Export Strava segmentov do Garminu

5 nepřečtených
  • kalodzero

    Nazdar,

    ako riesite nahravanie segmentov do Garminu? Chcel som si tento rok nahodit par novych segmentov, ktore vznikli na trasach kde jazdim a smola. Ani SNAP od Race-Shape, ani Gizmo nefunguje. Podla toho co som niekde cital, tak Strava umyselne zmenila API, aby blokla export segmentov a nechala to fakticky uz len na Live segmenty pre ich premiovych uzivatelov (plateny ucet na Strave).

    Nenasiel niekto web z ktoreho by sa dalo exportovat segment podobne ako uz na mnou menovanych weboch? Mam na mysli tak, ze si zvolim segment, cas najlepsie, moj osobny rekord, pripadne niekoho koho attackujem, exportujem pekne FIT subor a ten hodim do Garminu.

    Budem rad, ak niekto nieco nasiel.

    Dakujem :)

    0 0
    • kalodzero  

      Ospravedlnujem sa, nenasiel som moznost editovat prispevok. Nasiel som plugin StravistiX pre Google Chrome: https://chrome.google.com/…kbljcgicpckn , da sa to prepojit so Stravou. Potom ked si najdete daku jazdu, kliknete na niektory zo segmentov pocas jazdy, tak je moznost exportovat ich ako GPX a TCX. Skusal som exportovat GPX a cez online prehliadac som ho otvoril, dal si ho zobrazit. Normalne mi ukazalo moj cas do sekundy rovnaky ako mam na tom segmente, takze je to pouzitelne. Este nemam vyskusane, ze ci to Garmin automaticky konvertuje do FIT suboru, kedze FIT subor zabera malicko, lenze tento skoro hodinovy segment ma 0,8MB, co je pri tej par megovej kapacite Garminu dost vela. Ale da sa to konvertovat, napriklad na stranke http://www.gpsies.com/convert.do po registracii je moznost konvertovat GPX na FIT, po konvertovani to zmensilo z 0,8MB na 66KB, co je viac ako 10× menej.

      Ak by pripadne niekto potreboval zmenit nazov segmentu, tak to treba spravit este v GPX subore. Ked si ho otvorite cez poznamkovy blok, pripadne PSpad, tak v nejakom 10. riadku je nazov segmentu: <name>Passo Fedaia</name>

      Segmenty sa potom nahravaju klasicky do adresara /newfiles v Garmine. Ak by to blblo, tak po restarte Garmina uz budu pod /segments, treba to odtial zmazat.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Petr18  

        Zkoušel jsem dle tvého návodu.

        1.)Segment stažen přes StravistiX.

        2.)Na stránce gpsies.com převeden do formátu Garmin FIT (ANT+) (výsledný soubor .fit o velikosti pár kB)

        3.)Segment zkopírován do přístroje Garmin (do složky NewFiles a vyzkoušeno také do složky Segments).

        4.)V přístroji Garmin žádné segmenty nevidím. Po přípojení Garminu k PC teké nejsou vidět žádné segmenty.

        Kde dělám chybu ?

        0 0
        • Huawei  

          Funguje Vám tento návod na Export Strava segmentů do Garminu ?

          0 0
          • kalodzero  

            Nakoniec funguje z toho asi len jedna patina segmentov. Nechapem preco. Vyriesil som to teda jednoduchsie. Strava dava premium ucet na 1 mesiac bezplatne. Tak som si ho aktivoval, segmenty v Strave som si oznacil ako oblubene a spravil synchronizaciu s Garminom. Vsetky mnou oblubene segmenty nahadzalo do Garmina.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.