dalšího těsnění do pumpičky (já jsem si vyrobil z kousku duše) nebo jiný ventilek.

      0 0
      • MlokCZ  

        Doma máme dvě Reby. U ani jedné není s ventilkem u negativky problém. Jedno je 06 Reba, jedno 08 Reba.

        0 0
        • o.ndra3  

          To se přeci nevylučuje. Já mám doma sice jen jednu Rebu 05, ale vím, že jak tady, tak na mtbr.com se to už řešilo a nejsem sám. Prostě se stane, že se potká špatná kombinace ventilku a pumpičky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Neříkám, že se to vylučuje, jen, že to určitě nebude zase tak moc častý případ (o ještě třetí Rebě vím, kde to také neutíká, to je zase 07 Reba SL).

            0 0
      • siskin  

        jj také to mám tak, reba 08 u negativky trn delší než u pozitivky.

        0 0
    • Bruntal  

      Ahoj, mel jsem podobny problem s vidli Manitou R7 a pumpou Author, pak jsem vyzkousel pumpu original Manitou a vzduch neutikal skoro vubec.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.