• ove

    Zdravím všechny majitele tohoto sedla.Řeším,na co se na jaře posadím a Antares se mi ve výběru dostal až na místo favorita.Prosím ty,kteří ho vozí o pár informací,jak to s ním vlastně je.

    8-)

    0 0
    • Gorgov  

      za me super.

      0 0
    • Wilhelm  

      široké a za mě pohodlné. Dobré, pokud měníš často předozadní posed (časovka, prudké výjezdy). Za mě: čekal jsem, že bude pružnější. Některé kusy co jsem zkoušel na suchu pružily velice dobře, ten co jsem testoval kupodivu moc nepružil, ale byl mezi tím dost velký časový posun … Bezprostřední srovnání mám s WTB Devo: Devo o něco pohodlnější, ale s horším pocitem, když sedím na špičce. Oboje mi sedí velice dobře. Za mě tedy doporučuji. Pokud si ale jezdil například Spec. Rival nebo WTB Rocket (oboje jsem dlouhodobě jezdil a to jsou křesla), tak tohle je o něčem jiným …

      0 0
      • ove  

        A jak často jezdíš?Dá se na něm vydržet každý den,dvě-tři hoďky a nebo i dýl bez problémů s pozadím?

        0 0
        • Wilhelm  

          Pokud někdo najede do cca 2.000 km ročně, tak bych spíše nedoporučil (pro výjížďky na celý den). Naopak, pokud někdo jezdí třeba 4.000 ročně a víc, tak celkem jednoznačně ano – pokud někdo takový chce nové sedlo, tak doporučuji alespoň vyzkoušet … Ber to ale za subjektivní názor …

          0 0
          • ove  

            Jasně,s tím s tebou souhlasím,ale to není můj případ.Letos bych se s ním trápil tak 8–10 tis. km.

            0 0
    • Daník  

      proč si ho nejpůjčíš a nevyzkoušíš? někteří prodejci mají oranžové půjčovací Fizíky, třeba na víkend

      0 0
      • tom_777  

        včera jsem si pujčil světle zelenej kousek na vyzkoušení – report dodám brzo.

        Zatím se dá říct že proti GOBI(který mám a vadí mi že není rovný) je mnohem úspronějc polstrovaný a v zadní části je širší.

        záměr byl sehnat sedlo skoro jako GOBI, ale ne tak pitomě prohnutý

        0 0
        • tom_777  

          tady je

          0 0
          • Zdenda CUBE  

            Toto sedlo majitelé moc chválí, ale s jednou výhradou, že i muší váhy na silničních kolech ho dost brzo prosedí …

            0 0
        • tom_777  

          tak včera 4 hodinyv terénu a dá se říct, že dobrý nemá tak bohatý polstrování jako GOBI, ale je ROVNÝ – takže se ve výjezdech a vůbec v terénu dá dobře měnit pozice

          Pohodlí OK

          jen nemá oděruvzdorný boky(určení na silnici), takže na bajku asi dojde k rychlejšímu od­ření

          0 0
          • jIrI___  

            Přišlo mi minulý týden nové Gobi a to má boky ze ze stejného materiálu jako vrch. Předchozí je mělo z jiného matroše, na omak pevnějšího.

            0 0
            • tom_777  

              Mám teď jedno GOBI na dvě kola. Má ty boky zesílený. Moc se mě nelíbí to prohnutí – pořád mám pocit že ze sedla sjíždím do polohy „uprostřed“ a asi to vypadá že půjdu do Antares – zatím se mě zdá OK a jsem rád že jsem si ho půjčil. Měl jsem vloni ještě půjčený sedlo TUNDRA a to je strašně tvrdý na tom jsem si nezvyk.

              Minulý bajkový bylo Selle Italia SLR XC s dírou – to se rychle prosedělo a ošoupalo (stejně jsem pak na tom ještě rok jezdil)

              0 0
    • BorecArny  

      Rozšířím diskuzi o sedlo Antares versus máte někdo zkušenosti či dokonce máte někdo zkušenosti s Antares a Antares Versus ??

      0 0
      • tonik666  

        Oboje jsem testoval. Antares mi vyšel jako sedlo, které mi opravdu padne (konečně:), takže ho mám na všech kolech (naštěstí se dává na dost nových kol, takže bazar nepoužitých okolo 1500 není problém).

        Versus mi neseděl, pocit z toho kanálku byl divný, hrany tlačily do zadku.

        0 0
        • BorecArny  

          Děkuji za objasnění versus. Já totiž vždy jezdil pouze na sedlech bez kanálku tudíž jsem toto chtěl vyzkoušet. Jezdil jsem na spousty sedlech v cenových relacích 1000 až 4000 kč ale o penězích to není zkrátka někomu může sedět sedlo i za 500kč a mě zatím nejvíce seděl Fizik Nisene , ale chtěl bych zkusit Antares versus protože právě u Nisene sem měl problém s bolestmi měkých tkání tudíž jsem obědnal Antares Versus a napíši své pocity. Jezdím kolem 7000km ročně tak mi na mém pozadí docela záleží :-)

          0 0
          • mzvarik  

            S tím kanálkem to vnímám podobně.

            Už si Antares versus zkoušel?

            0 0
            • BorecArny  

              Tak po dlouhodobém testování celého conceptu fizik versus jsem došel k těmto závěrům.Kanálek jak se je skvělý.

              Dále jsem testoval Arione versus a to jsem zavrhl hned po 30 minutách jízdy. Sedlo dosti tvrdé klouzavé a stále hledáte tu správnou pozici posedu věřím že to určitě někomu vyhovuje ale já jsem si toto sedlo neoblíbil ani po čtrnácti dnech ježdění. Dále jsem otestoval Antares Versus a stále to pro mne nebylo ono sedlo sice měkčí ale stále mě tlačilo do měkkých tkání nejspíše přímo v místech kanálku tudíž ani to jsem si nezamiloval. Nakonec jsem otestoval Aliante versus a to mě padlo jak ulité sedlo je nejměkčí z celého konceptu středová část krásně pruží díky zakomponované síti. Zadní vyvýšená část výborně zabraňuje klouzání vzad při jízdách do kopců. Na měkké tkáně nic netlačí a kanálek je výborný. Po třech měsících a 2000km jsem naprosto spokojený. Nechci tady tímto příspěvkem říci že Antares či Arione je špatné sedlo a určitě bude vyhovovat lidem dle ohebnosti páteře tak jak poukazuje fizik concept. Já v pro sebe našel býka a tím i správné vyhovující sedlo.

              0 0
              • mzvarik  

                Jsem Antares Versus zkoušel a je tvarem podobné jako Specialized Toupe nebo Specialized Riva Road…

                Bylo však překvapivě tvrdé… jako jezdit s tím bez vložky fakt ne.

                Taky drahé (3000 Kč) a těžké (215g)

                Koupil jsem Selle Italia Superflow… 189g… jezdím bez vložky a úplně super.

                Doporučuji zajít na Selle Italia ID měření… vyšlo mi nejuzší sedlo (poměří všechno)… kdežto ve Specialized Body Geometry mi řekli, že potřebuji nejširší (měřili vzdálenost sedacích kostí)

                0 0
    • rasto  

      jezdim 10–12k km rocne. antares je jedno z nejlepsich sedel, jake jsem kdy vozil. na silnici. mam obavu, ze na mbt bych jej prosedl.

      doporucuji.

      0 0
    • biker jura  

      Vím, že to patří do bazaru, ale… kdyby byl zájem mám skoro nové bíločerné k:ium na prodej, kdyžtak mi písněte mail;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.